Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχική ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018' «Λύτρωση» με Κέιν στις καθυστερήσεις για την Αγγλία!

«Λύτρωση» με Κέιν στις καθυστερήσεις για την Αγγλία!

Με έναν άκρως αποτελεσματικό Κέιν ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, η Αγγλία πήρε τη νίκη με 2-1 κόντρα στην Τυνησία και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Ο αρχηγός των «λιονταριών», Χάρι Κέιν, πέτυχε δύο γκολ σε ισάριθμες ευκαιρίες και την οδήγησε στο τρίποντο. Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ ήταν καλύτερη σχεδόν σε όλο το ματς όμως κατάφερε να πάρει τη νίκη στις καθυστερήσεις.

 

Στο πρώτο μέρος η Αγγλία ήταν καταιγιστική όμως δεν πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα. Αρχικά στο 3ο λεπτό ο Άλι από δεξιά προσπάθησε να βγάλει παράλληλη μπαλιά μέσα από την περιοχή και δεξιά, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον Λίνγκαρντ που πλάσάρε από κοντά, με το πόδι έδιωξε ο Χασέν. Ένα λεπτό αργότερα τα «λιοντάρια» απείλησαν και πάλι. Ο Άλι βγάζει κάθετη στον Λίνγκαρντ που είναι σε θέση οφσάιντ, αλλά δεν καταλογίζεται, ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δίνει δεξιά στον αμαρκάριστο Στέρλινγκ, που προ κενής εστίας μπερδεύει τα πόδια του και στέλνει την μπάλα άουτ. Μετά τις δύο προειδοποιήσεις, η Αγγλία άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό. Η φάση ξεκίνησε από κόρνερ από αριστερά, ο Στόουνς πήδηξε πιο ψηλά και πιάνει κεφαλιά, εκπληκτική επέμβαση με το ένα χέρι του Χασέν, αλλά ο Κέιν πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 1-0.

Στο 24ο λεπτό η ομάδα του Σαουθγκέϊτ, είχε κι άλλη ευκαιρία. Σέντρα του Γιανγκ από αριστερά, η μπάλα στο δεύτερο δοκάρι όπου περιμένουν Λίνγκαρντ και Στέρλινγκ αμαρκάριστοι, ο πρώτος πιάνει ένα απευθείας σουτ, η μπάλα σκάει στο έδαφος και φεύγει άουτ. Η Τυνησία δεν είχε απειλήσει σε όλο το πρώτο μέρος όμως βρήκε το γκολ στο 33ο λεπτό όταν κέρδισε πέναλτι. Σέντρα από δεξιά, ο Γουόκερ με το χέρι του χτυπάει στο πρόσωπο τον Σλιτί και ο διαιτητής δίνει πέναλτι. Ο Σασί εκτελεί χαμηλά και στη δεξιά γωνία του Πίκφορντ, ο οποίος ακουμπάει την μπάλα, αλλά γίνεται το 1-1.

Αντίδραση έβγαλε μετά το 1-1 η Αγγλία με άλλες τρεις ευκαιρίες, οι δύο εκ των οποίων κατέληξαν στο δοκάρι. Αρχικά στο 39’ έπειτα από εκτέλεση φάουλ από αριστερά με γέμισμα, πρώτη σκαστή κεφαλιά του Μαγκουάιρ στο 2ο δοκάρι, δεύτερη προς τα πίσω του Λίνγκαρντ που εξουδετερώνει τον τερματοφύλακα, ο Σιαμ Μπεν Γιουσέφ διώχνει με το κεφάλι στη γραμμή, με την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει στα πόδια του Στόουνς που πιάνει μια “στραβοκλοτσιά” και χάνει ευκαιρία. Στο 43’ φάουλ με γέμισμα στην περιοχή, ο Μαγκουάιρ την κεφαλιά πάσα στο πέναλτι για τον Λίνγκαρντ, πιάνει ένα σουτ, η μπάλα κοντράρει στην πλάτη αντιπάλου και φεύγει κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Αγγλία είχε και δεύτερο δοκάρι! Σέντρα από δεξιά του Τρίπιερ για τον Λίνγκαρντ, ο Λίνγκαρντ στο τετ α τετ τσίμπησε την μπάλα από τον Μπεν Μουσταφά, αλλά η μπάλα κύλησε αργά στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και κατέληξε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς δεν είχε τις δάφνες του πρώτου. Οι Τυνήσιοι προσπάθησαν να κρατήσουν τους Αγγλους μακριά από την περιοχή τους και εκείνοι προσπαθούσαν με ψηλές μπαλιές. Στο 91ο λεπτό όμως το γκολ ήρθε για την Αγγλία από στημένη φάση. Κόρνερ από δεξιά, πρώτη κεφαλιά του Χέντερσον, δεύτερη του Κέιν από κοντά και έγινε το 2-1, στέλνοντας τους Αγγλους στα ουράνια.

ΤΥΝΗΣΙΑ: Χασέν (15’ Μπεν Μουσταφά), Μπρον, Σ. Μπεν Γιουσέφ, Μεριά, Μααλούλ, Φ. Μπεν Γιουσέφ, Σκιρί, Σασί, Μπαντρί, Σλιτί (73’ Μπεν Αμόρ) ,Καζρί (85΄Μπεν Καλίφα)

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Χέντερσον, Τρίπιερ, Λίνγκαρντ (93’ Ντάϊερ), Άλι (80’ Τσικ), Γιανγκ, Κέιν, Στέρλινγκ (68΄Ράσφορντ)

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments