Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχική ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018' Ιστορική πρόκριση για την Σουηδία, εκτός οι Ελβετοί!

Ιστορική πρόκριση για την Σουηδία, εκτός οι Ελβετοί!

Η Σουδία έδειξε χαρακτήρα και πέρασε στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, βγάζοντας εκτός την μαχητική Ελβετία.

 

Οι Σουηδοί από την πρώτη στιγμή φάνηκε να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο, με τους Ελβετούς να προβάλουν αντίσταση. Η πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα ήρθε στο 8ο λεπτό, με του Σουηδούς να συνδυάζονται όμορφα, αλλά ο Μπεργκ να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Στο ίδιο λεπτό, μια αναταραχή στην άμυνα της Ελβετίας, έδωσε το δικαίωμα στον Εκντάλ να δοκιμάσει ένα δυνατό σουτ που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Σόμερ.

 

Στο 24ο λεπτό, με τον ρυθμό να έχει πέσει, η Ελβετοί επιχείρησαν να ανοίξουν το σκορ, αλλά η κεφαλιά του Ζούμπερ, έπειτα από όμορφη σέντρα του Σακίρι πέρασε άουτ. Στο 28ο λεπτό της συνάντησης σημειώθηκε η μεγαλύτερη στιγμή του αγώνα, μέχρι εκείνο το σημείο. Με τον Μπεργκ και πάλι πρωταγωνιστή, οι Σουηδοί «άγγιξαν» το 1-0, αλλά ο Σόμερ είχε την «απάντηση» και έδειξε τα ρεφλέξ του.

 

Στο 34ο λεπτό ο Τζάκα δοκίμασε την τύχη του από μακριά, με το σουτ του να μην προβληματίζει τον Όλσεν. Λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους, στο 39ο λεπτό ο Τζεμαιλί από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ και έχασε μεγάλη ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του. Άμεση ήταν η απάντηση από την Σουηδία, με τον Εκντάλ και πάλι να σπαταλά τεράστια ευκαιρία, με ένα εναέριο πλασέ που δοκίμασε.

 

Το ημίχρονο έκλεισε με την Ελβετία να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά την Σουηδία να έχει τις πιο κλασσικές ευκαιρίες για γκολ.

 

Στην επανέναρξη οι Σουηδοί μπήκαν εξίσου δυναμικά με το πρώτο ημίχρονο, με ένα σουτ εντός περιοχής του Τοιβόνεν, στο 48ο λεπτό, να περνάει άουτ. Ο ρυθμός παρέμεινε σε καλά επίπεδα, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν την κόντρα επίθεση και να βάλουν ένα γκολ στον αιφνιδιασμό.

 

Το πολυπόθητο γκολ για τους Σουηδούς έφτασε στο 67ο λεπτό, όταν από σουτ του Φόρσμπεργκ η μπάλα κόντραρε στον Ακάντζι και κατέληξε στα δίχτυα, ξεγελώντας έτσι τον Σόμερ, σημειώνοντας το 1-0.

 

Τα λεπτά περνούσαν βασανιστικά για την Σουηδία, καθώς οι Ελβετοί πίεζαν μαζικά για το γκολ της ισοφάρισης.  Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λάνγκ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για το μαρκάρισμά του πάνω στον Όλσον. Αρχικά ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, αλλά με την βοήθεια του VAR, άλλαξε την αρχική απόφαση του και δόθηκε φάουλ, λίγο έξω από την περιοχή. Παρόλα αυτά το τελικό σκορ παρέμεινε μέχρι το τελευταίο λεπτό, με την Σουηδία να περνάει στους “8”.

 

Η Σουηδία θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον νικητή του Κολομβία – Αγγλία.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 

Σουηδία: Όλσεν, Λούστιγκ (82′ Κραφτ) , Λίντελεφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Κλάεσον, Έκνταλ, Σβένσον, Φόρσμπεργκ (82′ Όλσον), Μπεργκ (90 Τελίν), Τόιβονεν.

 

Ελβετία: Ζόμερ, Λανγκ, Τζουρού, Ακάντζι, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Μπεχράμι, Τζάκα, Σατσίρι, Τζεμαϊλί (73′ Σεφέροβιτς), Ζουμπέρ (73′ Εμπολό), Ντρμιτς.

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments