Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Αρχική Ευρώπη Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Η Λίβερπουλ διέλυσε το φάντασμα της Αρσεναλ

Η Λίβερπουλ διέλυσε το φάντασμα της Αρσεναλ

Η εικόνα του 57ου λεπτού ήταν ενδεικτική μιας διαλυμένης ομάδας στο γήπεδο. Μιας ομάδας χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Οι «κανονιέρηδες» που ήδη τρέκλιζαν στο γήπεδο είχαν κερδίσει κόρνερ, όμως ο τελευταίος παίκτης της άμυνας τους ήταν 20 μέτρα μπροστά από την σέντρα.

 

Όταν ο παμπόνηρος Σαλάχ έκλεψε την μπάλα είχε πια 70 μέτρα γήπεδο μπροστά του για να κάνει το πιο απλό πράγμα στον κόσμο. Να πλασάρει τον ανήμπορο Τσεχ και να κάνει το 3-0 για την Λίβερπουλ, που έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο!

 

Αυτή ήταν η εικόνα και στα 90 λεπτά του αγώνα. Μία Λίβερπουλ να βγάζει ποιότητα, ανωτερότητα, σιγουριά (εντάξει, με εξαίρεση τον Κάριους που σε κάθε του επαφή με τα πόδια προκαλούσε ταχυπαλμίες) και μία Άρσεναλ εντελώς στα χαμένα, με χειρότερους όλων τους φιρμάτους Οζίλ και Αλέξις Σάντσες που ήταν σε άλλο γήπεδο.

 

Η αντίσταση των «κανονιέρηδων» κράτησε μόλις 17 λεπτά κι αφού νωρίτερα ο Τσεχ είχε αποσοβήσει σίγουρο γκολ στον Σαλάχ. Αυτή τη φορά η σέντρα του Εμρέ Τσαν ήταν τέλεια και ο Φιρμίνο αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής άνοιξε το σκορ με κεφαλιά (17’, 1-0).

 

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Χέντερσον με νέο τετ-α-τετ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, όμως ήταν φανερό ότι το τελειωτικό χτύπημα ήταν πολύ κοντά.

 

Σε μία φάση που η μπάλα άλλαξε πόδια με κινηματογραφική ταχύτητα, ο Μανέ με τέλειο δεξί φαλτσαριστό σουτ έκανε το 2-0 (40’) και σήκωσε το «Άνφιλντ» στο πόδι με το ωραιότερο γκολ της ημέρας.

 

Η νωχελική αντίδραση της Άρσεναλ στην επανάληψη έλαβε τέλος, με το γκολ του Σαλάχ (57’), μόνο που το κόκκινο μονόπρακτο δεν είχε ολοκληρωθεί.

 

Ο Τσεχ έσωσε το 4-0 σε νέο κλασικό τετ-α-τετ του Μανέ, όμως λίγο αργότερα (78’) δεν μπορούσε να κάνει τίποτα σε εξ’ επαφής κεφαλιά του Στέρλινγκ, ο οποίος έβαλε κι αυτός το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ σε ένα ονειρικό απόγευμα για την Λίβερπουλ.

«Χαρακίρι» για την Τότεναμ στις καθυστερήσεις!

Μήπως να το ξανασκεφτεί η Τότεναμ που δήλωσε ως έδρα το «Γουέμπλεϊ»; Το γήπεδο αυτό δεν την πάει λες και μία αόρατη κατάρα διαλύει τους παίκτες των «σπιρουνιών» που μετά το διπλό της πρεμιέρας επί της Νιούκαστλ, έκαναν δύο σερί εντός έδρας γκέλες.

 

Είναι το γήπεδο, όπου διαλύθηκε πέρυσι στο Champions League, είναι το γήπεδο όπου έχει χάσει αμέτρητους τελικούς και ημιτελικούς Κυπέλλου και Λιγκ Καπ.

 

Για 92 λεπτά η Τότεναμ, μολονότι δεν έπαιζε καλά, κρατούσε στο χέρι τους τρεις βαθμούς απέναντι στην Μπέρνλι με γκολ του Ντέλε Άλι (49’), όμως κάπου εκεί η κατάρα του «Γουέμπλεϊ» χτύπησε ξανά.

 

Ο Κρις Γουντ χτύπησε στις καθυστερήσεις και τα «σπιρούνια» έχασαν δύο πολύτιμους βαθμούς (1-1), που σίγουρα θα κοστίσουν στην μάχη πρωταθλητισμού που κάνει και φέτος η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο.

metrosport.gr

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments