Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχική Basket/Volley Σκόρπισε τον Προμηθέα ο ΠΑΟΚ και αγκάλιασε την τρίτη θέση

Σκόρπισε τον Προμηθέα ο ΠΑΟΚ και αγκάλιασε την τρίτη θέση

Δεν παιζόταν με… τίποτε ο ΠΑΟΚ απόψε στο Παλατάκι και έκανε έναν υγιεινό περίπατο κόντρα στον Προμηθέα Πάτρας, πετυχαίνοντας το 2-0 στη σειρά. 

 

Το κοντέρ έγραψε εκατό, με τους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου να κυνηγούν ως το τέλος το υψηλό σκορ και να επικρατούν εν τέλει με 100-61. Όλοι τους ήταν πολύ καλοί, κορυφαίοι όμως οι Μαργαρίτης και Πέτεγουεϊ, που έκανε ένα εντυπωσιακό κάρφωμα στο τέλος. Εδειξε πτυχές του ταλέντου του στο τέλος και ο νεαρός Καρράς. Ο ΠΑΟΚ το Σάββατο με νίκη στην Πάτρα καθαρίζει τη σειρά και κατακτά την τρίτη θέση του πρωταθλήματος.

 

Ο ΠΑΟΚ ήταν επιβλητικός από την αρχή. Δυνατή άμυνα, έλεγχος στα ριμπάουντ και… ασυγκράτητος στην επίθεση. Η αποτελεσματικότητα στην επίθεση έδωσε στον «Δικέφαλο» τα ηνία στο σκορ από την αρχή και δεν τα… έχασε ποτέ. Με τον Τζάκσον, αρχικά, και τους Κόνιαρη, Μαργαρίτη, στην πορεία, να βάζουν την μπάλα στο καλάθι και τον Γκος να μοιράζει ασίστ, οι «ασπρόμαυροι» προηγήθηκαν με +9 (15-6) στο 5′. Απόσταση που ανέβηκε στο +11 (27-16), στο 11′, με την επιθετική συνδρομή και του Χρυσικόπουλου.

 

Ο συνεχής… βομβαρδισμός, με τους Μαργαρίτη, Τζάκσον, Κόνιαρη, Γκος, έστειλε τους «ασπρόμαυρους» στο 24′, στο +30 (65-35) καθιστώντας, ουσιαστικά, τυπικού χαρακτήρα το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Στο 39′ , με εντυπωσιακό κάρφωμα και μια βολή, από φάουλ που κέρδισε, ο Πέτεγουεϊ έδωσε στον ΠΑΟΚ τη μεγαλύτερη απόσταση από τον αντίπαλό του, το +39 (98-59), επίπεδο στο οποίο έμεινε η διαφορά, με τη λήξη της μάχης (100-61).

 

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 45-33, 74-47, 100-61

 

ΠΑΟΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Πέτεγουεϊ 14 (1), Χρυσικόπουλος 11, Κρουμπάλι 4, Κόνιαρης 9 (3), Καρράς 8, Μαργαρίτης 18 (1), Ζάρας 5 (1), Κατσίβελης 7, Τζάκσον 12 (1), Γκος 5 (1), Τζόουνς 7 (1).

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Μάκης Γιατράς): Λίποβι, Τουντζιαράκης 2, Σκοπύφης 4, Γκίκας 7 (1), Γερομιχαλός 11 (1), Φαγιέ 5 (1), Δημάκος 25 (5), Καραϊσκος 4, Χολ, Πράθερ, Μαντζούκας 3 (1).

 

 

metrosport.gr

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments