Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Αρχική Ευρώπη Europa League Σπουδαίος ΠΑΟΚ στη Veltins Arena, «τίμησε» τον κόσμο του

Σπουδαίος ΠΑΟΚ στη Veltins Arena, «τίμησε» τον κόσμο του

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειξαν πως δεν ήταν για… τρία γκολ στο πρώτο παιχνίδι με τη Σάλκε. Τα έδωσαν όλα, στρίμωξαν στη γωνία τη Σάλκε και στο φινάλε πήραν ότι άξιζαν. Την ισοπαλία με 1-1 που θα ήταν… νίκη αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια.

 

Πολύ σημαντικό ήταν πως ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να πάρει το καλό αποτέλεσμα όχι παίζοντας… ελληνικά αλλά καλό ποδόσφαιρο τιμώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τον κόσμο του που έκανε πάρτι στις κερκίδες της Veltins Arena.

 

Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο. Ας βρέθηκε πίσω στο σκορ με το γκολ του Σεπφ σε αντεπίθεση, ας έδειξε και πάλι τις αδυναμίες του στα στημένα της Σάλκε. Το σημαντικό είναι ότι δεν φοβήθηκε καθόλου τον αντίπαλό του, πήγε να παίξει μπάλα και το έκανε βάζοντας δύσκολα στους Γερμανούς.

 

Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς πίεσε ψηλά, είχε γρήγορη ανάπτυξη και αν ήταν πιο προσεκτική στην τελική πάσα θα μπορούσε και να προηγηθεί.  Ευκαιρίες από Κίτσιου, Τζάλμα και δύο φάσεις που ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι και αν δινόταν (εύκολα θα μπορούσε να τα δώσει ο διαιτητής), θα κάναμε λόγο για άλλο παιχνίδι…

 

Η Σάλκε προηγήθηκε με πλασέ του Σεπφ σε αντεπίθεση στο 23’ και στο 25’ ισοφάρισε ο ΠΑΟΚ με αυτογκόλ του Νάσταζιτς μετά από σέντρα του Μυστακίδη.

 

Μαχητικός ήταν και στο δεύτερο ημίχρονο. Ήθελε να νικήσει, τα έδωσε όλα για να τα καταφέρει και το έκανε με ελκυστικό τρόπο. Τι δεν έκανε; Ότι και στο πρώτο ημίχρονο. Δε λειτούργησε με μυαλό όταν έφτανε στην περιοχή της Σάλκε. Και έφτασε πολλές φορές. Κακές τελικές πάσες, κακές τελικές προσπάθειες και χαμένες ευκαιρίες για μια σημαντική έστω και ψυχολογικούς λόγους νίκη.

 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η κούραση λύγισε τον ΠΑΟΚ, ο Ενρίκε έπαιξε λανθασμένα για τον… εαυτό του σε 2-3 περιπτώσεις και το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε.

 

Η Σάλκε πήρε την πρόκριση, ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι μπορούσε να κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή των Γερμανών. Κυρίως, όμως, κέρδισε εμπιστοσύνη στις ικανότητές του.

 

Σάλκε: Φέρμαν, Χέβεντες, Γκάις, Κολάσινατς, Μάιερ, Μπενταλέμπ (84' Kέρερ), Τσούπο-Μοτίν (56’ Γκορέτσκα), Χούντελαρ, Σεπφ, Νάστασιτς, Νάλντο (70' Μπαντστούμπερ).

ΠΑΟΚ:  Γλύκος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Πούγγουρας, Μυστακίδης (63’ Ενρίκε), Κίτσιου, Τσίμιροτ, Σάχοφ, Ουάρντα (68' Mπίσεσβαρ), Κουλούρης, Κάμπος (78' Πέλκας).

 

metrosport.gr

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments