Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχική Ποδόσφαιρο Super League ΘΕΜΑ: Πόσο παίζουν οι ξένοι στις ελληνικές ομάδες - ΠΑΟΚ και ΑΕΚ...

ΘΕΜΑ: Πόσο παίζουν οι ξένοι στις ελληνικές ομάδες – ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στα δυο άκρα

Από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη σε χρησιμοποίηση ξένων παικτών στο πρωτάθλημα είναι η Ελλάδα. Δείτε σε τι ποσοστό παίζουν σε κάθε ομάδα από τις κορυφαίες της Σούπερ Λίγκας.

ΘΕΜΑ: Πόσο παίζουν οι ξένοι στις ελληνικές ομάδες - ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στα δυο άκρα

Πρωτάθλημα θα μπορούσε να χτυπήσει η Ελλάδα στην κατάταξη με το ποσοστό χρησιμοποίησης ξένων παικτών στις ομάδες.

Σε έρευνα που διεξήγαγε το «CIES Football Observatory» ανά χώρα και στην συνέχεια ανά ομάδα, η χώρα μας καταλαμβάνει την 4η θέση.

inner

Την πρώτη θέση ανάμεσα στις ομάδες της Σούπερ Λιγκ έχει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος με ποσοστό 84,4% ξένων παικτών βρίσκεται στην 15η θέση της Ευρώπης!

Ακολουθεί ο Ολυμπιακός με ποσοστό 76,9% ο οποίος βρίσκεται στην 33η θέση της λίστας. Τρεις θέσεις πιο κάτω η ομάδα του Παναθηναϊκού (76,4%) και στην συνέχεια η Ξάνθη (70,9%) στην 53η θέση, ο Παναιτωλικός (64,8%) στη 77η θέση, 91ος ο Λεβαδειακός (61,8%), 96η η ΑΕΛ (60,4%) και τέλος η ΑΕΚ στην 98η θέση με ποσοστό 60,1%.

inner

Στην κορυφή της λίστας φιγουράρουν οι κυπριακές ομάδες (Απόλλωνας Λεμεσού, Ανόρθωση, ΑΕΚ Λάρνακας, ΑΠΟΕΛ και Πάφος) με ποσοστά τα οποία κυμαίνονται από 98,9%-87%!

Οι μοναδικές ομάδες που χρησιμοποιούν κατά βάση γηγενής ποδοσφαιριστές, είναι οι ουκρανικές (Αλεκσαντρίγια-Βέρες) και η Φιλανδική HIFK, οι οποίες αν και δεν έχουν τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, δείχνουν εμπιστοσύνη σε ποδοσφαιριστές της χώρας τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος χρησιμοποίησης ξένων ποδοσφαιριστών στα 31 πρωταθλήματα αγγίζει το 41,6% των διαθέσιμων λεπτών, με το κυπριακό πρωτάθλημα να πρωταγωνιστεί και πάλι, ενώ τελευταία είναι η Σερβία.

Τα χρόνια παραμονής των ξένων παικτών στο ρόστερ ομάδων της χώρας μας κυμαίνονται επίσης σε χαμηλά επίπεδα, καθώς ο μέσος όρος παραμονής του στην χώρα μας είναι 1,24 χρόνια. Ο ΠΑΣ Γιάννινα με μέσο όρο 2,61 είναι η ομάδα που διατηρεί περισσότερο τους ξένους παίκτες, ενώ για… διακοπές φαίνεται να έρχονται στην Λαμία με μέσο όρο μόλις 0,5 δηλαδή μισό χρόνο!!

inner

Τέλος, η γειτονική Τουρκία έχει μία από τις πιο γερασμένες λίγκες, καθώς το ποσοστό του μέσου όρου ηλικίας είναι 28,64. Στην 2η θέση έρχεται η Κύπρος με 28,46 και στην συνέχεια Ρωσία και Ελλάδα με 27,84 και 27,59 αντίστοιχα. Το πιο νεανικό πρωτάθλημα έχει η Σλοβενία στα 24,57 έτη.

Επιμέλεια: Άννα Τζήκα

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments