Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχική Ευρώπη Champions League Η εκδίκηση του Γκουαρδιόλα, «όργια» Λεβαντόφσκι

Η εκδίκηση του Γκουαρδιόλα, «όργια» Λεβαντόφσκι

Δύο εβδομάδες μετά τη βαριά ήττα στο «Καμπ Νου» η Μάντσεστερ Σίτι εκδικήθηκε την Μπαρτσελόνα, την οποία κέρδισε με 3-1 στο «Έτιχαντ». 

 

Οι «πολίτες» μπήκαν πιο αποφασιστικά στο ματς και στο 11’ διαμαρτυρήθηκαν -δικαίως- για πέναλτι όταν ο Ουμτιτί πάτησε τον Στέρλινγκ μέσα στην περιοχή, ωστόσο ο διαιτητής χρέωσε λανθασμένα με θέατρο τον Αγγλο άσο. Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε ο απόλυτος αιφνιδιασμός για τους Καταλανούς. Ο Νεϊμάρ έβγαλε τετ α τετ τον Μέσι ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε κάνει το 0-1.

 

Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν από το γκολ και στο 39’ έφεραν το ματς στα ίσα, εκμεταλλευόμενοι το τραγικό λάθος του Ρομπέρτο. Ο 24χρονος αμυντικός έκανε δώρο τη μπάλα στον Αγουέρο, ο οποίος την έσπασε δεξιά στον Στέρλινγκ, εκείνος την γύρισε παράλληλα στον Γκουντογάν και ο Γερμανός την έστειλε στα δίχτυα.

 

Στο 51’ ο Ντε Μπρόινε με απευθείας εκτέλεση φάουλ-την οποία φέρνει ευθύνη ο Τερ Στέγκεν-η ομάδα του Γκουαρδιόλα πήρε κεφάλι στο σκορ.

 

Εκτοτε, το ματς απέκτησε «τρελό» ρυθμό, με την Μπάρτσα να αγγίζει το γκολ στο 65’ μετά από δοκάρι του Αντρέ Γκόμες και τους γηπεδούχους να απειλούν με το φαλτσαριστό σουτ του Ντε Μπρόινε.

 

Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 74’ ξανά ο Γκουντογάν.

«Όργια» από Λεβαντόφσκι

 

Με μεγάλο πρωταγωνιστή για ακόμα ένα παιχνίδι τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε με ανατροπή της Αϊντχόφεν (2-1) στην Ολλανδία και προκρίθηκε και μαθηματικά στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Οι Γερμανοί μπήκαν εντυπωσιακά στο ματς. Είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 2ο λεπτό με τον Μίλερ και δοκάρι δύο λεπτά μετά με τον Λεβαντόφσκι. Στο 14'  η Αϊντχόφεν βγήκε στην αντεπίθεση, ο Νόιερ έδιωξε την κεφαλιά του Πρέπερ όμως στην επαναφορά ο Αριας έκανε από κοντά το 1-0. Όμως το γκολ μέτρησε λανθασμένα καθώς ο παίκτης των γηπεδούχων ήταν σε θέση οφσάιντ.

 

Η Μπάγερν είχε δεύτερο δοκάρι στο 29' και πάλι με τον "Λέβα". Τέσσερα λεπτά μετά όμως η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι κέρδισε πέναλτι και ο Πολωνός από τα έντεκα βήματα έφερε το ματς στα ίσα.

 

Το δεύτερο γκολ του Λεβαντόφσκι στο ματς ήρθε στο 73', ολοκληρώνοντας την ανατροπή με κοντινό πλασέ, έπειτα από γύρισμα του Ντέιβιντ Αλάμπα.

 

 

Επική ανατροπή για Άρσεναλ

 

Η Άρσεναλ νίκησε 3-2 στη Βουλγαρία την Λουντογκόρετς, αν και βρέθηκε να χάνει 0-2, έτσι προκρίθηκε στους "16" μαζί με την Παρί Σεν-Ζερμέν, η οποία νίκησε 2-1 στην Βασιλεία με γκολάρα του Μενιέ στο 90'.

 

Με πρωταγωνιστή τον Ζόναταν Καφού η Λουντογκόρετς κατάφερε να αιφνιδιάσει τους Άγγλους και να προηγηθεί 2-0 πριν συμπληρωθεί ένα τέταρτο αγώνα.

 

Ο Βραζιλιάνος άνοιξε το σκορ στο 12' με κοντινή προβολή από ασίστ του Βάντερσον και στο 15' ήταν ο δημιουργός του δεύτερου τέρματος, με τον Κλαούντιου Κεσέρου να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Οσπίνα.

 

Από σέντρα του Μεσούτ Εζίλ στο 20ό λεπτό ήρθε η αγγλική αντίδραση με τον Γκρανίτ Τζάκα να μειώνει με πλασέ στην κίνηση, ενώ ισοφάρισε σε 2-2 ο Ολιβιέ Ζιρού στο 41' από ασίστ του Άαρον Ράμσεϊ.

 

Τα λεπτά περνούσαν χωρίς τη μεγάλη φάση μπροστά στις δύο εστίες και όλα έδειχναν ισοπαλία. Ο Μεσούτ Εζίλ πάντως είχε διαφορετική άποψη και με ένα εξαιρετικό γκολ στο 87’ ολοκλήρωσε την ανατροπή για την Άρσεναλ, η οποία πήρε τη νίκη με σκορ 3-2 και μαζί την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ

 

 

 

Στο τέλος η Ατλέτικο

 

Με γκολ στο τέλος η Ατλέτικο νίκησε τη Ροστόφ με 2-1 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Οι "ροχιμπλάνκος" άνοιξαν το σκορ στο 28' με ένα "ακροβατικό" σουτ του Γκριζμάν. Δύο λεπτά μετά όμως ο Αζμούν με σουτ από κοντινή απόσταση ισοφάρισε σε 1-1.

 

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ομπλάκ με πολύ καλή επέμβαση είχε ότι στον Νομπόα. Η Ατλέτικο απείλησε στο 63' με σουτ του Κόκε και ρυθμός του ματς έδειχνε ότι η Ροστόφ θα έφευγε με αποτέλεσμα από τη Μαδρίτη.

 

Στις καθυστερήσεις όμως ο Γκριζμάν με πλασέ νίκησε τον Ντζανάεφ και έδωσε τη νίκη στην Ατλέτικο.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

 

Μάντσεστερ Σίτι-Μπαρτσελόνα 3-1

 

Γκλάντμπαχ-Σέλτικ 1-1

 

Αϊντχόφεν-Μπάγερν Μονάχου 1-2

 

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ροστόφ 2-1

 

Βασιλεία-Παρί Σεν Ζερμέν 1-2

 

Λουντογκόρετς-Άρσεναλ 2-3

 

Μπενφίκα-Ντιναμό Κιέβου 1-0

 

Μπεσίκτας-Νάπολι 1-1

 

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments