Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχική Ποδόσφαιρο Γ' Εθνική Στον «αέρα» η Δόξα! Κίνδυνος να μην αγωνιστεί στην πρεμιέρα!

Στον «αέρα» η Δόξα! Κίνδυνος να μην αγωνιστεί στην πρεμιέρα!

Σε μεγάλο θύμα της κόντρας της διοίκησης της ΕΠΟ με την αντίστοιχη της ΕΠΣ Δράμας κινδυνεύει να αναδειχθεί η Δόξα Δράμας, αφού φαντάζει κάτι παραπάνω από πιθανό το ενδεχόμενο οι «μαυραετοί» να χάσουν στα χαρτιά τον αγώνα της πρεμιέρας με τον Καμπανιακό.

 

Η αποβολή της ΕΠΣ Δράμας από τα μητρώα της ΕΠΟ μετά από σχετική απόφαση της επιτροπής εκτάκτων θεμάτων επηρεάζει πρωτίστως και κατά κύριο λόγο τη Δόξα Δράμας, η οποία ως μέλος της δραμινής ένωσης, επί της ουσίας, δεν αναγνωρίζεται από την ομοσπονδία.

 

Αμέσως μόλις ξέσπασε το θέμα, οι διοικούντες τη Δόξα δραστηριοποιήθηκαν αμέσως επιχειρώντας να βρουν λύση μέσω προσωρινής εγγραφής στα μητρώα της ΕΠΣ Σερρών. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που έπραξαν πέρσι Νίκη Βόλου, Ρήγας Φεραίος και Πύρασος (εγγραφόμενα στην ΕΠΣ Λάρισας) όταν υπήρξε αντίστοιχη απόφαση για την ΕΠΣ Θεσσαλίας.

 

Οι διαδικασίες κινήθηκαν άμεσα, οι άνθρωποι της Δόξας μετέβησαν σήμερα στις Σέρρες υπέβαλαν το αίτημα εγγραφής στην ΕΠΣ Σερρών, το οποίο έγινε δεκτό, ενώ πήραν και το σχετικό έγγραφο χρήσης του δημοτικού σταδίου της πόλης από τη δημοτική αρχή Σερρών.

 

Παρ' όλα αυτά, το ματς της πρεμιέρας απέναντι στον Καμπανιακό παραμένει στον «αέρα». Είναι χαρακτηριστικό πως παρ' ότι απεστάλησαν όλα τα σχετικά έγγραφα στην ΕΠΟ, δεν ορίστηκαν διαιτητές, αφού στην Ομοσπονδία ισχυρίζονται πως όλες οι διαδικασίες εγγραφής της Δόξας στην ΕΠΣ Σερρών πρέπει να περάσουν από έγκριση δ.σ.. Ο κίνδυνος ματαίωσης του αγώνα είναι επομένως ορατός.

 

Παρ' όλα αυτά στις τάξεις της Δόξας δεν πτοούνται και ψάχνουν να βρουν νομικό πάτημα προκειμένου να γίνει το ματς της πρεμιέρας στις Σέρρες. Τα πράγματα, όμως, φαντάζουν εξαιρετικά δύσκολα υπό τις παρούσες συνθήκες.

 

Γκιρτζίκης: «Δεν προλαβαίνει η Δόξα»

 

Τη θέση της ΕΠΟ ως προς το θέμα που έχει προκύψει με τη Δόξα Δράμας ανέλυσε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο Γιώργος Γκιρτζίκης. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ τόνισε με νόημα ότι θα γίνουν αυτά που προβλέπονται από τους κανονισμούς, ενώ σημείωσε πως οι «μαυραετοί» δεν προλαβαίνουν να αγωνιστούν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

 

«Η ΕΠΣ Δράμας έκανε εκλογές με διορισμένη διοίκηση πρωτοδικείου, κάτι που το ποδόσφαιρο δεν το δέχεται. Το καταστατικό μας, που είναι αυτό που εφαρμόζεται σε FIFA και UEFA λέει ότι οι εκλογές οι οποίες προέρχονται από διορισμένες διοικήσεις δεν είναι αποδεκτές. Ετσι, πήραμε απόφαση από την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων και η ΕΠΣ Δράμας από χθες δεν είναι μέλος μας. Δεν μπορούν να αγωνιστούν στα γήπεδα της Δράμας οι ομάδες όλων των κατηγοριών, δεν μπορούν να οριστούν διαιτητές τους σε πανελλήνια πρωταθλήματα και, φυσικά αφού δεν γίνονται παιχνίδια στη Δράμα, δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφές, δεν υπάρχει ποδόσφαιρο στη Δράμα. Μέχρι να αποκατασταθεί η τάξη η ποδοσφαιρική, να ξαναγίνουν εκλογές χωρίς διορισμένη διοίκηση, η οποία θα προέρχεται μέσα από το ίδιο το ποδόσφαιρο, από τις ίδιες τις ομάδες. Δυστυχώς η Δόξα Δράμας δεν προλαβαίνει να αγωνιστεί στο παιχνίδι του Σαββατοκύριακου. Ήρθαν στην Ένωση Σερρών και έκαναν αίτημα να εγγραφούν σαν μέλος, πράγμα που θα γίνει νομότυπα με τις διαδικασίες που προβλέπονται. Αυτό δεν γίνεται μέσα σε μία στιγμή. Πρέπει να συγκληθεί νομότυπα ένα συμβούλιο, να πάρει τις αποφάσεις, να σταλούν τα έγγραφα στην ομοσπονδία και η ομοσπονδία να αποφασίσει περαιτέρω να μπορεί η Δόξα Δράμας να αγωνίζεται σαν μέλος της ΕΠΣ Σερρών και σε ένα γήπεδο νομιμοποιημένο. Μου είπαν ότι πήραν παραχωρητήριο από τον Πανσερραϊκό που θέλει να τους εξυπηρετήσει. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν το γήπεδο του Πανσερραϊκού έχει την άδεια να δεχτεί αγώνες, δεν το ξέρω. Αν δεν έχει, τότε πρέπει να ζητήσουν άλλη λύση εντός των ορίων του νομού Σερρών. Εντός των ορίων του νομού Δράμας δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο», δήλωσε αρχικά, ενώ ερωτηθείς αν η Δόξα θα χάσει το ματς στα χαρτιά τόνισε:

 

«Ό,τι προβλέπουν οι κανονισμοί. Ιστορική ομάδα, μεγάλη προσπάθεια, αλλά οι άνθρωποι που διοικούν το ποδόσφαιρο στη Δράμα έπρεπε να το σκεφτούν αυτοί πρώτα. Εμείς όσο καλή διάθεση και θέληση να έχουμε, που την έχουμε, γιατί κι εγώ είμαι βορειοελλαδίτης, έχω ιδιαίτερη σχέση με τη Δόξα Δράμας, δεν μπορούμε να παραβούμε καταστατικό και κανονισμούς, δεν γίνεται. Αυτές οι συνέπειες δεν υπήρξαν σε ομάδες του Βόλου, γιατί αυτό είχε συμβεί κατά τη διάρκεια, που δεν αγωνιζόταν και δεν υπήρχε πρωτάθλημα. Δεν υπήρχε αγωνιστική περίοδος. Δυστυχώς για τη Δόξα Δράμας συνέβη στην έναρξη. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν μπορεί να ξεπεράσει κανονισμούς και ό,τι το καταστατικό μας ορίζει. Άλλωστε η ΕΠΣ Δράμας έχει υπογράψει συμφωνητικό ότι θα τηρεί τους κανονισμούς FIFA, UEFA και ΕΠΌ. Όπως και τα ίδια τα σωματεία υπογράφουν ένα έγγραφο ότι θα τηρούν τους κανονισμούς, αλλά φαίνεται ότι κανείς δεν το διαβάζει. Να δικαιολογήσουμε γιατί δεν το διάβασαν… Επρεπε και ήταν υποχρεωμένοι να το γνωρίζουν. Να γνωρίζουν τις συνέπειες μιας τέτοιας ενέργειας. Μα υπήρχε το δεδικασμένο του Βόλου. Έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα».

 

metrosport.gr

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments