Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ Οι δέκα πιο πλούσιοι ιδιοκτήτες στην Πρέμιερ Λιγκ

Οι δέκα πιο πλούσιοι ιδιοκτήτες στην Πρέμιερ Λιγκ

Οι ιδιοκτήτες των ομάδων του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου, ξοδεύουν «τρελά» λεφτά στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους, στη προσπάθεια τους να επανέλθουν στην κορυφή της Ευρώπης.

 

10: Βικάι Σριβαντχαναπραμπχα : Λέστερ (2,2 δις ευρώ)

 

Στο πάτο της δεκάδας βρίσκεται ίσως και ο ποιο ευτυχισμένος. Ο λόγος για τον ιδιοκτήτη της Λέστερ, που είδε την ομάδα του την περασμένη σεζόν να πραγματοποιεί μία από της μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών, κατακτώντας την Πρέμιερ Λιγκ. Ο ιδρυτής της εταιρίας «King Power», ανάλαβέ τις «αλεπούδες» το 2010.

 

9: Πίτερ Κόατες: Στόουκ (2,5 δις ευρώ) 

 

Στην δεύτερή του θητεία ως πρόεδρος της Στόουκ, ο Κόατες συνεχίζει να οδηγεί τον σύλλογο μπροστά όντας και ιδρυτής της στοιχηματικής εταιρίας BET365. Επανέφερε τον Πιούλις στον πάγκο και την Στόουκ στην Πρέμιερ Λιγκ.

8: Έλλις Σορτ: Σάντερλαντ (2,6 δις ευρώ)

 

Από το 2008 «βρίσκεται στα χέρια» του Αμερικανό-Ιρλανδού επιχειρηματία η Σάντερλαντ, την οποία κάθε χρόνο την βλέπει να σώζεται στο φινάλε.

 

7: Καταρίνα Λιέμπχερ: Σαουθάμπτον (3,1 δις ευρώ)

 

Η Κατρίνα είναι ιδιοκτήτρια της Σαουθάμπτον από το 2010 μετά και τον θάνατο του πατέρα της. Από τότε η ομάδα έχει μία «τρελή» άνοδο, καθώς και «τρελά» έσοδα από τις μεταγραφές για τις οποίες επικρίνεται συνεχώς.

 

6: Τζόσουα Χάρις: Κρίσταλ Πάλας (3,5 δις ευρώ)

 

Αν και ο Τζόσουα Πάρις κατέχει περίπου μερίδιο 45 εκ. ευρώ της ομάδας, παραμένει ο πρόεδρός της. Ο ερχομός των Τζος Χάρις (2 δις) Ντάβιντ Μπλίτζερ (1 δις) και Τζέρεμι Χόσκινγκ (200 εκ.) έκαναν την Πάλας πιο πλούσια, κάνοντας την συγκεκριμένη ομάδα από τις πιο πλούσιες στην Αγγλία. 

 

5: Οικογένεια Γκλέιζερ: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3,5 δις ευρώ)

 

Η οικογένεια Γκλέιζερ έχει στην ιδιοκτησία της την Γιουνάιτεντ για μία δεκαετία τώρα, με τους Τζόελ κι Αβράμ Γλέιζερ να αναλαμβάνουν την ομάδα μετά τον θάνατο του πατέρα τους.

 

4: Τζο Λούις: Τότεναμ (5 δις ευρώ)

 

Ο Τζο Λούις έχει το 85% των Λονδρέζων το οποίους βλέπει να πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο τα τελευταία χρόνια.

 

3: Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Τσέλσι (5,6 δις ευρώ)

 

Ο Ρώσος είναι ένας από τους ποιο παλιούς ιδιοκτήτες στην Αγγλία. Ο Αμπράμοβιτς είναι κάτοχος επιχειρήσεων αλουμινίου και αερίου.

 

2: Σταν Κροένκε και Άλισερ Ουσμάνοφ: Άρσεναλ (17 δις ευρώ)

 

Μαζί κατέχουν πάνω από το 95% της Άρσεναλ. Ο Κροένκε κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό αλλά και τις ομάδες Ντένβερ Νάγκετς (NBA), Κολοράντο Ράπιντς (MLS).Ο Ουσμάνοφ που κατέχει πάνω από 10 δις ευρώ περιουσία λογίζεται ως ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

 

1: Μανσούρ Αλ Ναχιάν: Μάντσεστερ Σίτι (22 δις ευρώ)

 

Αναμφίβολα ο σεΐχης Μανσούρ είναι στη κορυφή. Είναι αναπληρωτής πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και έχει μετατρέψει την Σίτι σε ένα από τα πιο πλούσια κλάμπ στον κόσμο όταν το 2008 αποκτήθηκε από το γκρουπ επενδυτών του Άμπου Ντάμπι. Ακόμα κατέχει τις ομάδες Melbourne City FC, New York City FC.

 

metrosport.gr

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments