Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχική Ευρώπη Europa League Kαταιγιστική η Γιουνάιτεντ, ανατροπή με Μακ η Ζενίτ

Kαταιγιστική η Γιουνάιτεντ, ανατροπή με Μακ η Ζενίτ

Η Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ διέσυρε με 4-1 τη Φενερμπαχτσέ και βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου μαζί με τη Φέγενορντ.

 

Ο Μάτα κέρδισε πέναλτι από τον Κιάερ για να εκτελέσει σωστά ο Πογκμπά και ν' ανοίξει το σκορ στο 31΄, ενώ τρία λεπτά μετά ο Μαρσιάλ εκτέλεσε εύστοχα το νέο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος σε μαρκάρισμα του Σενέρ.

 

Η απάντηση των Τούρκων ήταν μια καλή στιγμή του Σόουζα, που όμως νικήθηκε από τον Ντε Χέα στο κοντινό πλασέ και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ένα εξαιρετικό δεξί σουτ του Πογκμπά διαμόρφωσε το 3-0.

 

Μόλις οι δύο ομάδες μπήκαν ξανά στον αγωνιστικό χώρο με την έναρξη της επανάληψης, ήρθε και τέταρτο γκολ από τη Γιουνάιτεντ, με τον Τζέσι Λίνγκαρντ να σκοράρει με δυνατό δεξί σουτ στο 48' και να πετυχαίνει το πρώτο τέρμα της καριέρας του σε ευρωπαϊκό επίπεδο για ν' ανεβάσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ στο «Ολντ Τράφορντ».

 

Με δεδομένο πως ακολουθούσε το ντέρμπι με την Τσέλσι την Κυριακή και με το 4-0 να εξασφαλίζει τους τρεις βαθμούς, οι «κόκκινοι διάβολοι» έριξαν ταχύτητα, το κλίμα ηρέμησε και στην εξέδρα, η Φενέρ βρήκε κάποιους χώρους να κινηθεί, όμως ο Μάτα ήταν εκείνος που στο 78' έχασε μεγάλη ευκαιρία για γκολ, με τον Βολκάν να τον νικάει στο τετ-α-τετ.

 

Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι με προβολή από κοντινή απόσταση στο 83', για να δεχθεί το θερμότατο χειροκρότημα και να γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών της Γιουνάιτεντ.

 

Ασταμάτηση σε Ολλανδία και Ευρώπη. Η Φέγενορντ έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Ζόρια με 1-0 και συγκατοικεί στην κορυφή με τη Γιουνάιτεντ. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Γιόργκεσεν στο 55΄. 

 

Η βαθμολογία του πρώτου ομίλου

 

1. Φέγενορντ 6

 

2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 6

 

3. Φενέρμπαχτσε 4

 

4. Ζόρια 1

 

 Η επόμενη (4η) αγωνιστική 3/11

 

Ζόρια-Φέγενορντ

 

Φενέρμπαχτσε-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

 

Με οδηγό τον Μακ η Ζενίτ, λύτρωση για Μακάμπι με Γκολάσα

 

Μετά την επική ανατροπή στο Ισραήλ επί της Μακάμπι, η Ζενίτ έκανε μία ακόμα, αυτή τη φορά κόντρα στην Ντάνταλκ (2-1) στην Ιρλανδία και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στον όμιλο. 

 

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 52΄ με τον Μπένσον. Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης ισοφάρισε σε 1-1 στο 70΄ με τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Ρόμπερτ Μακ και επτά λεπτά μετά έφερε τούμπα το ματς με τον Τζουλιάνο. Στις καθυστερήσεις είχε την ευκαιρία να πετύχει και τρίτο γκολ, όμως ο Μαουρίτσιο δεν κατάφερε να νικήσει από τα έντεκα βήματα των γκολκίπερ των Ιρλανδών. 

 

Τεράστιο διπλό για την Μακάμπι που πέρασε από την Ολλανδία επικρατώντας 2-1 της Άλκμααρ. Στο 24' ο Μεντούνγιανιν βρήκε τον Σκαριόνε που κατέβασε ωραία και με σουτ έκανε το 0-1.

 

Η Άλκμααρ πίεσε στο δεύτερο μέρος και στο 72' ισοφάρισε με τον Μιούρεν να σκοράρει από κοντά. Δέκα λεπτά μετά όμως η Μακάμπι πήρε εκ νέου προβάδισμα με σκόρερ τον Γκολάσα.

 

Η βαθμολογία του τέταρτου ομίλου

 

1. Ζενίτ 9 

 

2. Ντάνταλκ 4

 

3. Μακάμπι Τελ Αβίβ 3

 

4. Άλκμααρ 1

 

Η επόμενη (4η) αγωνιστική 3/11

 

Ζενίτ-Ντάνταλκ

 

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Άλκμααρ

 

Έφυγε άπραγος από την Ελβετία ο ΑΠΟΕΛ

 

Με πρωταγωνιστή τον Οαρό που έκανε χατ-τρικ, η Γιούνγκ Μπόις επικράτησε 3-1 του ΑΠΟΕΛ και έκανε… δώρο στον Ολυμπιακό, καθώς του επέτρεψε να πιάσει στην κορυφή του ομίλου τους Κύπριους.

 

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

 

Ολυμπιακός-Αστάνα 4-1

(25’ Φιγκέιρας, 33’ Ελιουνούσι, 34’, 65’ Σεμπά)

 

Γιούνγκ Μπόις-ΑΠΟΕΛ 3-1

(18’, 52’, 82’ πέν. Οαρό / 14’ Εφραίμ)

 

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

 

1. ΑΠΟΕΛ 6 (4-4)

 

2. Ολυμπιακός 6 (5-2)

 

3. Γιούνγκ Μπόις 4 (3-2)

 

4. Αστάνα 1 (2-6)

 

Η επόμενη (4η) αγωνιστική (3/11)

 

Αστάνα-Ολυμπιακός

 

ΑΠΟΕΛ-Γιούνγκ Μπόις

metrosport.gr

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments