Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχική Ποδόσφαιρο Γ' Εθνική «Κεραυνοί» Φελίπε Ντα Κόστα για στημένα ματς στην Γ' Εθνική

«Κεραυνοί» Φελίπε Ντα Κόστα για στημένα ματς στην Γ’ Εθνική

Απίστευτες καταγγελίες για την ποδοσφαιρική «μαφία» που λυμαίνεται τον χώρο του ποδοσφαίρου έκανε σε συνέντευξή του ο Φελίπε Ντα Κόστα.

 

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, που αγωνίστηκε τελευταία στην ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ Χανίων και έριξε «τίτλους τέλους» στην καριέρα του λόγω των συνεχών σοβαρών τραυματισμών του, μίλησε στην ιστοσελίδα του κρητικού συλλόγου και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα των στημένων αγώνων.

 

Μάλιστα, θεωρεί το γεγονός ως κάτι το φυσιολογικό από τη στιγμή που υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν έχουν καν να φάνε!

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ντα Κόστα για τα στημένα παιχνίδια: 

 

 

Για τα πράγματα που τον έχω στενοχωρήσει στο ποδόσφαιρο: «Για εμένα δε υπάρχει καλύτερο από το να παίζεις ποδόσφαιρο και να βλέπεις ωραίο θέαμα. Δεν είναι για όλους, είναι για όσους μπορούν. Όπου υπάρχουν λεφτά όμως, υπάρχουν και οι κακοί άνθρωποι, οι «μαφιόζοι», που χαλάνε τα πράγματα. Δεν σκέφτονται πως χαλάνε την ομορφιά του. Κοιτάζουν την πάρτη τους. Δεν είναι όμως μόνο εδώ, αλλά και παντού. Στο ποδόσφαιρο το βλέπεις περισσότερο τώρα που υπάρχει οικονομική κρίση. Να στήνουν ματς. Εμένα μόνο μου έχουν προσφέρει πολλές φορές λεφτά, να μην παίξω καλά, να μην αγωνιστώ καν. Αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια».

 

Για το πώς νιώθει για αυτό: «Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό το πράγμα. Στο ποδόσφαιρο παίζουν 11 εναντίον 11 και ο καθένας προσπαθεί για το καλύτερο για τη νίκη της ομάδας του. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να βάλεις ένα γκολ. Δικαιώνεις μέσα από αυτό πολύ κόσμο. Δεν είναι εύκολο να είσαι ποδοσφαιριστής. Πρέπει να τρως υγιεινά, να ζεις καλά, να κόψεις τα ωραία πράγματα, τα γλυκά, την κόκα κόλα, που μου αρέσει πολύ. Ακόμη το ποτό, τους φίλους σου να περνούν καλά στις διακοπές και εσύ να κάνεις προετοιμασία. Γι αυτό, όταν βάζεις ένα γκολ, δίνεις μια χαρά σε αυτούς τους ανθρώπους που αγωνίζεστε μαζί, τα «αδέρφια» σου. Δε σημαίνει πως τους γουστάρεις όλους, αλλά μέσα στο γήπεδο είναι τα «αδέρφια» σου».

 

Για το τι απάντησε σε αυτούς που τον προσέγγισαν «ύποπτα»: «Όχι ευχαριστώ, δεν ενδιαφέρομαι. Μη με ξαναενοχλήσεις. Όλοι ξέρουμε πως υπάρχουν «στημένα» ματς. Αφού δεν υπάρχουν χορηγοί, ο κόσμος δεν έρχεται τόσο πολύ, από πού θα πάρουν τα λεφτά οι ομάδες για το μπάτζετ; Πρέπει να κάνουν κάποια παράνομα πράγματα. Δυστυχώς έχει φτάσει εδώ το ποδόσφαιρο. Καταλαβαίνω συμπαίκτες μου να στήνουν, όχι το αποτέλεσμα, αλλά π.χ. τα κόρνερ, γιατί δεν έχουν να φάνε. Αφού τους ξεγελάνε οι παράγοντες, πώς να βγάλουν λεφτά; Έχω συμπαίκτες μου που τρώνε κρουασάν, γιατί δεν έχουν. Δεν γίνονται αυτά. Να σου λένε έλα για 30 χιλιάδες και να σου δίνουν 10 και να μην σου πληρώνουν το σπίτι ή κάτι τέτοιο. Τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται να μη σέβονται τους παίκτες. Δεν έπρεπε να είναι έτσι».

 

Για το που θα έβαζε την Ελλάδα, καθαρά ποδοσφαιρικά, με τις εμπειρίες που έχει: «Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει και στις άλλες χώρες. Αυτό που γνωρίζω είναι πως και στην Πορτογαλία γίνονται αυτά, όπως και παντού. Και στην Αγγλία γίνονται αυτά. Δυστυχώς όλοι θέλουν να βγάζουν λεφτά. Κάποιοι άνθρωποι που δεν είναι τίμιοι, βλέπουν μια ευκαιρία, δεν σκέφτονται τους άλλους και τα κάνουν αυτά. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που γίνονται αυτά. Δεν θα άλλαζα όμως πότε την Ελλάδα, για καμία άλλη χώρα. Με όλα αυτά που ξέρω, μου αρέσουν τα πάντα εδώ, δεν θα ήθελα να φύγω ποτέ από εδώ»

 

metrosport.gr

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments