Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχική Διάφορα Στην επόμενη φάση Ξάνθη και Λαμία

Στην επόμενη φάση Ξάνθη και Λαμία

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον 6ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδος η Ξάνθη. Οι Ακρίτες δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου στις Σέρρες, νίκησαν με 2-1 τον Πανσερραϊκό και προκρίθηκαν στους «16» της διοργάνωσης κάνοντας το απόλυτο σε τρία παιχνίδια.

 

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 32΄ με κεφαλιά του Κάστρο έπειτα από σέντρα του Σιλά και άστοχη έξοδο του Ρίστιτς.

 

Τέσσερα λεπτά έπειτα από την έναρξη της επανάληψης, το δυνατό σουτ του Λάζαρου Ορφανίδη έξω από την περιοχή σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι των «Λιονταριών», ενώ στο 60′ ο αδερφός του, Πέτρος, διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων, εκτελώντας εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, από χέρι του Μάρκος Καπτέλι.

 

Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε ο Μπάμπης Ζυγκερίδης στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

 

Οι συνθέσεις:

 

Πανσερραϊκός (Περικλής Αμανατίδης): Ρίστιτς, Τσαμούρης, Τσελεπίδης, Ιωαννίδης, Τζιτζικαλάκης, Φουσού (67′ Γκέκας), Παπουτσογιαννόπουλος (46′ Καπτέλι), Γιαξής, Ρούτσης, Πόζογλου, Γκούρτσας (83′ Ζυγκερίδης)

 

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Γκαραβέλης, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Σιλά, Ορφανίδης Λ., Ντε Λούκας (60′ Κώστας), Ορφανίδης Π., Ρότσε (65′ Σαμπανίδης), Φασίδης, Μελιόπουλος, Κάστρο (46′ Μπαξεβανίδης)

«Καθάρισε» την πρόκριση σε τέσσερα λεπτά

Υπόθεση 4 λεπτών ήταν η νίκη πρόκρισης της Λαμίας. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ με γκολ των Ακόστα και Καραγιάννη πέρασε από το Αλκαζάρ, νικώντας με 2-0 τον Απόλλωνα Λάρισας και τσέκαρε το εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

 

Οι Θεσσαλοί γνώριζαν εξαρχής πως είχαν δύσκολο έργο κι όσο κι αν η διαφορά των δυο ομάδων «μακιγιαρίστηκε» στο πρώτο μέρος, η Λαμία δεν είχε όρεξη για αστεία και καθάρισε την πρόκριση σε τέσσερα λεπτά. Την αρχή έκανε ο Ακόστ,α ενώ ο Καραγιάννης έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.

 

Oι συνθέσεις:

 

Απόλλων Λάρισας (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σάββας, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαριας, Ανδρέου Β., Αγρόδημος (66’ Λαμπρόπουλος), Χατζής, Σκούπρας, Μαυριάς (78’ Λουκάς), Τσιλούλης, Σαχινίδης (71’ Σουλίδης)

 

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Μελίσσας, Μπουλούλης, Παντελιάδης, Κουκόλης, Ασίγκμπα, Λινάρδος (63’ Πατσαρούχας), Αναστασόπουλος, Φράγκος (46’ Κουτρομάνος), Ακόστα (79’ Μανιάς), Καραγιάννης, Τσούκαλος

 

metrosport.gr

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments