Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχική Διάφορα Ανοιχτό να γίνει και φέτος εκτός ΟΑΚΑ ο τελικός Κυπέλλου

Ανοιχτό να γίνει και φέτος εκτός ΟΑΚΑ ο τελικός Κυπέλλου

Στην προκήρυξή της η ομοσπονδία αναφέρει ότι ο τελικός του θεσμού ορίζεται για το ΟΑΚΑ το Σάββατο 14 Απριλίου 2018, ωστόσο αφήνει και πάλι ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η έδρα αλλά και η ημέρα διεξαγωγής εάν η Επιτροπή Κυπέλλου το θελήσει.

 

Όπως αναφέρει η προκήρυξη, μπορεί να προβεί στην αλλαγή αυτή εάν υπάρξει σχετική πρόταση της Επιτροπής Κυπέλλου για λόγους ανωτέρας βίας.

 

Όπως γίνεται αντιληπτό, εμμέσως η έδρα του τελικού είναι και πάλι ανοικτή αν και μετά από όσα έγιναν στον Βόλο, τα διοργανωτικά σφάλματα και τα επεισόδια, είχαν όλοι συμφωνήσει ότι το ασφαλέστερο γήπεδο για τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου είναι το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

 

Αναλυτικά αναφέρει η προκήρυξη:

 

 

"Η ημερομηνία διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα ορίζεται το Σάββατο 14 Απριλίου 2018. Αν προκύψουν λόγοι ανωτέρας βίας, που αποκλείουν την διεξαγωγή του κατά την ημέρα αυτή, τότε η Επιτροπή Κυπέλλου θα ορίσει νέα ημερομηνία.

 

Ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στο στάδιο του Ο.Α.Κ.Α. Η Ε.Π.Ο., μετά από πρόταση της Επιτροπής Κυπέλλου, δύναται να αποφασίσει διαφορετικά και να ορίσει άλλο γήπεδο για την διεξαγωγή του Τελικού αγώνα, το οποίο θα πληροί το σύνολο των προϋποθέσεων για την ασφαλή διεξαγωγή του.

 

Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια του Αγώνα, ο νικητής αναδεικνύεται με την διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτι), κατά την διαδικασία που προβλέπουν οι Κανόνες του Παιχνιδιού ( Laws of the Game)".

 

Αναφορικά με το σύστημα διεξαγωγής θα ισχύσει ότι και πέρυσι με το Κύπελλο να ξεκινάει με τις ομάδες της Football League και εν συνεχεία να μπαίνουν στον θεσμό και οι ομάδες της Super League ενώ και πάλι θα υπάρχουν όμιλοι των τεσσάρων ομάδων με τους δυο πρωτοπόρους να παίρνουν τη πρόκριση.

 

Επίσης σε σχέση με τους νέους παίκτες που θα πρέπει να έχει η κάθε ομάδα στη σύνθεση της αυτοί θα πρέπει να είναι γεννημένοι μετά την 1/01/1998.

 

metrosport.gr

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments