Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
Αρχική ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018' Βαθιά υπόκλιση στην τρομερή Γαλλία

Βαθιά υπόκλιση στην τρομερή Γαλλία

Ηταν το φαβορί πριν την έναρξη αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο λόγος για την Γαλλία που κατάφερε να κερδίσει με 4-2 την Κροατία και να σηκώσει για δεύτερη φορά τον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είκοσι χρόνια μετά την κατάκτησή της ως διοργανώτρια. Οι Γάλλοι ήταν εξαιρετικοί στο δεύτερο ημίχρονο και άκρως αποτελεσματικοί στο πρώτο, με τους Κροάτες να παλεύουν στο πρώτο μέρος που είχαν αρκετές ευκαιρίες όμως ήταν άτυχοι ενώ στο δεύτερο παρέδωσαν πνεύμα.

 

Στο πρώτο ημίχρονο η Κροατία ήταν καλύτερη όμως αυτή που πήγε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια ήταν η Γαλλία. Αρχικά οι Κροάτες πίεζαν όμως ένα αμφισβητούμενο φάουλ που κέρδισε ο Γκριζμάν έφερε το 1-0. Στο 19ο λεπτό έπειτα από εκτέλεση φάουλ του αστέρα της Ατλέτικο, ο Μάντζουκιτς πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Η Κροατία διαμαρτυρήθηκε καθώς ο Πογκμπά ήταν εκτεθειμένος. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση από τους Βαλκάνιους με ευκαιρία. Γέμισμα με φάουλ του Μόντριτς από δεξιά, γυριστή κεφαλιά του Βίντα, άουτ. Η ισοφάριση για τους Κροάτες ήρθε στο 28ο λεπτό όταν έπειτα από φάουλ η μπάλα έφτασε στον Βίντα που έδωσε στον Πέρισιτς, εκείνος μάζεψε την μπάλα με το δεξί, σούταρε με αριστερό βολέ και πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ για το 1-1.

Στο 39’ οι «πετεινοί» πήραν και πάλι το προβάδισμα με την βοήθεια του VAR. Σε Κόρνερ από δεξιά, ο Πέρισιτς έκανε χέρι κι η μπάλα φεύγει έξω. Ο διαιτητής είδε το VAR και έδωσε πέναλτι. Ο Γκριεζμάν έστειλε τον Σούμπασιτς από την άλλη πλευρά και έκανε το 2-1.

Η Κροατία συνέχισε να απειλεί και είχε άλλες δύο ευκαιρίες πριν το ημίχρονο. Αρχικά στο 42’ όταν σε κόρνερ από αριστερά, ο Λόβρεν πιάνει ένα βολέ, κόντρα και νέο κόρνερ. Και έπειτα, τρία λεπτά αργότερα σε νέο κόρνερ ο Βίντα δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Γιορίς.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ρόλοι άλλαξαν με την Γαλλία να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τους Κροάτες να κοιτούν χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν. Στο 47′ βαθιά μπαλιά στον Ζιρού, ο οποίος κοντρόλαρε στο όριο της περιοχής και δεξιά, έδωσε στον Γκριεζμάν που έκανε το σουτ, κανένα πρόβλημα για τον Σούμπασιτς που μπλόκαρε. Ένα λεπτό αργότερα η Κροατία είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Λάθος του Πογκμπά, ο Ράκιτιτς δίνει στον Ρέμπιτς που μέσα από την περιοχή πιάνει ένα δυνατό σουτ, κόρνερ από τον Γιορίς. Στο 52ο λεπτό είχαμε κι άλλη ευκαιρία για τη Γαλλία! Ο Πογκμπά έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Εμπαπέ δεξιά, αυτός προσπέρασε τον Βίντα, έφτασε στο τετ α τετ με τον Σούμπασιτς από πολύ πλάγια δεξιά, ο Κροάτης απέκρουσε με το πόδι. Στο 59′ ήρθε το γκολ για την Γαλλία. Μπαλιά δεξιά στον Εμπαπέ, που ταλαιπωρεί την άμυνα της Κροατίας, δίνει πάσα στον Γκριεζμάν που κρατάει και την κατάλληλη στιγμή δίνει στον Πογκμπά, αυτός σουτάρει πάνω στα σώματα, παίρνει το ριμπάουντ, ξανασουτάρει με το αριστερό και κάνει το 3-1.

 

Τρία λεπτά αργότερα νέα ευκαιρία για την Γαλλία. Η μπάλα σηκώνεται για τον Ζιρού που κάνει εναέριο γυριστό, ο Μπρόζοβιτς κόβει πριν από τον Εμπαπέ σε κόρνερ. Το γκολ που «κλείδωσε» τον νικητή αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήρθε στο 65ο λεπτό. Ο Ερναντέζ απέφυγε τους Μάντζουκιτς και Βρσάλκο, έδωσε στον Εμπαπέ που πιάνει σουτ από τα 25 μέτρα, ο Σούμπασιτς δεν μπορεί να αποκρούσει και κάνει το 4-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Κροατία αναπτέρωσε τις ελπίδες της λόγω απίστευτης γκάφας του Γιορίς. Ο Ουμτιτί έδωσε πίσω στον τερματοφύλακά του, αυτός προσπάθησε να ντριμπλάρει τον Μάντζουκιτς, ο Κροάτης έβαλε το τάκλιν και έσπρώξε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 78′ η Κροατία είχε νέα ευκαιρία. Φάση διαρκείας στην περιοχή της Γαλλίας, η μπάλα φτάνει στον Ράκιτιτς έξω από την περιοχή, που σουτάρει συρτά, δίπλα στο δοκάρι του Λορίς.

Γαλλία (Ντεσάμπ): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερνάντεζ, Πογκμπά, Καντέ (55’ Ν΄Ζονζί, Ματουϊντί (73’ Τολισό), Μ΄Μπαπέ, Γκριζμάν, Ζιρού (81’ Φεκίρ)

Κροατία (Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς (81΄Πιάτσα), Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Ρέμπιτς (71’ Κράμαριτς), Πέρισιτς, Μάντζουκιτς

 

 

metrosport.gr

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments