Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΠΟΡ ΤΕΝΙΣ :ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ ΠΛΕΟΝ Ο ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

ΤΕΝΙΣ :ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ ΠΛΕΟΝ Ο ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Ακόμα μια σπουδαία επιτυχία για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος νίκησε 3-1 σετ (2-4, 4-1, 4-3, 4-3) τον Άλεξ Ντε Μινόρ στον τελικό του Next Gen Series, κατέκτησε το τρόπαιο και είναι επίσημα ο κορυφαίος τενίστας κάτω των 21 ετών στον κόσμο.

Αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 σετ από τον Αυστραλό, κατάφερε να πάρει τα επόμενα τρία και να σηκώσει την «κούπα».

Στο πρώτο σετ δεν είχε ρυθμό, είχε λάθος θέσεις στο κορτ και εύκολα λάθη. Ο Ντε Μινόρ τα εκμεταλλεύτηκε και με μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ (3-2) έκανε το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο ο Στέφανος άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού του. Πίεσε περισσότερο στις επιστροφές, έβαλε περισσότερη δύναμη και δυσκόλεψε πολύ τον αντίπαλό του, ο οποίος έδειχνε ανήμπορος να ακολουθεί, με τον έλληνα τενίστα να κάνει το 1-1 με 4-1 γκέιμς.

Στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς είχε τις ευκαιρίες για να μπρέικ, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Ο Ντε Μινόρ έδειξε χαρακτήρα και οδήγησε το σετ στη ρώσικη ρουλέτα. Εκεί ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε και με 7-3 έκανε το 2-1.

Στο τέταρτο ο συμπατριώτης μας είχε διπλό championship πόιντ στο σερβίς του Ντε Μινόρ, αλλά και πάλι ο Αυστραλός δεν λύγισε. Το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου για μία ακόμα φορά ο Στέφανος ήταν πραγματικά ανίκητος!

Με καθαρά και δυνατά χτυπήματα, πήρε το πάνω χέρι (5-3) και λίγο αργότερα έπεσε στο έδαφος (7-3), πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του τίτλου.

Ένας τίτλος με τον οποίο κλείνει ιδανικά τη φετινή φανταστική σεζόν. Μια σεζόν-ορόσημο για την καριέρα του, καθώς κατέκτησε δύο τίτλους. Έναν στο Μιλάνο απόψε και έναν πριν από περίπου ένα μήνα στην Στοκχόλμη. Μια σεζόν που είναι προάγγελος για το τι θα ακολουθήσει.

Για αυτή του την επιτυχία ο έλληνας τενίστας θα λάβει το ποσό των περίπου 400.000 δολαρίων.

«Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Άλεξ για τον αγώνα που έκανε. Τον σέβομαι, έχει παίξει σπουδαία αυτή την εβδομάδα. Παρέμεινα ήρεμος σε όλο το ματς, ήμουν πνευματικά δυνατός, κάτι που αποδείχθηκε στο τάι μπρέικ του τελευταίου σετ. Με αυτή τη νίκη παίρνω αυτοπεποίθηση για να παίξω καλύτερα στο μέλλον», είπε ο θριαμβευτής Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του.

«Το απόλαυσα πάρα πολύ. Είμαι πολύ περήφανος που κράτησα την ψυχραιμία μου και κατάφερα να πάρω αυτό τον πολύ σημαντικό τίτλο. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Ήταν μια εξαιρετική εβδομάδα», συνέχισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η 2η χρονιά που διεξήχθη η συγκεκριμένη διοργάνωση.

Πέρυσι διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Μιλάνο με τον Νοτιοκορεάτη, Τσουνγκ Χιέον, να κατακτάει το τρόπαιο, επικρατώντας στον τελικό του Ρώσου, Αντρέι Ρούμπλεφ, με 3-1 σετ.

πηγή:in.gr

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments