Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχική Ευρώπη Champions League Ιστορική νίκη για Ρεάλ και Ρονάλντο, άλωσε τη Λισαβόνα η Ντόρτμουντ

Ιστορική νίκη για Ρεάλ και Ρονάλντο, άλωσε τη Λισαβόνα η Ντόρτμουντ

Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε τα 500 παιχνίδια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η Ρεάλ, καθώς διέλυσε 5-1 τη Λέγκια Βαρσοβίας στη Μαδρίτη.

 

Η «βασίλισσα» αφού καρδιοχτύπησε νωρίς με το δοκάρι από τους Πολωνούς, κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Μπέιλ στο 16΄, ενώ τέσσερα λεπτά μετά διπλασίασε τα τέρματά της με αυτογκόλ του Γιοντλόβιετς. Και πριν καλά καλά χαρούν το γκολ οι γηπεδούχοι η Λέγκια στο αμέσως επόμενο λεπτό μείωσε σε 2-1 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ράντοβιτς, το οποίο ήταν το πρώτο της τέρμα στη διοργάνωση μετά από 21 ολόκληρα χρόνια.

 

Λίγο πριν πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια και πιο συγκεκριμένα στο 37΄ ο Ασένσιο έδωσε ξανά αέρα δυο τερμάτων στη Ρεάλ. Στο 68΄ ο Λούκας Βάσκεθ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1 και στο 80ο λεπτό ο Μοράτα έκανε το 5-1.

 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν σκόραρε, αλλά μοίρασε δυο ασίστ και έφτασε τις 29 στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, κάτι που δεν έχει πετύχει κανένας άλλος παίκτης.  

 

Άλωσε τη Λισαβόνα η Ντόρτμουντ

 

Μπορεί στο πρωτάθλημα να γκέλαρε κόντρα στη Χέρτα, όμως στην Ευρώπη δεν χαμπαριάζει. Η Ντόρτμουντ έφυγε με το διπλό από τη Λισαβόνα, επικρατώντας 2-1 της Σπόρτινγκ και πλέον μόνο αν αυτοκτονήσει θα χάσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. 

 

Οι Βεστφαλοί άνοιξαν το σκορ μόλις στο 10ο λεπτό με τον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος έφτασε τα 52 τέρματα σε 62 ματς με τους Γερμανούς. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ διπλασίασε τα τέρματά της με τον Βάιγκλ στο 43΄. Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε στο 67΄ ο Μπρούνο Σέζαρ.

 

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

 

1. Ρεάλ Μαδρίτης 7

 

2. Ντόρτμουντ 7

 

3. Σπόρτινγκ Λισαβόνας 3

 

4. Λέγκια Βαρσοβίας 0 

 

Η επόμενη (4η) αγωνιστική 2/11

 

Λέγκια Βαρσοβίας-Ρεάλ Μαδρίτης

 

Ντόρτμουντ-Σπόρτινγκ Λισαβόνας

 

Mε υπογραφή Νασρί, ο νόμος του Μπουφόν

 

Ένα τέρμα του Νασρί στο 67ο λεπτό ήταν αρκετό για τη Σεβίλλη, ώστε να φύγει με το διπλό από το Ζάγκρεμπ, επικρατώντας 1-0 της Ντιναμό. 

 

Με τον Μπουφόν να κατεβάζει τα ρολά η Γιουβέντους απέδρασε από τη Γαλλία επικρατώντας 1-0 της Λιών. Καλύτεροι οι Γάλλοι στο πρώτο μέρος. Είχαν ευκαιρίες και στο 34' κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπονούτσι στον Ντιακαμπί.

 

Ο Λακαζέτ ανέλαβε την εκτέλεση του και δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπουφόν που έδιωξε. Μόλις στο 50' ο θρυλικός Ιταλός γκολκίπερ με εξαιρετική επέμβαση είπε όχι και στον Φεκίρ.

 

Τέσσερα λεπτά μετά η Γιουβέντους έμεινε με δέκα όταν ο Λεμινά είδε δεύτερη κίτρινη. Ο Μπουφόν στο 71' έδιωξε και το σουτ του Τολισό. Πέντε λεπτά μετά ο Κουαδράδο πάγωσε στο Ζερλάν γράφοντας με σουτ το 0-1.

 

Στις καθυστερήσεις ο Γκεζάλ έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει.

 

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου

 

1. Γιουβέντους 7 

 

2. Σεβίλλη 7 

 

3. Λυών 3

 

4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0 

 

Η επόμενη (4η) αγωνιστική 2/11

 

Γιουβέντους-Λυών

 

Σεβίλλη-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 

 

metrosport.gr

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments