Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχική Basket/Volley «Πτήση» του Δικεφάλου στους «16» του Cev Cup!

«Πτήση» του Δικεφάλου στους «16» του Cev Cup!

Ένα "χρυσό" μπλοκ του Θάνου Τερζή στο τέταρτο σετ "καθάρισε" την υπόθεση πρόκριση για τον Δικέφαλο, απέναντι στην αξιόμαχη Νόβι Παζάρ που κοίταξε στα μάτια τον ΠΑΟΚ στον επαναληπτικό της Θεσσαλονίκης.

 

Οι πρωταθλητές Ελλάδας με δύο νίκες πήραν το εισιτήριο για τους 16 της διοργάνωσης εκεί όπου θα βρουν την γαλλική Τουρ, που επίσης με δύο νίκες ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπρνο από την Τσεχία.

 

Ο αγώνας:

 

Η Νόβι Παζάρ εκμεταλλεύτηκε τις άστοχες επιθέσεις του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του πρώτου σετ και προηγήθηκε με 3-8, ενώ στη συνέχεια με την καλή λειτουργία στο μπλοκ με 12-18. Ο Δικέφαλος αντέδρασε και μείωσε σε 16-19, όμως οι Σέρβοι συνέχισαν να βρίσκουν λύσεις και με 18-25 έκαναν το 0-1.

 

Με Ντάντε, Ανδρεάδη και Σακόγλου να δίνουν ρυθμό στην επίθεση και τον Σωτηρίου να περνάει αντί του Σαφράνοβιτς, ο ΠΑΟΚ βελτίωσε την εικόνα του στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε με 19-12. Οι Σέρβοι μάζεψαν τη διαφορά (20-15), ωστόσο ο Δικέφαλος κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με 25-17.

  

Η Νόβι Παζάρ μπήκε "ζεστά" όπως και στο ξεκίνημα του αγώνα και προηγήθηκε με 3-8, ενώ και πάλι με το μπλοκ της έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ και ξέφυγε με 9-19. Ο Καλμαζίδης πέρασε Σαφράνοβιτς και Τερζή στο παιχνίδι προκειμένου να βρει λύσεις και ο Δικέφαλος κατάφερε να ρίξει τη διαφορά με τον Σακόγλου (19-23), όμως οι φιλοξενούμενοι πήραν το σετ με 20-25 και το προβάδισμα με 1-2 στα σετ.

 

Ο Δικέφαλος μπήκε στο 4ο σετ με στόχο να "καθαρίσει" την πρόκριση. Σαφράνοβιτς, Σακόγλου και Ανδρεάδης έβαλαν μπροστά τον ΠΑΟΚ με 11-8, όμως οι Σέρβοι απάντησαν με σερί και πήραν το προβάδισμα (11-12). Από εκείνο το σημείο και μετά οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ. Η ομάδα του Γ. Καλμαζίδη προηγήθηκε με 23-20, αλλά οι φιλοξενούμενοι ανέτρεψαν την εικόνα και προηγήθηκαν με 23-24 μετατρέποντας το σετ σε θρίλερ, αφού ακολούθησαν αλλεπάλληλες ισοπαλίες. Τελικά μια επίθεση του Ντάντε και ένα μπλοκ του Τερζή διαμόρφωσαν το 28-26 με τους πρωταθλητές να κάνουν το 2-2 στα σετ και να παίρνουν την πρόκριση για τους 16 του CEV Cup.

 

Στο ται-μπρεικ  όλα είχαν κριθεί καθώς ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν μόνο δύο σετ για να περάσει και ο Γιάννης Καλμαζίδης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε Παπαδόπουλο, Παντακίδη και Κωνσταντινίδη, ενώ στο παιχνίδι πέρασε ξανά ο Σωτηρίου και το σετ, αλλά και το παιχνίδι κατέληξε στον ΠΑΟΚ με 18-16.

 

Τα σετ: 18-25, 25-17, 20-25, 28-26, 18-16

 

metrosport.gr

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments