Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχική Ποδόσφαιρο Super League Ουζουνίδης: «Παλεύουμε να μείνει ζωντανός ο σύλλογος, αλλά πρέπει να βρεθεί κάποιος»

Ουζουνίδης: «Παλεύουμε να μείνει ζωντανός ο σύλλογος, αλλά πρέπει να βρεθεί κάποιος»

 

Συγκινητικός ο Μ.Ουζουνίδης, μίλησε για τη μάχη που δίνει με τους συνεργάτες του για να κρατήσει όρθιο τον Παναθηναϊκό και τόνισε πως αν δεν βρεθεί κάποιος να βγει μπροστά δεν θα αντέξει ο σύλλογος.

Ουζουνίδης: «Παλεύουμε να μείνει ζωντανός ο σύλλογος, αλλά πρέπει να βρεθεί κάποιος»

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης άνοιξε την καρδιά του στο ΑΡΤ και περιέγραψε τη δύσκολη μάχη που δίνει με λίγους ανθρώπους στο πλευρό του για να κρατήσει όρθιο τον Παναθηναϊκό. Και παρότι τόνισε πως δεν διανοείται να υποβιβαστεί ή ομάδα, εκτιμά πως αν δεν βρεθεί σύντομα κάποιος να μπει μπροστάρης σε μια νέα προσπάθεια, ο σύλλογος δεν θα αντέξει.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα λάθη που έκαναν οι διοικήσεις των τελευταίων ετών, δικαιολόγησε την αποχώρηση του Νίκου Λυμπερόπουλου αλλά διαχώρισε τη δική του στάση, ενώ χαρακτήρισε καθοριστικό τον τρέχοντα μήνα αφού θα κρίνει αν υπάρξουν προσφυγές. Ξεκαθάρισε, δε, πως ο ίδιος θα συνεχίσει να παλεύει από τη θέση του, αλλά δεν γνωρίζει τι θα κάνει μετά το καλοκαίρι προσθέτοντας πως το ζητούμενο είναι να επιβιώσει ο Παναθηναϊκός κι όχι ο ίδιος στον πάγκο του.

Τέλος, ανέφερε πως περιμένει περισσότερα ατομικά και συλλογικά από τον φετινό Παναθηναϊκό, ενώ παρουσιάστηκε βέβαιος πως η ομάδα του θα βελτιωθεί στα εκτός έδρας ματς και πως δεν θα κινδυνεύσει, αλλά θα παραμείνει ψηλά ακόμη κι αν αποχωρήσουν αρκετοί παίκτες.

inner

Αναλυτικά, ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε για:

-τα προβλήματα του Παναθηναϊκού: «Ήξερα ότι υπήρχαν κάποια προβλήματα στην ομάδα, αλλά δεν φανταζόμουν ότι θα εξελίσσονταν σε τόσο μεγάλα. Όμως ο Παναθηναϊκός έχει τόσο μεγάλη δυναμική που θα βρεθεί ο τρόπος και θα λύσει τα προβλήματά του. Είναι τέτοιος ο σεβασμός στον Παναθηναϊκό και η αγάπη στην ομάδα που οι δυσκολίες αυτές σε κάνουν κάθε μέρα να θες να δώσεις περισσότερα πράγματα για να μείνει ζωντανός αυτός ο σύλλογος. Ο κόσμος ξέρει τις δυσκολίες που υπάρχουν. Θα δώσουμε το καλύτερο για να μείνει ο σύλλογος ζωντανός. Είμαστε τυχεροί που κάθε μέρα που ξυπνάμε υπάρχει ακόμη αυτή η ομάδα».

-το αν είναι οπαδός του Παναθηναϊκού: «Όταν είχα έρθει σαν παίκτης στον Παναθηναϊκό δεν ήμουν Παναθηναϊκός και το είχα δηλώσει, αλλά όταν φοράς τη φανέλα αυτής της ομάδας δένεσαι μαζί της… Όταν ο σύλλογος αυτός σου κάνει την τιμή να σε έχει προπονητή αισθάνεσαι την υποχρέωση να κάνεις πολλά πράγματα. Εγώ αισθάνομαι ότι πρέπει να δώσω ακόμη περισσότερα».

-το πώς προκλήθηκαν τόσα χρέη στην ΠΑΕ από τις διοικήσεις: «Η ουσία λέει ότι κάτι δεν πήγε καλά. Όταν φτάνει η ομάδα να έχει τόσα χρέη, σημαίνει πως κάτι δεν πήγε καλά. Δεν αμφισβητεί κανείς ότι οι άνθρωποι αυτοί έβαλαν λεφτά, ότι οι προθέσεις τους ήταν καλές για το σύλλογο, αλλά η ουσία των πραγμάτων δείχνει ότι απέτυχαν. Ίσως να έκανε κακό στην ομάδα το νταμπλ και το Κύπελλο και έβγαλαν την ομάδα από τους πραγματικούς στόχους και τα προβλήματα. Όταν έχω 10 ευρώ στην τσέπη μου, δεν πάω να πάρω μια Porsche. Αποδεικνύεται ότι αυτό γινόταν όλα αυτά τα χρόνια. Ίσως ο περίγυρος των προέδρων αυτών δεν ήταν καλοί συμβουλάτορες και φτάσαμε να βλέπουμε κάθε μέρα διαφορετικά χρέη. Το θέμα είναι ποιος θα δώσει λύση σε αυτά τα προβλήματα».

-το στόχο που είχε όταν ανέλαβε τον Παναθηναϊκό: «Ο στόχος όταν πας στον Παναθηναϊκό είναι να πάρεις τίτλους. Από την πρώτη μέρα όμως φάνηκε καθαρά πως θα πηγαίναμε σε μειώσεις του μπάτζετ και να φύγουν κάποιους παίκτες. Αυτό δεν συμβαδίζει με ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό γιατί σε αυτή την ομάδα πρέπει να διεκδικείς τίτλους. Τα προβλήματα ήταν περισσότερα από ό,τι πίστευα. Από πέρσι τον Ιανουάριο αρχίσαμε να μειώνουμε το μπάτζετ, ήθελα κι άλλους παίκτες αλλά δεν είχαμε τη δυνατότητα. Παρ’ όλα αυτά κάναμε μια καλή ομάδα και ότι δεν κατόρθωσε να πετύχει στο πρωτάθλημα ή στο Κύπελλο δεν ήταν για αγωνιστικούς λόγους. Η ομάδα δεν είχε προστασία, επικοινωνιακά και αγωνιστικά. Ξέραμε εκ των προτέρων πως σε κάποια παιχνίδια θα είχαμε δυσκολίες και κακά σφυρίγματα. Υπήρχαν και οικονομικά προβλήματα. Καταφέραμε όμως με τον κ. Λυμπερόπουλο να κρατήσουμε την ομάδα, να φτιάξουμε ένα καλό σύνολο και να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο».

-τους παίκτες που ζήτησε πέρσι το Γενάρη: «Πάντα οι επιλογές που κάνεις είναι ανάλογα με το μπάτζετ. Πέρσι δεν μπορούσαμε να κάνουμε πολλές προσθήκες, αλλά ο Κουρμπέλης, ο Κλωναρίδης και ο Μολίνς βοήθησαν. Είχα ζητήσει άλλους δύο παίκτες, αλλά δεν είχαμε τη δυνατότητα να τις πραγματοποιήσουμε».

-τη συνεργασία του με τον Γιάννη Αλαφούζο: «Η σχέση μας ήταν καλή. Ο κ. Αλαφούζος ήταν ιδανικός πρόεδρος για έναν προπονητή. Δεν ενοχλούσε, δεν πίεζε τον προπονητή. Δεν είχαμε καθημερινή επικοινωνία, συνήθως μιλούσαμε μετά τα παιχνίδια. Όμως υπήρχαν όλα τα άλλα προβλήματα. Κι ο ίδιος παρέλαβε την ομάδα με αρκετά χρέη και τα προβλήματα αυξάνονταν. Κάποιες φιλοδοξίες που ήταν δύσκολο να υλοποιηθούν οδήγησαν την ομάδα σε κάποια ανοίγματα που δεν μπορούσε να καλύψει».

-το πώς υποδέχτηκε την απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να αποχωρήσει: «Η πρώτη προειδοποίηση ήταν όταν είχαμε κάνει μια συνάντηση και μας είπε ότι δεν θα έβαζε άλλα λεφτά, μόλις τελείωσε το πρωτάθλημα. Εκεί προβληματιστήκαμε και αναρωτηθήκαμε αν αξίζει να συνεχίσουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που πρέπει να διεκδικεί πράγματα. Είπαμε ότι θα το παλέψουμε, θα ψάξουμε παίκτες με λιγότερα λεφτά αλλά ικανούς. Δυστυχώς κάποια πράγματα που δεν έγιναν ανάγκασαν τον κ. Λυμπερόπουλο να φύγει κι εκεί ήρθε ένας μεγάλος προβληματισμός για μένα. Για μένα έκανε καλά κι έφυγε, γιατί κάποια πράγματα που λέγονταν μπροστά μας πως θα γίνουν, την επόμενη ώρα άλλαζαν. Αν έφευγα όμως κι εγώ εκείνη τη στιγμή, τα προβλήματα θα ήταν μεγαλύτερα. Δεν κατηγορώ τον κ. Λυμπερόπουλο που έφυγε. Νομίζω πως έκανε καλά. Εγώ όμως ήμουν ο προπονητής και θεώρησα πως θα μπορέσουμε να κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Στη συνέχεια είδα ότι μπορούμε να κάνουμε κάποια πράγματα με πολύ μικρότερο μπάτζετ. Το κάναμε και αυτό και ξαφνικά χωρίς καμία ενημέρωση έμαθα από την ανακοίνωση του κ. Αλαφούζου ότι αποχωρεί. Εκείνες οι μέρες ήταν πολύ δύσκολες για μας. Είχαμε μιλήσει μετά την ανακοίνωση κι από τότε δεν έχουμε καμία επικοινωνία».

-το ποιος «τρέχει» την ομάδα: «Αυτή τη στιγμή είμαστε 3-4 άνθρωποι, που προσπαθούμε να λύσουμε την καθημερινότητα, να ξημερώσει η επόμενη μέρα, να κρατήσουμε το αγωνιστικό και οικονομικό κομμάτι. Πολλή βοήθεια δίνει ο κ. Διαμαντόπουλος, που ήταν ο μάνατζέρ μου. Κάνει δουλειές σαν να είναι ο τεχνικός διευθυντής. Προσπαθεί να βρει χρήματα, να λύσει τα προβλήματα και πραγματικά θέλω να τον ευχαριστήσω πολύ. Και δεν είναι Παναθηναϊκός. Αλλά κάνει περισσότερα πράγματα κι από το αν ήταν από μικρός Παναθηναϊκός. Αυτός ο μήνας είναι ο πιο δύσκολος για το σύλλογο, από οικονομικής φύσεως, αλλά και αγωνιστικά. Θα ξέρουμε από τις αντιδράσεις των παικτών που θα πάμε αγωνιστικά».

-το πρόβλημα στις πληρωμές: «Οι πληρωμές γίνονται από κινήσεις που κάνουμε εμείς. Οι παίκτες δεν έχουν πληρωθεί τη δόση Οκτωβρίου. Από το τέλος του μήνα έχουν δικαίωμα προσφυγής αν δεν πληρωθούν και πρέπει αν βρούμε τρόπο για να έρθουν χρήματα στο σύλλογο. Ο μοναδικός τρόπος είναι η πώληση κάποιου παίκτη. Υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά προβλήματα στην ομάδα από το αν θα είμαι εγώ πληρωμένος. Αυτή τη στιγμή λειτουργούμε περισσότερο από σεβασμό προς το σύλλογο».

-τον κίνδυνο προσφυγών: «Η σχέση μου με τους παίκτες είναι πολύ καλές, παρότι αγωνιστικά έχω κάποια παράπονα και θα περίμενα πολύ περισσότερα πράγματα. Ξέρουν και οι ίδιοι τι κάνω γι’ αυτούς και διατηρούμε ένα καλό κλίμα. Δεν ξέρω τι μπορεί να σκέφτονται και δεν μπορώ να τους κατηγορήσω ή να απαιτήσω πράγματα λόγω της κατάστασης. Είναι επαγγελματίες κι αν είναι απόφασή τους να φύγουν, δεν μπορεί να τους κατηγορήσει κάποιος. Το θέμα είναι ο τρόπος που θα το κάνουν. Οι παίκτες αντιλαμβάνονται τη στήριξη του κόσμου, γιατί Παναθηναϊκός είναι ο κόσμος κι εμείς είμαστε περαστικοί. Αν ήταν διαφορετικές οι συνθήκες, η αντιμετώπιση του κόσμου θα ήταν διαφορετική. Ο κόσμος δεν είναι όσο αυστηρός θα έπρεπε, γιατί εκτιμά ότι είμαστε ακόμη εκεί. Δεν μπορώ να πω κάτι για τον κόσμο. Το να χάνεις και να σε χειροκροτεί είναι πολύ σημαντικό και το εισπράττουμε όλοι. Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη που έχουμε. Όμως η χαρά τους είναι τα αποτελέσματα κι εγώ γι’ αυτό είμαι απογοητευμένος».

-τη διαφορά εικόνας μεταξύ εντός κι εκτός έδρας και το αν οι παίκτες διαλέγουν παιχνίδια: «Δεν μπορώ να είμαι στο μυαλό τους. Σίγουρα το κίνητρο στη Λεωφόρο είναι διαφορετικό. Ο αυστηρότερος κριτής και από τον κόσμο και από τα ΜΜΕ είμαι εγώ. Αν κάποιοι παίκτες είναι πιο προσεκτικοί εκτός έδρας και δεν δίνουν το 100%, δεν το ξέρω. Δεν υπάρχει όμως περίπτωση να συνεχιστεί αυτό. Θα το βελτιώσουμε».

-τα περί αποχώρησης Χουλτ, Λουντ, Μολέντο και Κουρμπέλης: «Εμείς δεν θέλουμε να φύγουν όλοι. Αν δεν είχε γίνει η μεταγραφή του Βλαχοδήμου ίσως να σταματούσαμε να λειτουργούμε. Και τώρα αν δεν γίνει κάποια πώληση παίκτη το ίδιο ισχύει. Από τη στιγμή που δεν εμφανίζεται κάποιος ο μόνος τρόπος είναι η πώληση. Αγωνιστικά σίγουρα θα μας επηρεάσει κάτι τέτοιο, αλλά ο Παναθηναϊκός θα είναι ανταγωνιστικός και ψηλά, με όποιους και να παίξει, γιατί είναι Παναθηναϊκός. Παρότι ξέρουμε ότι ακόμη κι αν πάρουμε το πρωτάθλημα μπορεί να μην παίξουμε στην Ευρώπ

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments