Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχική Basket/Volley Με πεταχτάρι Πρίντεζη που θύμισε "Πόλη" κερδίζει το πλεονέκτημα

Με πεταχτάρι Πρίντεζη που θύμισε “Πόλη” κερδίζει το πλεονέκτημα

Οι ερυθρόλευκοι είχαν το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο (17-30) , μέχρι περίπου το 28' της αναμέτρησης όπου οι γηπεδούχοι με ένα σερί 11-00 κατάφεραν να περάσουν μπροστά 43-42.

 

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο οι Σέρβοι πήραν προβάδισμα 8 πόντων (50-42) και ενώ όλα έδειχναν πως η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν έτοιμη να καταρρεύσει, αντέδρασε και πήγε το ματς στην παράταση. Εκεί με ένα πεταχτάρι στα 3,2 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη , σαν εκείνο της Κωνσταντινούπολης το 2012 με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ , ο Γιώργος Πρίντεζης έδωσε σπουδία νίκη για την ομάδα του, κλειδώνοντας κατά ένα μεγάλο ποσοστό την τρίτη θέση.

 

Γκριν, Μάντζαρης, Παπανικολάου, Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ ήταν οι πρώτες επιλογές του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που κράτησε στον πάγκο τον Σπανούλη. Η απουσία του αρχηγού δεν επηρέασε στο ελάχιστο τους πρωταθλητές, που βρήκαν νωρίς μακρινά σουτ από Πρίντεζη, Παπανικολάου και Μάντζαρη, αλλά και αιφνιδιασμούς τον Γκριν ξεφεύγοντας με οκτώ (7-15).

 

Όλα όμως άρχιζαν από την άμυνα, που είχε βραχυκυκλώσει τελείως τους γηπεδούχους οδηγώντας τους σε εννιά λάθη στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Την ώρα που οι Πειραιώτες έπαιρναν πράγματα από Αγραβάνη και Γιανγκ φτάνοντας στο +13 (11-24), ο Ερυθρός Αστέρας έμοιαζε να περιμένει τα πάντα από τον Τζένκινς. Δύο βολές του Γκριν και ένα καλάθι του Παπανικολάου στην εκπνοή έστειλαν τον Ολυμπιακό στα αποδυτήρια με το σκορ στο 17-30.

 

Ο Ολυμπιακός στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου δέχτηκε σε τριάμισι λεπτά όσους πόντους δεν είχε δεχτεί στο πρώτο και το δεύτερο δεκάλεπτο ξεχωριστά. Είδε τους γηπεδούχους να πλησιάζουν στους τέσσερις (28-32).Ο Παπανικολάου έδωσε ανάσες στην ομάδα του και ξέφυγε με έντεκα (28-39).

 

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έκανε κακές επιλογές στην επίθεση και η άμυνά του απουσίαζε. Το 43-42, στο τέλος της τρίτης περιόδου λέει όλη την αλήθεια, καθώς δέχτηκε συνολικά 26 πόντους έχοντας παθητικό μόλις 17 σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Οι Πειραιώτες έχασαν το δρόμο προς το καλάθι για επτάμισι αγωνιστικά λεπτά και δεχόμενοι ένα 18-0 είδαν τον Ερυθρό Αστέρα να φτάνει στο 50-42 στα μισά της τελευταίας περιόδου.

 

Ο Αγραβάνης ωστόσο πετυχαίνοντας σημαντικούς πόντους ισοφάρισε το παιχνίδι σε 53-53, δίνοντας εκ νέου ενδιαφέρον.  Γκούντουριτς και Πρίντεζης πέτυχαν από ένα μεγάλο τρίποντο (56-56) και στην εκπνοή ο Μάντζαρης αστόχησε ,με το ματς να πηγαίνει στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης.

 

Στην παράταση, οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν εμφανώς καταπονημένες από τον σκληρό τρόπο που αντιμετώπιζαν η μία την άλλη ,με το σκορ να πηγαίνει πόντο-πόντο. Εκεί κάπου στα 3,2 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ,ο Πρίντεζης με πεταχτάρι α λα Κωνσταντινούπολη χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό και το ουσιαστικά πλεονέκτημα έδρας.

 

 

Τα δεκάλεπτα: 9-17, 17-30, 43-42, 58-58, πρτ. 64-66

 

Ερυθρός Αστέρας: Γουόλτερς 7(1), Τόμπσον 1, Ντάνγκουμπιτς 5(1), Μίτροβιτς 1, Λάζιτς 2(4ρ), Σιμόνοβιτς 9(1τρ, 6ρ), Τζένκινς 13(1τρ, 6ρ), Γκούντουριτς 14(3/8τρ), Κούζμιτς 8(4/10δ, 8ρ), Μπιέλιτσα 4

 

Ολυμπιακός: Γκριν 8(0/6τρ), Μπιρτς 2, Γιανγκ 1, Παπαπέτρου, Σπανούλης, Γουότερς 2, Αγραβάνης 16(3/5τρ), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 15(2/3τρ), Παπανικολάου 17(2/4τρ, 9ρ), Μάντζαρης 5(1/7τρ, 5ασ)

 

metrosport.gr

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments