Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχική Basket/Volley Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός - Ο νόμος του «λιονταριού»!

Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός – Ο νόμος του «λιονταριού»!

 

Ο νόμος του «λιονταριού»!

Πανσερραϊκός Κρι Κρι – Γ.Σ Σερρών 70-50

 

Το σερραϊκό ντέρμπυ για τη 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. «βάφτηκε κόκκινο»! Σίγουρα όμως κάτι που επαναλαμβάνεται δεν είναι τυχαίο, και αυτό επιβεβαιώνεται από τη δεύτερη καθαρή επικράτηση των «λιονταριών» απέναντι στον Γ. Σ. Σερρών μόλις σε τρεις εβδομάδες. Στα μέσα του Σεπτέμβρη οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν σε νοκ ουτ αγώνα για τον θεσμό του Κυπέλου με τη διαφορά στο τελικό σκορ να κυμαίνεται και πάλι στους 20 πόντους!

 

Όπως αναμενόταν, ο αγώνας είχε τον «άγριο» χαρακτήρα ενός τοπικού ντέρμπυ. Η ομάδα του Γιάννη Μπουτάκογλου μπήκε ψυχωμένα στην αναμέτρηση και προσπάθησε με τη δύναμη να εμποδίσει τους «κόκκινους» να βρουν ρυθμό. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε ισόπαλο (15-15), ενώ και η ανάπαυλα του ημίχρονου βρήκε τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν σε χαμηλό σκορ (27-26), κάτι που προφανώς  βόλευε τους τυπικά φιλοξενούμενους. Ο Φώτης Κοκολιός είδε στο πρώτο ημίχρονο τους παίκτες του όχι μόνο να υποπίπτουν σε δέκα λάθη, αλλά και να είναι απογοητευτικά άστοχοι στις ελεύθερες βολές. Ωστόσο, η άμυνα της ομάδας για άλλη μια φορά λειτουργούσε σωστά και ήταν η μεγαλύτερη παρακαταθήκη της ομάδας. Έτσι, στα πρώτα 6’ της επανάληψης δέχτηκε μόλις 3 πόντους με αποτέλεσμα οι «κόκκινοι» να ξεφύγουν στο σκορ με +8 πόντους (37-29), παρότι οι αντίπαλοι αγωνιζόταν ακόμη σκληρότερα σε κάθε φάση. Στην τέταρτη περίοδο, παρότι ο Γ.Σ. Σερρών μείωσε τη διαφορά στον πόντο (44-43), τα «λιοντάρια» βρήκαν ρυθμό στην επίθεση, «πάτησαν το γκάζι» και με ένα εκπληκτικό σερί 17-5 (!) ξεκαθάρισαν από 38’ (61-48) ποιος θα ήταν ο νικητής της αναμέτρησης.

 

Οι «τρεις σωματοφύλακες» του Πανσερραϊκού Κρι Κρι φώναξαν «παρών» στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης: Ο Ιωσηφίδης αποτέλεσε τον στυλοβάτη της άμυνας, ενώ στην επίθεση (4 πόντοι, 1 τρίποντο) έπαιζε με επιτυχία από τη θέση «1» ως «4». Ο Συμεωνίδης, που όσο χρειάστηκε πήρε πολύτιμες ανάσες από τον Σταματόπουλο, κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια με ριμπάουντ, θεαματικά κοψίματα και 19 πόντους. Τέλος, όταν ο Πεχλιβάνης «πήρε το όπλο του» στο δεύτερο ημίχρονο και με 23 συνολικά πόντους (4 τρίποντα) έγινε ο μπροστάρης στη σπουδαία νίκη της ομάδας.

 

Συμπερασματικά, η αναμέτρηση κρίθηκε στην ποιότητα, την εμπειρία και την πληρότητα του roster της ομάδας του Πανσερραϊκού Κρι Κρι!

 

Μετά το πέρας του αγώνα ο προπονητής της ομάδας κ. Φώτης Κοκολιός φανερά ικανοποιημένος από τους παίχτες του και το αποτέλεσμα δήλωσε: «Δεύτερο παιχνίδι μέσα σε τρεις βδομάδες με την έμπειρη και πολύ καλή ομάδα του Γ.Σ. Σερρών, αυτή τη φορά για τον θεσμό  του Πρωταθλήματος. Γνωρίζαμε βεβαίως ότι θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με αυτό του Κυπέλλου, ότι οι αντίπαλοι μας θα κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να διεκδικήσουν ότι τους αναλογεί. Ήταν η μόλις η δεύτερη αγωνιστική το αποτέλεσμα του αγώνα θα μας ακολουθούσε σε όλη τη διάρκεια του Πρωταθλήματος. Αναφορικά με το παιχνίδι, αυτό είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός τοπικού ντέρμπι, με πολύ δύναμη και φάσεις που παιζόταν στο όριο του φάουλ και πολλές φορές το ξεπερνούσαν! Στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης τα πολλά λάθη που κάναμε δε μας επέτρεψαν να έχουμε ένα σταθερό ρυθμό στο παιχνίδι μας και σε συνδυασμό με τις αρκετές χαμένες βολές δεν είχαμε την επιθετική παραγωγικότητα που θέλαμε. Στην επανάληψη όμως ελαχιστοποιήσαμε τα λάθη μας και σε συνδυασμό με τα υψηλότερα επίπεδα συγκέντρωσης τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση καταφέραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Γ.Σ. Σερρών.»

 

Διαιτητές: Δημάδης – Οικόνομου

 

Δεκάλεπτα: 15-15, 27-26 (ημ.), 44-38, 70-50

 

Πανσερραϊκός ΚΡΙ ΚΡΙ (Φ. Κοκολιός): Γεωργιανός 6, Γκουτίδης, Ιωσηφίδης 4 (1), Καρασαββίδης 2, Παρχαρίδης 3 (1),  Πεχλιβάνης 23 (4), Σταματόπουλος 3, Συμεωνίδης 19, Τράκας 8, Τσανάκας, Φραγκούλης 2,  Χατζηστεφάνου.

 

Γ.Σ. Σερρών (Γ. Μπουτάκογλου): Ιακωβίδης 2, Λαδιάς 2, Ντίκογλου 3, Χατζής 5, Ασημάκης 13 (2), Καρακώστας 10 (2), Γιαβρόπουλος 11 (2), Ιωαννίδης 4, Μποζουτσίδης, Ντινούδης, Σκαλιστής.

 

M.V.P.:  Συμεωνίδης Φίλιππος

 

Αξιοσημείωτα από την αναμέτρηση:

 

  • Ο Πανσερραϊκός Κρι Κρι αγωνίστηκε χωρίς τους δυο «μόνιμα» απόντες Χατζηανδρέου (στράτευση) και Χορτομάρη (αποθεραπεία τραυματισμού).
  • Τα «λιοντάρια» στο δεύτερο ημίχρονο περιόρισαν τα λάθη τους μόλις σε 4 και, ταυτόχρονα, ανέβασαν τα ποσοστά ευστοχίας τους τόσο στις βολές (60%), όσο και στα τρίποντα (50%) πετυχαίνοντας 3/6 εύστοχα.
  • Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας κ. Γιώργος Μακαράς παρακολουθούσε με αγωνία την αναμέτρηση από τον πάγκο, αλλά κατά τη διάρκειά της δεν αμφέβαλε ποτέ για το τελικό αποτέλεσμα.
  • Το γήπεδο γέμισε ασφυκτικά στην κερκίδα και οι φίλαθλοι δημιούργησαν για άλλη φορά μια όμορφη ατμόσφαιρα χειροκροτώντας τις δυο ομάδες.
  • Οι οργανωμένοι συνδεσμίτες του Πανσερραϊκού έδωσαν και πάλι ιδιαίτερο τόνο με τα πανό και τα τραγούδια τους.
  • Στην κερκίδα παραβρέθηκαν τα περισσότερα μέλη της διοίκησης του Πανσερραϊκού Κρι Κρι, αρκετοί χορηγοί της, η πλειοψηφία του ΔΣ των Ικάρων, αλλά και πλήθος Σερραίων προπονητών.
  • Χορηγοί του αγώνα ήταν οι αποκλειστικοί συνεργάτες της ομάδας «Στεγνοκαθαριστήριο Στέλιος» (Βενιζέλου 95) του κ. Δανδίκα, το «Photometro Studio” (Αν. Θράκης 36 & Νικομηδείας) του κ. Χρήστου Αντωνίου που κάλυψε προσωπικά το φωτογραφικό ρεπορτάζ και τα Super Market «Κάντζας» που εκπροσωπήθηκαν από τον κ. Δημήτρη Κάντζα, την κ. Κ. Χατζηθεοδώρου και τον κ. Σ. Νατσούδη.
  • Θετική εντύπωση έκαναν τα δυο νέα διαφημιστικά πανό με τα λογότυπα του Αριστοτέλειου Εκπαιδευτηρίου, συνεργάτη πλέον της ομάδας στο Παιδικό Τμήμα, καθώς και του ραδιοφωνι9κού σταθμού Αθλητικό Metropolis Σερρών 97,2Fm, επίσημου χορηγού επικοινωνίας.
  • Μεγάλη ζήτηση παρουσίασαν το κοινό εισιτήριο διαρκείας των τμημάτων μπάσκετ ανδρών και με αμαξίδιο που κυκλοφόρησαν μόλις τρεις ημέρες νωρίτερα, και ήταν διαθέσιμα στην είσοδο του γηπέδου.

 

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments