Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχική Basket/Volley Διαιτησία και χαμένες βολές στέρησαν από τον ΠΑΟΚ τη νίκη!

Διαιτησία και χαμένες βολές στέρησαν από τον ΠΑΟΚ τη νίκη!

Σε ένα μεγάλο παιχνίδι στο Παλατάκι, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει τον Ολυμπιακό και να του σπάσει το αήττητο. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν σταθερά πίσω στο σκορ, με τον Ολυμπιακό να έχει σε τρομερή μέρα τον Λοτζέσκι ενώ από την ομάδα του Μαρκόπουλου ξεχώρισαν οι Πέινερς και Μπράιαντ. Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μείωσε στο σκορ και στην τελευταία περίοδο βρέθηκε μπροστά με καλύτερους τους Τσόχλα και Κλάντον να προσπαθούν να δώσουν τη νίκη στον Δικέφαλο. Οι χαμένες βολές και η εχθρική διαιτησία όμως δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να κερδίσει και έτσι ο Ολυμπιακός κέρδισε με 84-89, διευρύνοντας το φετινό του αήττητο.

 

Ο αγώνας:

Ο ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε καλά και βρέθηκε πίσω στο σκορ με έξι πόντους (4-10) αλλά στη συνέχεια επέστρεψε και γύρισε το ματς (12-12) και έκλεισε την πρώτη περίοδο βρισκόμενος μπροστά με 20-19. Καλύτερος από τον Ολυμπιακό ο Παπανικολάου που πέτυχε τους 13 από τους 19 πόντους της ομάδας του, με 3 στα 3 τρίποντα. Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν με 5 πόντους έκαστος, οι Πέϊνερς και Μπράϊαντ.

 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι με τους Λοτζέσκι και Γκριν και βρέθηκε μπροστά με 10 πόντους (24-34 και 38-48) με τον ΠΑΟΚ να δείχνει να μην μπορεί να ακολουθήσει. Τουλάχιστον κράτησε την διαφορά στα χαμηλά επίπεδα και πήγε στο ημίχρονο με 9 πόντους πίσω. Από την ομάδα του Μαρκόπουλου ξεχώρισε ο Μπράϊαντ στη δεύτερη περίοδο.

 

Στην τρίτη περίοδο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μειώσει την διαφορά που παρέμενε στους 10 πόντους (48-58, 58-68, 60-70) και με τον Κλάντον κύριο εκφραστή των προσπαθειών του και από κοντά τους Μπράιαντ και Πεϊνερς κατάφερε να μειώσει στους 4 (66-70). Η ποιότητα του Λοτζέσκι όμως ανέβασε και πάλι την διαφορά με τον Ολυμπιακό να τελειώνει την τρίτη περίοδο στο +7, με τον Λοτζέσκι να έχει ήδη 27 πόντους.

 

Στην τέταρτη περίοδο ο ΠΑΟΚ μείωσε στο στο σκορ και ισοφάρισε με τρίποντο του Τσόχλα (75-75) και βρέθηκε κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (76-79) και προηγήθηκε μέχρι και 82-81 αλλά στο τέλος ο Ολυμπιακός ήταν πιο εύστοχος στις βολές ενώ οι διαιτητές δεν έδωσαν δύο φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ. Αυτά τα δύο γεγονότα διαμόρφωσαν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα, με τον Κλάντον να είναι κορυφαίος στην τέταρτη περίοδο ενώ ο Μάντζαρης έκανε την διαφορά για τον Ολυμπιακό.

 

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 43-52, 66-73

 

ΠΑΟΚ: Κόνιαρης 2, Τέιλορ 8, Μιλιένοβιτς 2, Γλυνιαδάκης 2, Σάιμπερτ 8 (1/6 τρίπ.), Χρυσικόπουλος 6, Τσόχλας 12 (1), ΜΑργαρίτης, Μπράιαντ 14 (1), Πέινερς 12 (1), Κλάντον 18 (8/9 δίπ., 8 ριμπ.).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν 13 (1), Αγραβάνης 8 (2), Μιλουτίνοφ, Παπανικολάου 19 (3), Μάντζαρης 8 (1), Μπιρτς, Γιανγκ 6, Παπαπέτρου 2, Λοτζέσκι 28 (2), Αθηναίου 5.

 

metrosport.gr

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments