Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχική Basket/Volley Εφτάψυχος ο Αρης, με μπροστάρη τον Σίμτσακ, μείωσε σε 2-1 τη σειρά!

Εφτάψυχος ο Αρης, με μπροστάρη τον Σίμτσακ, μείωσε σε 2-1 τη σειρά!

Πολύ σκληρός για να πεθάνει… Ο Αρης παρά τις απουσίες των Ουάιτ και Ουότερς  (και τη σταθερή του Χάγκινς) κατάφερε να κερδίσει στο άδειο Παλέ την ΑΕΚ με 74-69 και να μειώσει σε 2-1 τη σειρά απέναντι στην Ενωση. 

 

Πλέον οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη πηγαίνουν στο ΟΑΚΑ το ερχόμενο Σάββατο για το 2-2, με στόχο να ξαναφέρουν τη σειρά στην έδρα τους. Ηγέτης των γηπεδούχων ο Σίμτσακ, που πέτυχε συνολικά 22 πόντους και έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια. Σημαντική ήταν η συνεισφορά του Μακ Νιλ στο τέταρτο μόνο δεκάλεπτο, ενώ ένας από τους παράγοντες της νίκης ήταν και η εξαιρετική άμυνα του Αρη στα τελευταία λεπτά. 

 

Ο Αρης μπήκε δυνατά και είχε το προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο, βρίσκοντας τιςς επιθετικές λύσεις, όμως στη συνέχεια η Ενωση «βομβάρδιζε» κυρίως από τα 6.75 και κατάφερε να χτίσει μια διαφορά ακόμη και 11 πόντων. Ο Αρης προσπαθούσε και μείωνε μέχρι και τους έξι, αλλά δυσκολευόταν για την ολοκληρωτική αντεπίθεση.

 

Τελικά τα κατάφερε στο τέτρτο δεκάλεπτο, «εγκλωβίζοντας» σε άμυνα ζώνης την ΑΕΚ και βρίσκοντας λύσεις κυρίως με τον Βασίλη Σίμτσακ, ενώ βοήθησε στο τέλος και το «ξύπνημα» του Μακ Νιλ. Ο Σίμτσακ έκανε ρεκόρ πόντων στην καριέρα του, αλλά και νταμπλ-νταμπλ με 22 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο ΜακΝιλ είχε 14 πόντους, 8 ασίστ και 7 ριμπάουντ.  Από την Ένωση ξεχώρισαν οι Κάρτερ (18π.), Χέρστον (16π.) και Μπράουν (14π.).  

 

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 36-30, 49-54, 74-69

 

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Ξανθόπουλος 6 (2), Πελεκάνος 2, Τσούπκοβιτς 7, Φλιώνης 2, Ζάρας 6, Κοέν 11, Μούρτος 3, Σίμτσακ 22, ΜακΝίλ 15 (1).

ΑΕΚ (Γιούρι Ζντοβτς): Χέρστον 16 (2), Μιλόσεβιτς 8 (2), Κάρτερ 18 (4), Μπράουν 14 (2), Σαρικόπουλος, Καλαμπόκης 5, Μωραϊτης, Μαυροειδής 2, Τσαλμπούρης, Ερικ 6.

 

metrosport.gr

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments