Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ Αllez les Βleus!

Αllez les Βleus!

Μια Γαλλία μόνος του! Με δυο προσωπικά τέρματα του Αντουάν Γκριζμάν, η Γαλλία επιβλήθηκε με 2-0 της Γερμανίας και προκρίθηκε στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος! 

 

Η τελευταία οικοδέσποινα χώρα που έπαιξε ημιτελικά Euro και προκρίθηκε στον τελικό ήταν η Πορτογαλία το 2004. Η οποία φυσικά δεν το πήρε, καθώς η Ελλάδα τη νίκησε στον τελικό με το γκολ του Άγγελου Χαριστέα.

 

Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη νίκη των Γάλλων σε μεγάλο τουρνουά κόντρα στους Γερμανούς μετά από 58 χρόνια.

 

O αγώνας:

 

Δυνατά μπήκε στην αναμέτρηση και μόλις στο 6ο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ατομική ενέργεια του Γκριζμάν, ο Νόιερ πέφτει και διώχνει το πλασέ του επιθετικού της Ατλέτικο.

 

Η απάντηση από τα «πάντσερ», ήρθε επτά λεπτά μετά. Ο Τσαν έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Μίλερ με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ. Στο επόμενο λεπτό η Γερμανία έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Ο Τσαν έπιασε το σουτ από το ύψος της περιοχής και ο Γιορίς έπεσε στη δεξιά του γωνιά αποσοβώντας το κίνδυνο για την ομάδα του.

 

Στο 26΄ ο Σβαϊνστάιγκερ επιχείρησε το σουτ και ο Γιορίς εντυπωσιακά έδιωξε σε κόρνερ. Στο 31΄ μετά από αναμπουμπούλα στα καρέ των Γάλλων, πριν προλάβει να πλασάρει ο Μίλερ διώχνει ο Ουμτιτί.

 

Στο 41΄ ήρθε η αντίδραση από τους «τρικολόρ». Ο Γκριζμάν από πλάγια θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Νόιερ, καθώς το σουτ του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

 

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η οικοδέσποινα κέρδισε πέναλτι.  Μετά από κόρνερ, ο Εβρά έπιασε την  κεφαλιά και η μπάλα βρήκε το χέρι του Σβαϊνστάιγκερ και ο Ριτσόλι έδειξε την άσπρη βούλα και την κίτρινη κάρτα στον Γερμανό. Ο Γκριζμάν με υποδειγματική εκτέλεση πέναλτι κερδίζει το Νόιερ για το 1-0.

 

Φουριόζα στην επανάληψη η Γαλλία. Στο 47΄ ο Γκριζμάν έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μπόατενγκ και κατέληξε κόρνερ. Στο 64΄ η κεφαλιά του Κοσιενλί, πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Νόιερ. Και οκτώ λεπτά μετά ήρθε και το δεύτερο τέρμα από την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ.

 

Διαδοχικά λάθη στην άμυνα των Γερμανών, ο Πογκμπά βγάζει τη σέντρα από τα αριστερά, ο Νόιερ κάνει τραγική έξοδο και ο Γκριζμάν με ένα τσίμπημα της μπάλας την στέλνει για δεύτερη φορά στα δίχτυα. Στο 74΄ η Γερμανία έχασε τεράστια ευκαιρία για να μειώσει, όμως το σουτ του Κίμιχ βρήκε στο δοκάρι.

 

Νέα ευκαιρία για τα «πάντσερ» στο 76΄, με τον Ντράξλερ να εκτελεί απευθείας το φάουλ, όμως και πάλι η μπάλα κατέληξε άουτ. Ίδια κατάληξη και στο 82΄. Ο Κρόος εκτέλεσε το φάολ, ο Χέβεντες έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.  

 

Στο 86΄ ο Γκριζμάν φεύγει στην αντεπίθεση, περνάει και τους αντιπάλους του, αλλά αυτή τη φορά το σουτ δεν είναι τόσο καλό. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η Γερμανία μία ακόμα ευκαιρία, όμως ο Γιορίς με εντυπωσιακά απέκρουσε την κεφαλιά του Κίμιχ και στη συνέχεια η κεφαλιά του Γκέτσε πέρασε ελάχιστα άουτ. Το σκορ δεν άλλαξε και το τελευταίο σφύριγμα του Ριτσόλι βρήκε τη Γαλλία στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία.

 

Oι συνθέσεις:

 

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Σανιά, Ουμτιτί, Κοσιελνί, Εβρά, Πογκμπά, Ματουιντί, Σισοκό, Παγέτ (71' Καντέ), Γκριεζμάν (91' Καμπάιγ), Ζιρού (77' Ζινιάκ)

 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Κίμιχ, Χέβεντες, Μπόατενγκ (61' Μουστάφι), Χέκτορ, Tσαν (67' Γκέτσε), Σβαϊνστάιγκερ (79' Σανέ), Κρόος, Μεσούτ Εζίλ, Ντράξλερ, Μίλερ

 

metrosport.gr

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments