Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχική Ποδόσφαιρο Super League «Ρητορική Ολυμπιακού» από τον Στράτο και οργή Κουτσοκούμνη-Βασιλειάδη!

«Ρητορική Ολυμπιακού» από τον Στράτο και οργή Κουτσοκούμνη-Βασιλειάδη!

Ποια φράση του προέδρου της Superleague, Γιώργου Στράτου, για τον εμπρησμό του σπιτιού του Γιώργου Μπίκα, εξόργισε τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη και ποια ήταν η αντίδραση Βασιλειάδη στη στάση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος.

Πολύ κακή εντύπωση προκάλεσε στον επιτετραμμένο της ΦΙΦΑ στο ελληνικό ποδόσφαιρο Κωστάκη Κουτσοκούμνη, η τοποθέτηση του Γιώργου Στράτου στην συνεδρίαση της Προσωρινής Διοίκησης της ΕΠΟ την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Στράτος (ο οποίος με απόφαση Κουτσοκούμνη συμμετέχει ως «παρατηρητής» του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στις συνεδριάσεις της ΠΔΕ) εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος στην απόφαση για «προσωρινή διακοπή» των πρωταθλημάτων. Απόφαση η οποία ως γνωστόν ελήφθη μετά την εγκληματική ενέργεια με τον εμπρησμό στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα.

Δες την εξέλιξη όλων των αγώνων από το καλύτερο live score!

Η επιχειρηματολογία του, μάλιστα, ήταν αυτή που σχεδόν εξόργισε τον κ. Κουτσοκούμνη.

Ο πρόεδρος της Super League παίρνοντας ως (ατυχέστατο, φυσικά) παράδειγμα την επίθεση με χειροβομβίδα από αγνώστους που είχε εκδηλωθεί λίγες ώρες πριν, ξημερώματα Πέμπτης, στην γαλλική πρεσβεία, είπε στο συμβούλιο της ΕΠΟ το εξής… απίστευτο: «Δηλαδή αν αύριο βρεθεί χειροβομβίδα σε ένα Μέσο Μαζικής Μεταφοράς θα πρέπει να αναστείλουμε τη λειτουργία όλων των Συγκοινωνιών;»

Η τοποθέτησή του προκάλεσε κάκιστη εντύπωση στον κ. Κουτσοκούμνη ο οποίος του είπε πως δεν είναι δυνατόν μετά από όσα έχουν συμβεί με τον εμπρησμό του σπιτιού του Γιώργου Μπίκα να εκφράζει αυτές τις απόψεις. «Λυπάμαι. Άλλα περίμενα να ακούσω από εσάς σήμερα. Δεν είναι δυνατόν να έχουν συμβεί όλα αυτά και να έρχεστε σήμερα εδώ, ως εκπρόσωπος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου να μας λέτε ότι πρέπει να διεξαχθούν αγώνες».

Είναι χαρακτηριστικό ότι αντίστοιχη με τη «ρητορική Στράτου» είναι αυτή που έχει εκφραστεί αρκετές φορές και από πηγές του Ολυμπιακού, με ατάκες όπως «δηλαδή εάν συμβεί κάτι σε ένα φαρμακείο θα πάρουν απόφαση να κλείσουν όλα τα φαρμακεία;»!

Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη ημέρα η ΠΑΕ Ολυμπιακός στην ανακοίνωσή της είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σε καμία περίπτωση το Πρωτάθλημα δεν πρέπει να σταματήσει, σε καμία περίπτωση το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να γονατίσει και να ηττηθεί μπροστά σε τέτοιες πρακτικές»

Από την στάση που κράτησε ο κ. Στράτος στη συνεδρίαση της ΕΠΟ έγινε απόλυτα κατανοητή και η αλλαγή πλεύσης της Super League στη συνεδρίαση της προηγούμενης ημέρας όταν είχαν αποχωρήσει οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός. Όταν δηλαδή συμπεριλήφθηκε στο τελευταίο σκέλος της ανακοίνωσης η ακόλουθη πρόταση: «Παρά τα ως άνω, επειδή η Super League δηλώνει ότι ούτε ο συνεταιρισμός ούτε οι ΠΑΕ-Μέλη του ούτε οι εργαζόμενοι σε αυτές ούτε οι φίλαθλοι φέρουν ευθύνη για τις ως άνω καταδικαστέες πράξεις, η αναστολή του Πρωταθλήματος δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα και ως εκ τούτου δηλώνει αντίθετη σε αυτή».

Να υπενθυμίσουμε πως εκτός των άλλων, στην Super League αρκετές ομάδες «τρέμουν» το ενδεχόμενο να επιβληθεί και άλλη ρήτρα ύψος 2,8 εκατ. ευρώ από τη NOVA. Το συνδρομητικό ήδη διεκδικεί ρήτρες συνολικού ύψους 4 εκατ. ευρώ. Τα 2,8 εκατ. αφορούν (συνολικά) την καθυστερημένη (κατά δύο εβδομάδες) έναρξη του εφετινού πρωταθλήματος και τα υπόλοιπα 1,2 εκατ. ευρώ την αλλαγή του προγράμματος των περσινών πλέι οφ.

Εκνευρισμένος και ο Βασιλειάδης με Στράτο και Super League

Χαρακτηριστικό είναι επίσης πως εκτός του Κωστάκη Κουτσοκούμνη ιδιαίτερα εκνευρισμένος με την ανακοίνωση της Super League που ζητούσε να μην σταματήσει το πρωτάθλημα ήταν και ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο κ. Βασιλειάδης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Λίγκας Γιώργο Στράτο και του εξέφρασε τον… εκνευρισμό και την πλήρη αντίθεσή του γι αυτή την τοποθέτηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι ο Γιώργος Στράτος, μετά την παραίτηση Βασσάρα, πήρε την πρωτοβουλία (χωρίς να ερωτηθούν οι υπόλοιπες ΠΑΕ) να δώσει το πράσινο φως ώστε τον ρόλο του επιδιαιτητή να παίξει η ΚΕΔ των υπερόπλων του συστήματος Σωμαρακάκη-Νταμπώση. Το αποτέλεσμα ήταν στις 4 αγωνιστικές που μεσολάβησαν να οριστούν διαιτητές-καμικάζι και να αλλοιωθεί η βαθμολογία του πρωταθλήματος.

 

ΠΗΓΗ :SDNA



Most Popular

Έγινε η νύχτα, μέρα για τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ στο Λευκό Πύργο!

Τη νύχτα μέρα έκαναν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος από τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου. Οι πιστοί ακόλουθοι του...

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Recent Comments