Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχική Ευρώπη Champions League Mini stories από τους ομίλους

Mini stories από τους ομίλους

Εγιναν πάλι πολλά. Πλούσιο θέαμα, συναρπαστικά ματς, ποδοσφαιρική γιορτή στη δεύτερη βραδιά του Champions League. Το metrosport.gr σας ενημερώνει με κάθε λεπτομέρεια. Αριθμοί, στατιστικά, περίεργα, ρεκόρ, γεγονότα άξια καταγραφής. Εγιναν κι αυτά…

*** Συνήθεια που έγινε λατρεία. Στα τελευταία 9 παιχνίδια κόντρα στη Ντόρτμουντ ο Σον έχει βάλει 7 γκολ!

 

*** Το πήρε σερί… Ο Κέιν έγινε ο δεύτερος Αγγλος μετά τον Ρούνεϊ (2010), που σκοράρει σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια της διοργάνωσης. Επίσης, για πρώτη φορά στην καριέρα του έχει στο ίδιο ματς δύο γκολ και ασίστ στην Ευρώπη. Εχει πλέον 103 γκολ με την Τότεναμ.

 

*** Ταχύτητα… Η Σίτι έβαλε το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία της όσον αφορά το Champions League (94” με τον Στόουνς) και αντίθετα η Φέγενορντ δέχθηκε το πιο γρήγορο σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ηταν και η πιο βαριά εντός έδρας ήττα της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

 

*** Ταυτόχρονα, ο Ζέσους έγινε ο τέταρτος παίκτης των “Πολιτών” μετά τους Μπαλοτέλι, Κόλαροφ και Νολίτο, που σκοράρει στο ντεμπούτο του όσον αφορά πάντα την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

 

*** Ο Τζον Στόουνς έβαλε δύο γκολ κόντρα στη Φέγενορντ. Τρία συνολικά, σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο CL. Εγινε ο πρώτος αμυντικός στην ιστορία της Σίτι, που σκοράρει δις σε τέτοιο επίπεδο!

 

*** Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στα τελευταία 17 σουτ, που έχει επιχειρήσει σε όλες τις διοργανώσεις, τα 13 έχουν βρει στόχο. Ούτε μπάσκετ να έπαιζε. Εχει 107 γκολ πλέον στον θεσμό! Εχει κι άλλα. Μη βιάζεστε…
Βάζει γκολ σε πρεμιέρα ομίλων εδώ και έξι χρόνια… Στην ίδια αυτή περίοδο βάζει πάντα 10+ γκολ στους ομίλους. Μετρά ήδη δύο.
Υπάρχουν κι άλλα πολλά. Στα τελευταία του έξι ματς στο Champions League έβαλε 12 γκολ. Πάμε… Δύο γκολ με ΑΠΟΕΛ, δύο Γιουβέντους, δεν σκόραρε με Ατλέτικο, τρία όμως πριν με Ατλέτικο, τρία με Μπάγερν και δύο πάλι με τους Βαυαρούς.
Επίσης, πέρασε τον Μέσι από το σημείο του πέναλτι. Εχει 12 έναντι των 11 του Αργεντινού στον θεσμό.

 

*** Δέκα χρόνια μετά… Ο Φιρμίνο έγινε ο πρώτος παίκτης της Λίβερπουλ, που χάνει πέναλτι μετά τον Τζέραρντ. Ηταν σε παιχνίδι με τη Μαρσέιγ τον Δεκέμβριο του 2007.
Παράλληλα, ο Βραζιλιάνος έπαιξε για πρώτη φορά στους ομίλους και έβαλε γκολ. Το είχαν κάνει με τη φανέλα της Λίβερπουλ ξανά οι Τζέραρντ, Σισέ, Λιτμάνεν, Μοριέντες και Μπαλοτέλι.

 

*** Κι αυτός τα ίδια… Ο Σαλάχ έγινε ο 7ος της Λίβερπουλ και συνάμα ο πρώτος Αιγύπτιος, που στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, στο ντεμπούτο του, αλλά με δύο διαφορετικές ομάδες στον θεσμό. Πρώτα με τη Βασιλεία, τώρα με την Λίβερπουλ.

 

*** Πρόβλημα για τους “κόκκινους” πάντως η αμυντική λειτουργία. Διαχρονικά. Στα τελευταία 12 ματς έχουν δεχθεί γκολ στα 11!

 

*** Με το Γουέμπλεϊ κάτι συμβαίνει. Στα τελευταία 11 παιχνίδια της εκεί, δέχεται πάντα γκολ η Τότεναμ, όπως και με τη Ντόρτμουντ. Τελευταίο της ματς χωρίς να δεχθεί τέρμα ήταν στον τελικό του Λιγκ Καπ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2009. Τουλάχιστον στο σημερινό παιχνίδι νίκησε και άρχισε με το δεξί. Γιατί όμως; Διότι είχε κακή παράδοση. Είχε μόλις μία νίκη, 3 ισοπαλίες και 7 ήττες στο “ναό” του ποδοσφαίρου πριν τη νίκη επί της Ντόρτμουντ! Οι Βεστφαλοί από την άλλη ήταν πριν το σημερινό ματς για 12 ματς αήττητοι. Εσπασε το σερί…

 

*** Για τον Ικερ Κασίγιας είναι πλέον η 19η παρουσία του σε ομίλους του Champions League. Ισοφάρισε έτσι το ρεκόρ του Ράιαν Γκιγκς.
Στα φετινά πέντε παιχνίδια στο Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας δεν είχε δεχθεί γκολ. Κόντρα στη Μπεσίκτας “έφαγε” δύο σε 28 λεπτά! Στην πορεία δέχθηκε και τρίτο.

 

*** Πρώτο γκολ για τον Φόρσμπεργκ στο CL και φυσικά πρώτο και της Λειψίας. Πρωτάρα γαρ…

 

*** Για όγδοο σερί εντός έδρας παιχνίδι η Μάριμπορ δεν χάνει στην Ευρώπη. Σε αντίθεση με την Σπαρτάκ που δεν κερδίζει ακριβώς για οκτώ σερί ματς, πάντα στην Ευρώπη.

 

*** Ηταν μόλις η τρίτη νίκη της Μπεσίκτας στα 12 παιχνίδια της με Πορτογαλικές ομάδες!

 

metrosport.gr

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments