Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχική Ευρώπη Europa League Πογκμπά VS Πογκμπά στο Europa, αλλά και τα γνώριμα «ραντεβού»!

Πογκμπά VS Πογκμπά στο Europa, αλλά και τα γνώριμα «ραντεβού»!

Στην είκονα μπορείτε να δείτε τα ζευγάρια

* Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει τη Σεντ Ετιέν στους «32» του Europa League, με τους αδερφούς, Πολ και Φλορεντίν Πογκμπά, να τίθενται αντιμέτωποι! Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει άλλωστε. Υπάρχουν άλλες τέσσερις περιπτώσεις.

Πάντως, οι «κόκκινοι» διάβολοι έχουν βρει ξανά στο δρόμο τους, τους Γάλλους. Ηταν το 1977-78 για το Κύπελλο Κυπελλούχων, που με συνολικό απολογισμό 3-1 πέρασαν στην επόμενη φάση. Μάλιστα, ήταν ένα επεισοδιακό "ζευγάρι".

* Πριν δυο χρόνια, έπαιξαν και πάλι αντιμέτωποι. Πρόπερσι, ο Αγιαξ είχε βρει εκ νέου τη Λέγκια Βαρσοβίας στη φάση των «32» για την περίοδο 2014-2015. Με 4-0 συνολικό απολογισμό πέρασε στους «16».

* Τέσσερις φορές έχουν παίξει αντίπαλοι στο παρελθόν Αντερλεχτ και Ζενίτ. Οι Ρώσοι μετρούν τρεις νίκες, έναντι μόλις μίας των Βέλγων.

* Στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, η Θέλτα με 1-0 απολογισμό συνολικό το 2000-01 είχε αποκλείσει τη Σαχτάρ. Ηταν ο τρίτους γύρος.

 

* Η Βιγιαρεάλ πέταξε έξω τη Ρόμα, την περίοδο 2003/04 UEFA. Κέρδισε με 2-0 στην Ισπανία, έχασε με 2-1 στη Ρώμη.

 

* Υπενθυμίζεται ότι η Σαχτάρ είναι η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που είχε 6 νίκες στον όμιλο, ενώ παράλληλα είχε την πιο παραγωγική επίθεση με 21 γκολ, έναντι 17 της Ζενίτ και 16 της Ρόμα.

 

* Πρώτοι σκόρερ μέχρι στιγμής στον θεσμό είναι οι Ζουλιάνο της Ζενίτ και Αντούριθ της Αθλέτικ Μπιλμπάο με έξι γκολ έκαστος. Ο Βάσκος ήταν και πέρσι ο πρώτος σκόρερ με δέκα γκολ. Η ομάδα του κληρώθηκε με τον ΑΠΟΕΛ.

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments