Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Αρχική METRONEWS Λήξη συναγερμού-Μπορούν να επιστρέφουν σπίτια τους οι κάτοικοι

Λήξη συναγερμού-Μπορούν να επιστρέφουν σπίτια τους οι κάτοικοι

Λήξη συναγερμού στην περιοχή του Κορδελιού. Η επιχείρηση του στρατού για την αδρανοποίηση και μεταφορά της βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ολοκληρώθηκε με επιτυχία και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Έτσι, όπως ανέφερε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μπορούν πλέον οι κάτοικοι των δήμων Κορδελιού- Ευόσμου και Αμπελοκήπων- Μενεμένης, να επιστρέψουν στις οικίες τους.

 

Κανονικά πραγματοποιούνται από τις 15.00 τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, ενώ σιγά σιγά ανοίγουν και οι γύρω δρόμοι, ώστε να μπορούν να μετακινηθούν και όσοι χρησιμοποίησαν τα ΙΧ τους.

 

Όλα έγιναν στην εντέλεια

"Όλα έγιναν στην εντέλεια" σχολίασε μετά το πέρας της επιχείρησης αδρανοποίησης και μεταφοράς της βόμβας από το Κορδελιό, ο εκπρόσωπος τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Νικόλαος Φανιός.

 

Σε δηλώσεις του από το Κέντρο Επιχειρήσεων που στήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Φανιός σημείωσε:" Αυτό που ήταν ξένο για εμάς ήταν ότι η βόμβα βρέθηκε σε αστικό ιστό και χρειάστηκε να πάρουμε όλα αυτά τα μέτρα ασφαλείας. Όλα έγιναν στην εντέλεια. Η βόμβα μεταφέρεται σε συγκεκριμένο χώρο και εκεί θα γίνει η εξουδετέρωση. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει μία τεράστια έκρηξη, υπάρχουν διαδικασίες οι οποίες θα ακολουθηθούν".

 

Ο κ. Φανιός πρόσθεσε ότι η βόμβα ήταν αμερικανικής προέλευσης, 250 λιμπρών και ο πυροδοτικός της μηχανισμός ήταν σε πολύ καλή κατάσταση".

 

Μεταφέρεται στον ασκό η βόμβα

Ξεκίνησε πριν λίγο η μεταφοράς της βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, από το πρατήριο καυσίμων στην περιοχή του Κορδελιού, προς το πεδίο βολής, στον Ασκό.

 

Στην πομπή, εκτός από το στρατιωτικό όχημα το οποίο μεταφέρει τη βόμβα, συμμετέχουν περιπολικά της αστυνομίας, πυροσβεστικό όχημα και ασθενοφόρο.

 

Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι Μοναστηρίου- Περιφερειακή Οδός- Αερογέφυρα Σταυρούπολης- Δερβένι- Ασκός.

 

metrosport.gr

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments