Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχική Παράξενα Απίστευτος κανονισμός στην Κορέα, κανένας ξένος πάνω από 2 μέτρα

Απίστευτος κανονισμός στην Κορέα, κανένας ξένος πάνω από 2 μέτρα

Έναν απίστευτο κανονισμό θα εφαρμόσουν οι ομάδες μπάσκετ της Ν.Κορέας από την νέα σεζόν καθώς θα απαγορεύεται  να έχουν ξένους παίκτες με ύψος πάνω από τα 2 μέτρα.

 

Ο David Simon δεν είναι από τους πιο ψηλούς παίκτες στον πλανήτη. Βλέπει τον κόσμο λίγο πάνω από τα 2 μέτρα (2.06 για την ακρίβεια), αλλά αυτό πλέον του απαγορεύει να παίξει μπάσκετ στη Ν. Κορέα! Δεν κατάφερε ποτέ να κάνει καριέρα στις ΗΠΑ κι αφού πέρασε από χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ρωσία, η Γαλλία, η Σερβία, το Καζακστάν και οι Φιλιππίνες, αυτή την περίοδο αγωνίζεται στη Ν. Κορέα, όντας ο πρώτος σκόρερ της KBL με 26.1 πόντους κατά μέσο όρο.

 

Ο νέος κανονισμός της λίγκας επιτρέπει μεν στις ομάδες να έχουν δύο ξένους παίκτες, αλλά από τη νέα σεζόν ο ένας δεν πρέπει να είναι πάνω από 2 μέτρα κι ο άλλος δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 1.85 μέτρα.

 

Ο στόχος των ανθρώπων της KBL  είναι να αυξήσουν την πεσμένη δημοτικότητα της λίγκας, κάνοντας το άθλημα λιγότερο… παιχνίδι των ψηλών, ούτως ώστε οι ομάδες να αποκτήσουν πιο κοντούς παίκτες -κυρίως από την αγορά των ΗΠΑ-, με περισσότερο ταλέντο στον χειρισμό της μπάλας για να προσφέρουν θέαμα.

 

Ο Simon από τη μεριά του τόνισε:  «Δεν το καταλαβαίνω. Είμαι αναστατωμένος. Δεν πρόκειται να επιστρέψω εκεί αν δεν αλλάξει κάτι».

 

Άξιο αναφοράς είναι πως η ο κανονισμός αφορά μόνο τους ξένους. Διότι για παράδειγμα ο Ha Seung-jin, ο οποίος ψηλός παίκτης της KBL με ύψος 2.21 μέτρα, θα μπορεί να παίξει κανονικά την επόμενη χρονιά, καθώς η αλλαγή δεν τον επηρεάζει!

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments