Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχική Basket/Volley Έκπληξη με Τζόνσον-Όντομ ο Ολυμπιακός!

Έκπληξη με Τζόνσον-Όντομ ο Ολυμπιακός!

Αν και τίποτα δεν προδίκαζε πως ο Ολυμπιακός θα κάνει προσθήκη εν όψει Top 16, πόσω μάλλον σε μια θέση όπου δεν φαινόταν να… ψάχνεται, οι «ερυθρόλευκοι» είναι έτοιμοι να κάνουν δικό τους τον Ντάριους Τζόνσον-Όντομ. 

Ο Αμερικανός γκαρντ (1,88μ.) ζήτησε να αποδεσμευτεί από την Τραμπζονσπόρ για να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα Ευρωλίγκας και το αίτημά του έγινε δεκτό, με την τουρκική ομάδα να βρίσκει τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Ντέργουιν Κίτσεν (άλλοτε άσου του Παναθηναϊκού). Σύμφωνα με έγκυρες πηγές από την Τουρκία ο 26χρονος άσος θα υπογράψει στους «ερυθρόλευκους» μέσα στη μέρα και πριν το απόγευμα, όταν λήγει η σχετική προθεσμία για την πραγματοποίηση μεταγραφών παικτών που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα επτά πρώτα ματς του Top 16. 

Ο Τζόνσον-Όντομ φοίτησε στο Χάτσινσον και τον Μαρκέτ, προτού επιλεγεί στο 2012 στο νούμερο 55 του ντραφτ από τους Μάβερικς, ωστόσο στο ΝΒΑ δεν αγωνίστηκε παρά μόνο σε επτά ματς με Λέικερς και Σίξερς. Έπαιξε τη σεζόν 2012/13 στη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης και μετά από περάσματα από Τουρκία και NBDL επέστρεψε για τα καλά στην Ευρώπη αγωνιζόμενος πέρσι στην Καντού και φέτος στην Τραμπζονσπόρ. 

Τη φετινή σεζόν μετράει σε 12 παιχνίδια στο τουρκικό πρωτάθλημα με 14,6 πόντους (55,7% στα δίποντα και 41,2% στα τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 29,3 λεπτά κατά μέσο όρο. Στο Eurocup είχε σε 10 αγώνες 7,6 πόντους (43,2% στα δίποντα, 32,1% στα τρίποντα, 57,9% στις βολές), 3,7 ασίστ, 3,0 ριμπάουντ, 0,4 κλεψίματα και 2,6 λάθη σε 26,1 λεπτά ανά αγώνα. Στα δύο παιχνίδια απέναντι στον Άρη είχε 11 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ στη νίκη στην Τραπεζούντα και 13 πόντους, 5 ασίστ και 3 ριμπάουντ στην ήττα στη Θεσσαλονίκη. 

Αν και μικροκαμωμένος, ο Τζόνσον-Όντομ είναι πολύ αθλητικός, γρήγορος και αλτικός, κάτι που τον βοηθά και στα αμυντικά του καθήκοντα. Είναι καλός σουτέρ και ικανός στις διεισδύσεις και την οργάνωση του παιχνιδιού. 

Με την προσθήκη του ο Ολυμπιακός φτάνει τους επτά ξένους, αφού πέραν του τραυματία Γιανγκ στο ρόστερ υπάρχουν οι Λοτζέσκι, Χάκετ, Μιλουτίνοφ (κοινοτικοί), Χάντερ, Τζέιμς και Στρόμπερι. Στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό ξένων ή κοινοτικών, αλλά στην Basket League θα πρέπει να αποφασιστεί ποιος παίκτης θα είναι ανενεργός από τους υπάρχοντες. 

 

 

sportfm.gr

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments