Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Αρχική Διάφορα «Τσάκισαν» την φτώχεια ΑΕΚ και Εθνική Αστέγων!

«Τσάκισαν» την φτώχεια ΑΕΚ και Εθνική Αστέγων!

Ηχηρό κοινωνικό μήνυμα έστειλε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ένωση και Εθνική Αστέγων έβαλαν, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, γκολ (5-1) κατά της φτώχειας και κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού. 

Τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο για τους κιτρινόμαυρους, που αντιμετώπισαν την αναμέτρηση ως ένα ακόμη παράσημο στην ιστορία τους. Τα τρία ήρθαν… μαζεμένα σε ένα τρίλεπτο, με τους Ανάκογλου (2) και Κορδέρο, ενώ το 4-0 έκανε στο 27ο λεπτό ο Βάργκας με τεχνικό πλασέ. 

«Σβηστό» παιχνίδι από την Ένωση στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Γκουστάβο Πογέτ ανακάτεψε την τράπουλα και κάπως έτσι συστήθηκε στον κόσμο της ομάδας ο 16χρονος Γιώργος Γιαννούτσος, που σημείωσε το 5ο γκολ στο 65ο λεπτό. Από την μεριά τους, οι παίκτες της Εθνικής Αστέγων είδαν τις προσπάθειές τους να δικαιώνονται στο 71’, όταν ο Ταφίλης ευστόχησε από την «άσπρη βούλα» και αποθεώθηκε από όλο το γήπεδο. Το τελικό σκορ έγραψε ο Φαγέ στο 87ο λεπτό. 

Στα επίσημα του Ολυμπιακού Σταδίου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Πέτρος Φιλίππου (αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής) 
 

Το ματς:

Με το πόδι μια στο γκάζι και μια στο φρένο ήταν η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ μόνο σαν αγγαρεία δεν αντιμετώπισαν το φιλικό και φρόντισαν να κάνουν τον κόσμο να το ευχαριστηθεί, αλλά με μέτρο σεβόμενοι τον αντίπαλο. Έχοντας μπει δυνατά, οι κιτρινόμαυροι είχαν ένα τρίλεπτο «φωτιά» (10-13’) πετυχαίνοντας τσακ-μπαμ τρία γκολ πρώτα με τον Ανάκογλου (2) κι εν συνεχεία με τον Κορδέρο. 

Παρότι δεν είναι εύκολο να γίνει κριτική σε τέτοιου είδους ματς, οι παίκτες της ΑΕΚ αναπτύχθηκαν καλά κυρίως από τα δεξιά και την πλευρά του Βασιλαντωνόπουλου, ενώ θετική ήταν και η κυκλοφορία της μπάλας από τον άξονα, όπου ο Κορδέρο μοίραζε υποδειγματικά το παιχνίδι. Από την πλευρά της, η Εθνική Αστέγων ήταν εμφανές πως δεν μπορούσε να σταθεί αγωνιστικά κόντρα στον αντίπαλό της, όμως είχε κι αυτή κάποιες καλές στιγμές μπροστά από την εστία του Ντούνη με τον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες να καταχειροκροτεί σε κάθε προσπάθεια. 

Σαν μια δυνατή προπόνηση αντιμετώπισε η ΑΕΚ το δεύτερο 45λεπτο. Ο Γκουστάβο Πογέτ σκοπίμως είπε στους παίκτες του να ρίξουν στροφές κι έδωσε την ευκαιρία σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, όπως ο Γιαννούτσος που έκανε το 5-0 (65’), να πατήσουν το χορτάρι του ΟΑΚΑ. 

Η καλύτερη στιγμή του ματς ήρθε στο 71ο λεπτό, όταν ο Ταφίλης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με πέναλτι στο 71ο λεπτό σηκώνοντας όρθιο τον κόσμο για να χειροκροτήσει το γκολ της Εθνικής Αστέγων. Τα τελευταία λεπτά στο ματς-γιορτή βρήκαν και τον Φαγέ να βάζει το όνομά του στους σκόρερ (87’) και τον Κρισάντους να μένει «άσφαιρο», αφού όσες φορές προσπάθησε ο Ζαρίφης του είπε «όχι».

 

sportfm.gr

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments