Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχική Basket/Volley ΕΠΟΣ των Καβαλίερς, πρωταθλητές μέσα στο σπίτι των Ουόριορς

ΕΠΟΣ των Καβαλίερς, πρωταθλητές μέσα στο σπίτι των Ουόριορς

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς πέτυχαν το ακατόρθωτο, επέστρεψαν από το 1-3 και πανηγύρισαν τον τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

 

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον ΛεΜπρόν Τζέιμς (27 πόντοι, 11 ριμπάουντ και 11 ασίστ) οι Καβαλίερς νίκησαν για δεύτερη φορά τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στην «Oracle Arena» και στέφθηκαν πρωταθλητές.

 

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στην αρχή του αγώνα. Ομως, με τον Ντρέιμοντ Γκριν να είναι «καυτός» έχοντας 22 πόντους και 5/5 τρίποντα στα δύο πρώτα 12λεπτα, οι «πολεμιστές» πήραν προβάδισμα 7 πόντων στο ημίχρονο (49-42).

 

Οι «Καβς» πάτησαν γκάζι στο τρίτο δωδεκάλεπτο, ο ΛεΜπρόν πήρε μπροστά και οι φιλοξενούμενοι από το -7 βρέθηκαν στο +7, 4λεπτά πριν το τέλος της περιόδου με το τρίποντο του Ίρβινγκ (61-68). Παρ΄ όλα αυτά οι πρωταθλητές αντέδρασαν και πέρασαν μπροστά με τη λήξε της τρίτης περιόδου (76-75).

 

Το άγχος ήταν πλέον φανερό ότι βάραινε τα χέρια των παικτών και των δυο ομάδων και όλα έγιναν στο τελευταίο λεπτό. Ο Κάιρι Ίρβινγκ με τρίποντο-μαχαιρια έδωσε το προβάδισμα στους «ιππότες» με 89-92 στα 53'' από το τέλος.

 

Στη συνέχεια ο Κάρι δεν μπόρεσε να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα, και κατόπιν ο Γκρίν γκρέμισε με σκληρό φάουλ τον ΛεΜπρόν προτού αφήσει την μπάλα στο καλάθι. Ο «Βασιλιάς» έμεινε για μερικά δευτερόλεπτα στο παρκέ σφαδάζοντας, όμως τελικά εκτέλεσε τις βολές και μπορεί να έχασε την πρώτη, αλλά η δεύτερη βρήκε στόχο. Το 89-93-89 έγινε στα 10'' από το τέλος, οι Ουόριος δεν μπορούσαν να απαντήσουν και οι Καβαλίερς ανέβηκαν στον θρόνο του πρωταθλητή για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

 

metrosport.gr

 

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments