Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχική Ποδόσφαιρο Football League Τελικά, πόσες ομάδες θα συμμετέχουν στη σέντρα του νέου Πρωταθλήματος;

Τελικά, πόσες ομάδες θα συμμετέχουν στη σέντρα του νέου Πρωταθλήματος;

Ουδείς γνωρίζει επί του παρόντος με πόσες ομάδες θα αρχίσει το επερχόμενο Πρωτάθλημα της Football League.

 

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη ως και τραγική. Σημεία των καιρών; Οπως και να έχει, είναι η οικτρή πραγματικότητα.

 

Τα ερωτήματα; Πολλά. Μπορεί χθες η διοργανώτρια αρχή να έστειλε προσκλήσεις συμμετοχής στις έξι ομάδες, που δεν έπαιζαν πέρσι και περιμένει τις απαντήσεις τους για το αν δηλώσουν «παρών» (Ηρακλής, Βέροια, Απόλλων Καλαμαριάς, Απόλλων Λάρισας, Παναχαϊκή, Εργοτέλης), ωστόσο τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

 

Το σίγουρο είναι πώς στο διάστημα 24-28 Ιουλίου θα γίνει διοικητικό συμβούλιο για εγγραφές νέων μελών, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής είναι ως τις 4 Αυγούστου.

 

Πόσες ομάδες όμως θα αρχίσουν στο νέο Πρωτάθλημα;

 

Ο Αγροτικός Αστέρας κάνει διαδικασίες λύσης-εκκαθάρισης, άρα δεν συμμετέχει σίγουρα. O Εργοτέλης παρά την άνοδο του, ψάχνει ακόμη να βρει διοικητικές-οικονομικές λύσεις, με τον Βρέντζο να δηλώνει πρόσφατα ότι είναι λιγοστές οι πιθανότητες για να παίξει!

 

Μετά το σκάνδαλο υποβιβασμού του, ο Ηρακλής είναι μετέωρος, αναζητά ξεκάθαρη διοικητική λύση και συνάμα τα χρέη αποτελούν βαρίδιο στην εύρυθμη λειτουργία της ΠΑΕ.

 

Η Βέροια άρχισε προγραμματισμό, κάνει μεταγραφές, αλλά εκκρεμούν οι υποθέσεις της περσινής χρονιάς. Θα αρχίσει το Πρωτάθλημα, ωστόσο το σημαντικό ερώτημα είναι αν θα αντέξει… Θα μπορέσει να βγάλει τη σεζόν; Υπάρχει ανησυχία.

 

Στον Πανσερραϊκό υπήρξε πρόσφατα αισιοδοξία ότι θα βρεθεί διάδοχη λύση, αλλά χθες δεν προχώρησαν στην καταβολή των 3.500 ευρώ για να καταθέσουν το παράβολο για την έφεση, προκειμένου να πάρει άδεια η ομάδα, έστω σε δεύτερο βαθμό! 

Η ομάδα δυστυχώς οδεύει ολοταχώς για τη Γ' εθνική… Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

 

Επίσης, εκκρεμεί η απόφαση των Χανίων (δεν έκανε καν φάκελο). Εντός της εβδομάδας θα βγει. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι οι Μελάς, Μαυρονάσιος κινούνται για να αναλάβουν τις τύχες του Αχαρναϊκού (δεν έκανε καν φάκελο, ενεργοποιήθηκε ποινή -6 βαθμών, κατέπεσε η εγγυητική), που επίσης έχει οικονομικά προβλήματα.

 

Αν υποβιβαστεί ο ΑΟΧ, η Καλλιθέα θα πάρει τη θέση του, που δεν πήρε άδεια σε πρώτο βαθμό και επίσης υπάρχουν σημαντικά ανοίγματα, ενώ και οι παίκτες δείχνουν τάσεις φυγής. Μύλος!

 

Πάμε και παρακάτω. Ποιες θα είναι τελικά οι ποινές για τις μη αδειοδοτούμενες ομάδες; Στη Λίγκα θεωρούν ότι θα μπορέσει η Διοικούσα της ΕΠΟ να κάνει αποδεκτό το αίτημα για περιορισμό μεταγραφών και να μην ισχύει η ολική απαγόρευση.

 

Θα καλυφθούν τα κενά, που δημιουργούνται και αν ναι, από πού; Μόνο η Δόξα Δράμας από τους δευτεραθλητές της Γ’ εθνικής δείχνει να είναι στιβαρή οικονομικά.

 

Υπάρχουν κι άλλα, όμως, που μπορούν βέβαια στην πορεία να διευθετηθούν. Θα υπάρξουν έσοδα για τις ομάδες; Θα μπορέσει αρχίσει το Πρωτάθλημα στις 24 Σεπτεμβρίου, που είναι η πρώτη σκέψη της Λίγκας; Καίρια ερωτήματα, που αναζητούν απαντήσεις…

 

metrosport.gr

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments