Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Αρχική ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018' Ακόμη πιο κοντά στο... «It's coming home»!

Ακόμη πιο κοντά στο… «It’s coming home»!

Η Αγγλία φώναξε παρών για κούπα! Τα «τρία λιοντάρια» με «όπλο» τις στημένες φάσεις για ακόμα ένα παιχνίδι, έκαμψαν την αντίσταση της Σουηδίας (2-0) και προκρίθηκαν μετά από 28χρονια στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Ρωσία-Κροατία.

 

Ο αγώνας:

 

Η πρώτη φάση στο παιχνίδι ανήκε στη Σουηδία, με τον Κλάεσον να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή και να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Πίκφορντ στο 12΄.

 

Η απάντηση της Αγγλίας ήρθε επτά λεπτά μετά. Ο Κέιν έπιασε το σουτ, όμως η μπάλα δεν ανησύχησε τον Όλσεν και πέρασε άουτ.

 

Στο 30΄ ήρθε το γκολ για τα «τρία λιοντάρια» με κεφαλιά του Μαγκουάιρ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γιανγκ.  Αυτό ήταν το 10ο γκολ της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018. Τα 8 έχουν προέλθει από στημένες φάσεις.

 

Η αρμάδα του Σάουθγκεϊτ λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου έχασε τρομερή ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της, όμως ο Στέρλινγκ τη σπατάλησε.

 

Με το «καλημέρα» του δευτέρου ημιχρόνου, η Σουηδία έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση.  Μετά από σέντρα του Αουγκούστινσον από τα αριστερά, ο Μπεργκ έπιασε την κεφαλιά και ο Πίκφορντ εντυπωσιακά απέκρουσε και κράτησε όρθια την ομάδα του.

 

Όλα τελείωσαν στο παιχνίδι στο 59ο λεπτό, με τους Άγγλους να πετυχαίνουν και δεύτερο τέρμα, αυτή τη φορά με σκόρερ τον Ντέλε Άλι. Έτσι έγινε ο δεύτερος νεότερος σκόρερ της Αγγλίας μετά τον Μίκαελ Όουεν (είχε βρει δίχτυα στο Αγγλία-Ρουμανία το 1998 σε ηλικία 18 ετών).

 

Τρομερή ευκαιρία για τη Σουηδία. Ο Τόιβονεν βγαίνει από τα δεξιά, κάνει τη συρτή σέντρα, ο Μπεργκ με τακουνάκι, “σπάει” έξω την μπάλα στον Κλάεσον, ο οποίος επιχείρησε το σουτ, αλλά ο Πίκφορντ απέκρουσε εντυπωσιακά.

 

Στο 67΄ ήρθε η απάντηση των Άγγλων, με τον Μαγκουάιρ να αστοχεί απελπιστικά από πλεονεκτική θέση.

 

Τέσσερα λεπτά μετά οι Σκαδιναβοί έχασαν απίστευτη ευκαιρία για να μειώσουν στο σκορ, όμως ο γκολκίπερ των Άγγλων απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ το γυριστό σουτ του Μπεργκ.

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments