Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Αρχική Basket/Volley Τίτλος με πολλά ατομικά ρεκόρ για τον «Βασιλιά» ΛεΜπρόν

Τίτλος με πολλά ατομικά ρεκόρ για τον «Βασιλιά» ΛεΜπρόν

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς στέφθηκε πρωταθλητής με την ομάδα της καρδιάς του κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και αυτό συνοδεύτηκε και από πολλά και σημαντικά ρεκόρ για τον ίδιο.

 

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ESPN μας δείχνει ποια μυθικά ρεκόρ έσπασε ο «Βασιλιάς» του Κλίβελαντ!

 

-Εγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία των τελικών που κάνει τριπλ-νταμπλ (27π., 11ριμπ., 11ασ.) σε Game 7. Οι δύο προηγούμενοι ήταν ο Τζέρι Ουέστ (1969, Λέικερς) και ο Τζέιμς Ουόρθι (1988, Λέικερς).

 

-Αυτό είναι το τρίτο δαχτυλίδι του, μετά τα δύο με τους Χιτ (2012, 2013) και έγινε ο 4ος που έχει τουλάχιστον τρεις τίτλους και τέσσερις τίτλους ΜVP της χρονιάς, μετά τους Μάικλ Τζόρνταν, Μπιλ Ράσελ και Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ.

 

-Εγινε ο 5ος παίκτης που έχει κερδίσει τουλάχιστον τρεις τίτλους MVP σε τελικούς, μετά τους Μάικλ Τζόρνταν, Σακίλ Ο' Νιλ, Τιμ Ντάνκαν και Μάτζικ Τζόνσον.

 

-Μαζί με τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ είναι οι μόνοι παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ που έχουν κερδίσει τίτλο MVP τελικών με διαφορετικές ομάδες.

 

-Ο ΛεΜπρον ήταν ο κορυφαίος στη στατιστική στη σειρά των τελικών με τους Ουόριορς, από όλους τους παίκτες των δύο φιναλίστ σε πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα και κοψίματα και είναι ο πρώτος που το πετυχαίνει!

 

metrosport.gr

 

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments