Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχική Basket/Volley Με ψυχή στον τελικό του Φάιναλ-Φορ ο Ολυμπιακός!

Με ψυχή στον τελικό του Φάιναλ-Φορ ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός έριξε ξανά στο καναβάτσο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο φάιναλ-φορ της Κων/πόλης νικώντας την με 82-78 και την Κυριακή θα διεκδικήσει το 4ο τρόπαιό του στη διοργάνωση.

 

Οι πρωταθλητές Ελλάδος νίκησαν για ακόμα μια φορά την ΤΣΣΚΑ σε φάιναλ-φορ πραγματοποιώντας άλλη μια σπουδαία ανατροπή. Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού Η ΤΣΣΚΑ με πρωταγωνιστή τον Ντε Κολό πήρε ένα μικρό προβάδισμα της τάξεως των 5 πόντων. Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός με όπλο την καλή του άμυνα αντέδρασε και πέρασε προσωρινά μπροστά στο σκορ με δύο πόντους αλλά οι Ρώσοι με ένα τρομερό σερί 11-0 απέκτησαν και πάλι ένα άνετο προβάδισμα στο τέλος της πρώτης περιόδου. 

 

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου παρέμινε συγκεντρωμένος και έφτασε στον πόντο την ΤΣΣΚΑ, ωστόσο και πάλι ο Νάντο Ντε Κολό έκανε αυτό που έπρεπε και διατήρησε τη διαφορά ψηλά στους 13 πόντους. Τα τρίποντα όμως του Αγραβάνη και Μάντζαρη έφεραν και πάλι τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (7 πόντοι). 

 

Στο δεύτερο ημίχρονο, τα πράγματα άλλαξαν και οι «ερυθρόλευκοι» πλησίασαν αρκετά και μείωσε ακόμα και στους τρεις. Αυτή την φορά Τεόντοσιτς και Χίγκινς είχαν τη λύση για τη «ρώσικη αρκούδα» πηγαίνοντας τη διαφορά και πάλι στους 10 πόντους, αλλά και πάλι με τους Αγραβάνη και Μάντζαρη ο Ολυμπιακός βρήκε απαντήσεις «ροκανίζοντας» τη διαφορά μέχρι τους 4 πόντους.

 

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάπτο, παρά τις προσπάθειες του Ολυμπιακού να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στο σκορ, οι Ρώσοι έδειχναν ότι είναι ικανοί να κρατήσουν τη διαφορά. Στο 35ο λεπτό του αγώνα όμως ο Γκριν με τρίποντο έβαλε τους «ερυθρολεύκους» μπροστά στο σκορ με ένα πόντο. Από εκείνο το σημείο και μετά οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι . Ο Γκριν και πάλι με τρίποντο έδωσε αέρα τριών πόντων πριν μειώσει και πάλι με τον Τεόντοσιτς η ΤΣΣΚΑ. Ενώ ο Ολυμπιακός βρισκόταν μπροστά με 2 πόντους (77-79), ο Τεόντοσιτς πήρε το «μεγάλο» σουτ 6 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα, όμως έγινε ο μοιραίος καθώς αστόχησε στο τρίποντο που επιχείρησε. Μετά από συνεχόμενες βολές και από τις δύο ομάδες το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 78-82. 

 

Έτσι ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστές τα ελληνόπουλά του, πήρε πανάξια την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής και σε λίγη ώρα θα μάθει τον αντίπαλό του ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Φενέρμπαχτσε.

 

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 40-33, 64-60, 78-82

 

metrosport.gr

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments