Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
Αρχική Ευρώπη Champions League ΑΕΚ για μεγάλα πράγματα, μια ανάσα από τα αστέρια!

ΑΕΚ για μεγάλα πράγματα, μια ανάσα από τα αστέρια!

ΑΕΚ να την πιείς στο ποτήρι! Η Ένωση έχοντας παρακαταθήκη του 1-1 στη Σκωτία, δεν αρκέστηκε σε αυτό και πάτησε τη Σέλτικ με σκορ 2-1 στο ΟΑΚΑ και πήρε πανάξια την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Βιντεότον.

 

Ονειρικό ξεκίνημα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο των «κιτρινόμαυρων», καθώς η ομάδα βρίσκεται μια ανάσα από την επιστροφή της στα αστέρια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

 

Θυμηθείτε εδώ το live της αναμέτρησης

 

Ο αγώνας:

 

Με τους καλύτερους οιωνούς άρχισε το παιχνίδι για την ΑΕΚ, καθώς μόλις στο έκτο λεπτό της αναμέτρησης άνοιξε το σκορ και έβαλε…φωτιά στο ΟΑΚΑ. Ο Χουλτ έκανε την παράλληλη μπαλιάς από τα αριστερά, η άμυνα της Σέλτικ αδράνησε και ο Γκάλο με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

 

Τρία λεπτά μετά η Ένωση έφτασε κοντά στο 2-0, όταν ο Κλωναρίδης με ωραία ενέργεια και σουτ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γκόρντον.

 

Η απάντηση της Σέλτικ ήρθε στο 12ο λεπτό, με τον Ρίγκιτς να κάνει το σουτ και η μπάλα περνάει άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Γκρίφιθς στο 15΄.

 

Ο ΜακΓκρέγκορ βρέθηκε στην πλάτη του Μπακάκη, έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Γκρίφιθς έκανε πλασέ στην κίνηση από κοντά, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

 

Στο 33΄ η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση. Ο ΜακΓκρέγκορ βρέθηκε στην πλάτη του Μπακάκη, έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Γκρίφιθς έκανε πλασέ στην κίνηση από κοντά, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπάρκα.

Οι Κέλτες λίγο πριν το τέλος ημιχρόνου έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, καθώς η κεφαλιά του Χέντρι μετά από εκτέλεση κόρνερ πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

 

Όπως άρχισε το πρώτο μέρος, έτσι άρχισε το δεύτερο για την ΑΕΚ. Ο Γκάλο εκτέλεσε το φάουλ, ο Λαμπρόπουλος πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Λιβάγια με δεύτερη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 50΄.

Στο 59΄ η Σέλτικ έχασε απίστευτη ευκαιρία να μειώσει, με τον Χέντρι να κάνει την κεφαλιά και τον Μπάρκα να αποκρούσει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

 

Στο επόμενο λεπτό, οι Κέλτες απείλησαν ξανά, όμως το σουτ του Ρόγκιτς πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

 

Στο 66΄ ο Εντσάμ εκτελεί το φάουλ και ο Μπάρκας αποκρούσει και πάλι.

 

Η πίεση της Σέλτικ καρποφόρησε καρπούς στο 78΄, μειώνοντας σε 2-1.  Ο Τίερνι έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο νεοεισελθών παίκτης της Σέλτικ  βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

 

Και στις καθυστερήσεις λίγο έλειψε η Σέλτικ να προκαλέσει…καρδιακά στο ΟΑΚΑ. Απίθανο τακουνάκι του Σιμούνοβιτς, η μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

 

Οι συνθέσεις:

 

ΑΕΚ: Μπάρκας, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Χουλτ, Άλεφ, Σιμόες, Κλωναρίδης (72΄ Μάνταλος), Γκάλο (82΄ Αλμπάνης), Μπακασέτας (90΄ Τσόσιτς), Λιβάγια

 

Σέλτικ: Γκόρντον, Λούστιγκ (59΄ Ντεμπελέ), Σιμούνοβιτς, Χέντρι, Τιέρνι, Μπράουν, Ντσαμ, Φόρεστ, Ρόγκιτς (75΄ Σινκλέρ), ΜακΓκρέγκορ, Γκρίφιθς

 

metrosport.gr

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments