Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχική Ευρώπη Champions League Οι «αλύγιστες» ομάδες της Ευρώπης και οι αήττητοι προπονητές

Οι «αλύγιστες» ομάδες της Ευρώπης και οι αήττητοι προπονητές

Υπάρχουν στην Ευρώπη κι άλλες ομάδες, πέρα από τη Ρεάλ, τη Γιουβέντους, τη Ντόρτμουντ και την Μπάγερν Μονάχου για παράδειγμα, αλλά και την Αθλέτικ Μπιλμπάο ακόμη, που "χτίζουν" ήδη εντυπωσιακά σερί.

 

Το "τρένο" του Γκουαρντιόλα

 

Η Σίτι πάει "τρένο". Δέκα νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, εκ των οποίων οι έξι για το Πρωτάθλημα. Με τον Αγουέρο σε μεγάλα κέφια, που έχει σκοράρει πέντε φορές στην Premier League και συνολικά 27 γκολ στα τελευταία 27 ματς (!), οι "Πολίτες" του Πεπ Γκουαρντιόλα κυνηγούν πλέον το ρεκόρ των 11 συνεχόμενων νικών σε όλες τις διοργανώσεις, το οποίο κατέχει η Τότεναμ εδώ και 55 χρόνια.
Αν νικήσουν αύριο, Τετάρτη, την Σέλτικ για το Champions League, τότε θα το ισοφαρίσουν. Μάλιστα, αν καταφέρουν να ισοφαρίσουν την επίδοση αυτή, θα έχουν την ευκαιρία να το «σπάσουν» απέναντι στην κάτοχο του Τότεναμ, την οποία θα αντιμετωπίσουν την επόμενη Κυριακή για το πρωτάθλημα της Αγγλίας.

 

Η Σαουθάμπτον του Κλοντ Πιέλ

Μπορεί να ξεκίνησαν υποτονικά, αλλά πλέον οι "Αγιοι" μετρούν τέσσερις σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Αγγλία (τρεις νίκες έχουν συνεχόμενες). Φαινόμενο η Σαουθάμπτον, που με τον Κλοντ Πιελ στον πάγκο της βρίσκει πλέον τα πατήματα της. Το απέδειξε πρόσφατα εκτός έδρας "ισοπεδώνοντας" την Γουέστ Χαμ στο Γουέμπλεϊ με το ευρύ 3-0.

 

Η ομάδα έκπληξη

Στην Bundesliga δυο ομάδες είναι αυτές, που κάνουν αίσθηση και αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη. Μία εξ αυτών είναι η Κολωνία του Στέγκερ. Οι "τράγοι" έχουν κάνει το καλύτερο τους σερί από το 1990-91, αφού πλέον μετρούν δέκα ματς σε όλες τις διοργανώσεις, στα οποία δεν έχουν γνωρίσει την λέξη ήττα. Στην Bundesliga, η ομάδα της Κολωνίας μετράει τρεις νίκες και δυο ισοπαλίες. Είναι στην τρίτη θέση πίσω από Μπάγερν και Ντόρτμουντ.

 

Η καλύτερη νεοφώτιστη

Σπάει όλα τα ρεκόρ το… θαύμα της Λειψίας. Μπορεί οι άλλοι οπαδοί να "κράζουν", να φωνάζουν, αλλά η ομάδα από την Ανατολική Γερμανία ξεκίνησε ιδανικά τη χρονιά. Δυο νίκες και τρεις ισοπαλίες στο Πρωτάθλημα, στοιχείο που δίνει τον τίτλο της καλύτερης νεοφώτιστης ομάδας στη Γερμανία από το 1969, το οποίο κατείχε η Ομπερχάουζεν. Δεν έχασε ούτε από τη φορμαρισμένη Κολωνία, ενώ νίκησε στη 2η αγωνιστική και τη Ντόρτμουντ.

 

Το "κάστρο" της Γκλάντμπαχ

Μένουμε Γερμανία. Το παράδειγμα είναι περίπου ίδιο με την Ντόρτμουντ. Η Γκλάντμπαχ του Σούμπερτ εντός έδρας δεν χάνει βαθμούς από κανέναν. Μετράει ήδη μετά από τη νίκη επί της Ινγκολσταντ δέκα συνεχόμενες εντός έδρας. "Κάστρο" απόρθητο στην κυριολεξία είναι το "Μπορούσια Παρκ".

 

Η 250άρα Βιγιαρεάλ

Νίκησε άνετα την Οσασούνα στο "Μαδριγάλ" και συμπλήρωσε 250 νίκες στην La Liga. Κατέγραψε ήδη τρεις νίκες και δυο ισοπαλίες στο Πρωτάθλημα, ενώ κέρδισε και την Ζυρίχη για το Europa. Αν εξαιρέσει κανείς τη "σφαλιάρα" από τη Μονακό, όταν και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Champions League, κατά τα άλλα τα πάει περίφημα η Βιγιαρεάλ του Εσκριμπά. Αλλωστε, δεν έχασε ούτε στο Μπερναμπέου από τη Ρεάλ (1-1).

 

Το Σαν Πάολο δεν "πέφτει"

Ο Μαουρίτσιο Σάρι κρατάει για τα καλά τη Νάπολι στο παιχνίδι του τίτλου, έστω κι αν είναι ακόμη πολύ νωρίς. Οι "παρτενοπέι" αντλούν πάντως τεράστια δύναμη από την έδρα τους, το "Σαν Πάολο". Με τον Ιταλό τεχνικό στον πάγκο τους, έχουν μετρήσει 22 σερί παιχνίδια χωρίς να χάσουν. Από αυτά, έχουν 19 νίκες και 3 ισοπαλίες. Εχουν χάσει άλλοι κι άλλοι, η Κιέβο δεν θα έχανε;

metrosport.gr

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments