Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχική ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018' Ιστορική πρόκριση για το Βέλγιο, άπραγη και πάλι η Βραζιλία!

Ιστορική πρόκριση για το Βέλγιο, άπραγη και πάλι η Βραζιλία!

Βέλγιο για μεγάλα πράγματα! Η αρμάδα του Μαρτίνεθ  έχοντας σε μεγάλη μέρα τα αστέρια έριξε μια ηχηρή «σφαλιάρα» στη Βραζιλία (2-1) και προκρίθηκε μετά από 32χρόνια στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία. Αντίθετα, η «σελεσάο» για ακόμα μία διοργάνωση απέτυχε παταγωδώς και πάει άπραγη σπίτι της!

 

Ο αγώνας:

 

Η πρώτη φάση στο παιχνίδι ανήκει στους Βέλγους. Ο Ντε Μπρόινε έκανε το σουτ και η μπάλα πέρασε άουτ.

 

Τρομερή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ έχασε η Βραζιλία στο 7΄. Ο Νεϊμάρ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Τιάγκο Σίλβα από κοντά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, καθώς η κεφαλιά του κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κουρτουά.

 

Στο 13΄ το Βέλγιο κόντρα στη ροή του αγώνα κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Τσανλτί εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Φερναντίνιο άθελά του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 13΄.

 

Το αυτογκόλ του Φερναντίνιο είναι το δεύτερο της «σελεσάο» σε όλα τα Παγκόσμια Κύπελλα. Το πρώτο ήταν του Μαρσέλο κόντρα στην Κροατία πριν από τέσσερα χρόνια.

 

Στο 19΄ ο Κουτίνιο έκανε το σουτ και ο Κουρτουά με ευκολία μπλόκαρε τη μπάλα.

 

Στο 25΄ ο γκολκίπερ των «κόκκινων διαβόλων» είπε και πάλι «όχι» σε σουτ του Μαρσέλο.

 

Έξι λεπτά μετά η αρμάδα του Μαρτίνεθ πήραν προβάδισμα δυο τερμάτων. Ο Λουκακού περνά όποιον βλέπει μπροστά του, δίνει δεξιά για τον Ντε Μπρόινε, αυτός εκτός περιοχής ζυγίζει το διαγώνιο σουτ και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Άλισον για το 0-2.

 

Οι Βραζιλιάνοι παρά το σοκ του 0-2 απείλησε δις στο 37΄. Αρχικά ο Μαρσέλο έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε, αλλά παρόλα αυτά ο Κουρτουά απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ στην ίδια φάση κράτησε όρθια την ομάδα του σε σουτ του αυτή τη φορά του Παουλίνιο.

 

Στο 41΄ το Βέλγιο λίγο έλειψε να πετύχει και τρίτο γκολ, όμως το απευθείας φάουλ του Ντε Μπρόινε.

 

Η Βραζιλία μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 54΄ έφτασε μια ανάσα από το γκολ, όμως ο Κουρτουά σταμάτησε και πάλι τον Παουλίνιο. Δυο λεπτά μετά η «σελεσάο» διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι, καθώς θεωρεί πως ο Βερτόνχεν μάρκαρε αντικανονικά τον Ζέσους.

 

Αντεπίθεση σεμινάριο για τους παίκτες του Μαρτίνεθ, με τον Αζάρ να επιχειρεί το σουτ από πλάγια θέση, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς πέρασε ελάχιστα άουτ.

 

Και στο αμέσως επόμενο λεπτό η Βραζιλία άγγιξε το γκολ και πάλι ο Κουρτουά αποσόβησε τον κίνδυνο.

 

Στο 71ο λεπτό ήταν σειρά του Ντάγκλας Κόστα να απειλήσει, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας της Τσέλσι ήταν εκεί.

 

Τέσσερα λεπτά μετά είχαμε τους ίδιους πρωταγωνιστές, χωρίς να σημειωθεί κάποιο τέρμα.

 

Στο 76΄ η Βραζιλία έβαλε φωτιά στο παιχνίδι. Ο Κουτίνιο έκανε τη σέντρα και ο Αουγκούστο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

 

Τρία λεπτά μετά η ομάδα του Τίτε λίγο έλειψε να φέρει τα πάνω κάτω στην αναμέτρηση, όμως το σουτ του Παουλίνιο-μετά από γύρισμα του Νεϊμάρ-πέρασε άουτ.

 

Και στο 81΄ η «σελεσάο» έφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό, με το σουτ του Αουγκούστο από το ύψος της περιοχής πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 87΄ οι τυπικά γηπεδούχοι έχασαν τρομακτική ευκαιρία να αστοχήσουν, με τον Κουτίνιο να μην μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από το ύψος του πέναλτι. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κουρτουά απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Νεϊμάρ.

 

metrosport.gr

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments