Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχική Basket/Volley Ήττα - αποκλεισμός για Παναθηναϊκό στο «αντίο» του Διαμαντίδη!

Ήττα – αποκλεισμός για Παναθηναϊκό στο «αντίο» του Διαμαντίδη!

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε (75-84) για τρίτη συνεχόμενη φορά (αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ) μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας από τη Λαμποράλ Κούτσα και έτσι δεν κατάφερε να προκριθεί στο Final 4 της Euroleague. Από την άλλη, οι Βάσκοι επιβεβαίωσαν ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η έως τώρα πορεία τους και επικύρωσαν το εισιτήριο για το Βερολίνο, με τον Γιάννη Μπουρούση να κάνει άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση.

 

Για ακόμα ένα παιχνίδι οι Κυπελλούχοι Ελλάδας ήταν κατώτεροι του αναμενομένου και ηττήθηκαν από μία ομάδα που αναμφίβολα ήταν καλύτερη, κάτι που πιστοποιεί και το 3-0 στις νίκες. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν πολύ δυνατά τον αγώνα, με τον Γιάνκοβιτς να δίνει ρυθμό στην επίθεση, όμως γρήγορα οι Βάσκοι ισορρόπησαν και ήταν μπροστά στο σκορ με το τέλος της πρώτης περιόδου (17-20). Πανομοιότυπη ήταν η εικόνα του παιχνιδιού και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί, αλλά να μην μπορεί να πάρει κεφάλι στο σκορ, με τη Λαμποράλ να πάει προηγούμενη στο ημίχρονο (37-42).

 

Στην επανάληψη τα πράγματα εξελίχθηκαν εφιαλτικά για το «τριφύλλι». Στην τρίτη περίοδο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αναπτερώσουν τις ελπίδες τους, ωστόσο στο τελευταίο δεκάλεπτο η Λαμποράλ πήρε διψήφια διαφορά, χάρις στα συνεχόμενα τρίποντα των Άνταμς, Μπουρούση και Τζέιμς. Η κόρνα της λήξης βρήκε τους Βάσκους νικητές με 84-75. Μάλιστα, οι δύο Αμερικανοί ήταν και οι κορυφαίοι για την ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, καθώς σημείωσαν συνολικά τους 44 από τους 84 πόντους.

 

Αυτό ήταν το τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος στο τέλος της τρέχουσας σεζόν θα κρεμάσει τα μπασκετικά του παπούτσια. Μάλιστα, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αποθεώθηκε από τον κόσμο της ομάδας, που δεν σταμάτησε να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του.

 

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 37-42, 55-56, 75-84

 

Παναθηναϊκός: Χέινς, Πάβλοβιτς, Γιάνκοβιτς 10 (2), Φώτσης 8, Ραντούλιτσα 1, Φελντέιν, Διαμαντίδης 8 (2), Γκιστ 11 (1), Καλάθης 6, Κούζμιτς 6, Ουίλιαμς 11 (1), Χάντερ 2.

 

Λαμποράλ Κούτσα: Τζέιμς 20 (4), Πλάνινιτς 8, Μπουρούσης 9 (1), Μπλάζιτς 4, Τιγί, Άνταμς 24 (3), Κορμπάτσο 6 (2), Μπέρτανς 13 (1)

 

metrosport.gr

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments