Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχική ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018' Πήρε το θρίλερ η Κροατία και ζει μέρες ΄98!

Πήρε το θρίλερ η Κροατία και ζει μέρες ΄98!

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο Σότσι, με ανατροπές, τέσσερα γκολ και πέναλτι, η Κροατία έκαμψε την αντίσταση των Ρώσων στη ρώσικη ρουλέτα με 4-3 και προκρίθηκε μετά από 20χρόνια στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει την Αγγλία.  

 

Από την άλλη, οι διοργανωτές δεν κατάφεραν να κάνουν την υπέρβαση και να προκριθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην τετράδα. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και ο προπονητής της, καθώς στην κανονική διάρκεια του αγώνα πέρασε στον πάγκο τους Τσερίσεφ και Τζιούμπα.

 

Ο αγώνας:

 

Η πρώτη απειλή στο παιχνίδι ήρθε από πλευράς Κροατίας μόλις στο έκτο λεπτό. Ο Ρέμπιτς έκανε σέντρα-σουτ από πλάγια θέση και ο Ακινφέεβ απέκρουσε σε κόρνερ. Από την εκτέλεση, η κεφαλιά του Ρέμπιτς πέρασε πάνω από τα δοκάρια του γκολκίπερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

 

Στο 31΄ οι διοργανωτές άνοιξαν το σκορ και έβαλαν φωτιά στις κερκίδες του Σότσι. Τζιούμπα και Τσερίσεφ άλλαξαν ωραία τη μπάλα και ο τελευταίος με ένα ασύλληπτο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή την έστειλε συστημένη στο παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Σούμπασιτς.

 

Παρά το σοκ, οι Κροάτες είχαν άμεση απάντηση, καθώς στο 39΄ ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Κράμαριτς.

 

Στο δεύτερο μέρος η Κροατία ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, με τον Κράμαριτς να κάνει γυριστό σουτ και τον γκολκίπερ των Ρώσων να μπλοκάρει τη μπάλα.

 

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τρομερή ευκαιρία για να πάρουν προβάδισμα στο σκορ στο 60΄. Μετά από διαδοχικά λάθη στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Πέρισιτς από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, σημαδεύοντας το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ακινφέεβ.

 

Δώδεκα λεπτά μετά ήταν σειρά των Ρώσων να απειλήσουν. Ο Φερνάντες επιχείρησε τη σέντρα από τα δεξιά και η κεφαλιά του Ερόκιν πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Σούμπασιτς.

 

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σμολόφ επιχείρησε σέντρα-σουτ, με τον Σούμπασιτς να αποσοβεί τον κίνδυνο και στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση.

 

Εκεί στο πρώτο 15άλεπτο, η ομάδα του Ντάλιτς ήταν αυτή που χαμογέλασε, καθώς πέτυχε δεύτερο τέρμα με τον Βίντα, μετά από εκτέλεση κόρνερ και αδράνεια της άμυνας των Ρώσων.

 

Στο 112΄ οι Ρώσοι έχασαν ευκαιρία για να φέρουν το ματς στα ίσα. Ο Σούμπασιτς έδιωξε το κόρνερ με γροθιές, ο Κουζιάγεφ πήρε την επαναφορά και σούταρε από το όριο της περιοχής, ο γκολκίπερ της Κροατίας μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

 

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι Κροάτες θα πάρουν την πρόκριση, οι Ρώσοι δεν το έβαλαν κάτω και πέντε λεπτά πριν το τέλος της παράτασης ισοφάρισαν σε 2-2. Ο Τζαγκόεφ εκτέλεσε το φάουλ και ο Φερνάντεζ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας φωτιά στο Σότσι. Τίποτα, δεν άλλαξε στα επόμενα λεπτά και οι δυο ομάδες πήγαν στα πέναλτι.

 

Η διαδικασία των πέναλτι

 

Απέκρουσε ο Σούμπασιτς την εκτέλεση του Σμολόφ

 

0-1 ο Μπρόζοβιτς

 

1-1 ο Τζαγκόεφ

 

Απέκρουσε ο Ακινφέεβ την εκτέλεση του Κόβασιτς

 

Αστοχεί ο Φερνάντεζ

 

1-2 ο Μόντριτς

 

2-2 ο Ιγκνασέβιτς

 

2-3 ο Βίντα

 

3-3 ο Κουζιάγεφ

 

3-4 ο Ράκιτιτς

 

 

metrosport.gr

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments