Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχική Ευρώπη Europa League Αναποτελεσματικός, χωρίς καθαρό μυαλό και ΑΝΤΙΟ ΕΥΡΩΠΗ

Αναποτελεσματικός, χωρίς καθαρό μυαλό και ΑΝΤΙΟ ΕΥΡΩΠΗ

Σε μια πολύ μεγάλη ευρωπαϊκή του βραδιά, ο ΠΑΟΚ εμφάνισε όλες του τις αδυναμίες και πέταξε την ευκαιρία για την υπέρβαση. Η πικρή ήττα «πάγωσε» τα χαμόγελα αλλά δεν θα πρέπει και να αποπροσανατολίσει και τους υπευθύνους.

 

Η ήττα ήταν αποτέλεσμα έλλειψης καθαρού μυαλού σε άμυνα και επίθεση, απόλυτης αδυναμίας να κυκλοφορήσει γρήγορα την μπάλα και να αντιμετωπίσει στον αέρα τους Γερμανούς.

 

Διαφορά αποτελεσματικότητας και Μπουργκστάλερ

 

Στο πρώτο ημίχρονο όλα πήγαν στραβά για τον ΠΑΟΚ. Όχι πως η Σάλκε τον… ισοπέδωσε αγωνιστικά. Απλά κέρδισε τη μάχη στο χώρο του κέντρου και ήταν πολύ πιο αποτελεσματική.

 

Έτσι στην πρώτη της ευκαιρία, εκμεταλλεύτηκε τη δύναμή της στον αέρα και μετά την κεφαλιά του Νάλντο, την απόκρουση του Γλύκου, ο Μπουργκστάλερ έκανε με κοντινό σουτ το 0-1.

 

Ο ΠΑΟΚ μέχρι να δεχτεί το γκολ στο 27’, είχε χάσει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 5’ όταν και το σουτ του Μάτος σταμάτησε στο δοκάρι ενώ σε δύο περιπτώσεις όπου ο Λέοβατς μπήκε απειλητικά στην περιοχή της Σάλκε, ισάριθμες φορές έκανε κακές επιλογές.

 

Το γκολ, πάντως, «πάγωσε» τους παίκτες και τον κόσμο και ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να απειλήσει καθόλου μετά το 0-1. Γνώριζαν, άλλωστε, άπαντες στο ασπρόμαυρο στρατόπεδο πως τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για την ομάδα. Ο πρώτος στόχος που ήταν το μηδέν στην άμυνα είχε χαθεί…

 

«Πνιγμένος» στα προβλήματά του

 

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να διορθώσει τις αδυναμίες του στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως την αδυναμία του να αναπτυχθεί γρήγορα. Σε κακή μέρα ο Τσίμιροτ, το ίδιο Σάκχοφ και όταν άρχισε να κουράζεται ο Μπίσεσβαρ, τρόπος να απειλήσει ο Δικέφαλος δεν υπήρχε.

 

Τα λεπτά περνούσαν, η Σάλκε ήλεγχε απόλυτα και όταν προς το φινάλε βρήκε τις ευκαιρίες, έφτασε σε άλλα δύο γκολ με τον Μάγιερ και τον Χούντελαρ και με το εντυπωσιακό 0-3 πήρε ουσιαστικά την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι.

 

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Βαρέλα, Μάτος, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (76’ Ενρίκε), Μυστακίδης (55’ Κάμπος), Αθανασιάδης (85’ Ουάρντα).

Σάλκε: Φέρμαν, Νάσταζιτς, Χέβεντες, Νάλντο, Κολάζινατς, Σεπφ (46’ Κέρερ), Σταμπουλί, Γκορέτσκα, Μάιερ, Καλιγκούρι (78’ Κονοπλιάνκα), Μπουργκσντάλερ (84’ Χούντελααρ).

 

metrosport.gr

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments