Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ Η «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ»

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ Η «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ»

Για 6η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Σερρών και η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. διοργανώνουν τη μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή «Πολιτεία των Ευχών» η οποία θα πραγματοποιηθεί από 19 Δεκεμβρίου μέχρι 2 Ιανουαρίου 2018 στο Κεντρικό Πάρκο (Θερινό Θεατράκι Σερρών).

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στους δημοσιογράφους την Δευτέρα 17/12 ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. Βασίλης Τερζής εξήγησαν τι θα περιλαμβάνει η φετινή «Πολιτεία των Ευχών», ενώ απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το κόστος, αλλά και γιατί άλλες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις άλλων Δήμων προσελκύουν περισσότερο κόσμο.

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης δήλωσε: «Για 6η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Σερρών και η Κ.Ε.ΔΗ.Σ.  διοργανώνουν τη μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή «Πολιτεία των Ευχών» η οποία θα πραγματοποιηθεί από 19 Δεκεμβρίου μέχρι 2 Ιανουαρίου 2018 στο Κεντρικό Πάρκο «Θερινό Θεατράκι Σερρών». Καλώ μικρούς και μεγάλους να επισκεφθούν την «Πολιτεία των Ευχών». Η φετινή είναι πιο λαμπερή και ανανεωμένη για να προσφέρει στιγμές χαράς και διασκέδασης στους Σερραίους πολίτες και όχι μόνο.

Η φετινή διοργάνωση έχει και κοινωνικό χαρακτήρα καθώς θα πραγματοποιηθούν δράσεις αλληλεγγύης και προσφοράς σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, Αγαπημένοι καλλιτέχνες, τοπικά νεανικά σχήματα, σχολικές μπάντες, χορωδίες, σχολές χορού, παραδοσιακοί Σύλλογοι, σχολεία, Κέντρα Ξένων Γλωσσών. DJ, Κουκλοθέατρα, Φορείς των Σερρών και πολλές παράλληλες δράσεις, εντός και εκτός της Χριστουγεννιάτικης Πολιτείας συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό.

Για πρώτη φορά φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων θα πραγματοποιηθεί εκτός Πολιτείας σε κεντρικά σημεία της πόλης προκειμένου να συμβάλλουνε στο εορταστικό κλίμα και να ενισχύσουμε με τον τρόπο μας την κίνηση στην αγορά».

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. Βασίλης Τερζής ο οποίος είπε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε για 6η συνεχή χρονιά ότι στο Κεντρικό Πάρκο της πόλης των Σερρών στην οδό Δορυλαίου και όχι μόνο θα πραγματοποιηθεί η «Πολιτεία των Ευχών».

Εμείς από την πλευρά μας ως ΚΕΔΗΣ, αλλά και ως Δήμος Σερρών θέλαμε και θέλουμε και πραγματοποιήσαμε τα τελευταία τουλάχιστον δυο χρόνια να εξασφαλίσουμε την νομιμότητα, την ασφάλεια, την ποιότητα της διοργάνωσης και όσο τον δυνατόν χαμηλότερο κόστος, αλλά χωρίς να υποβαθμίσουμε την ποιότητα της διοργάνωσης και φυσικά  την υλικοτεχνική παρακαταθήκη της διοργάνωσης.

Φροντίσαμε και ίσως είμαστε και ο μοναδικός Δήμος που διοργανώνει τέτοιου είδους Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και αγορά και φροντίσαμε να έχουμε από πέρσι ολοκληρωμένη και ψηφισμένη από την οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο την Κανονιστική. την τροποποιημένη μιας και πέρασε το οικόπεδο της Εκκλησίας στον Δήμο και θα αξιοποιηθεί και αυτό κάτι που δεν γινόταν τις άλλες χρονιές.

Έχουμε φροντίσει για την ασφάλεια έτσι ώστε να υπάρχει η αστική ευθύνη για όλους τους συμμετέχοντες αλλά και τους εισερχόμενους στην «Πολιτεία των Ευχών». Με όλα τα πιστοποιητικά καταλληλότητας εξαρτήματα, παιδικές χαρές και όργανα τα οποία θα τοποθετηθούν μέσα στην Πολιτεία, έχουμε security για την ασφάλεια της διοργάνωσης από την πρώτη ημέρα έως και την τελευταία. Έγιναν όλες οι προκηρύξεις και οι Διαγωνισμοί από το Τμήμα Προσόδων έτσι ώστε όσοι θα βρεθούν εκεί εμπορικά να αποδώσουν έσοδα στον Δήμο Σερρών. Φροντίσαμε και το μέρος που αφορά τις εκδηλώσεις, το ψυχαγωγικό μέρος, ώστε να φέρουμε κάποια «ονόματα» τα οποία θα προσελκύσουν τους νέους μιας και η «Πολιτεία των Ευχών» αφορά κυρίως τις νεαρές και μικρές ηλικίες.

Στη φετινή «Πολιτεία των Ευχών» θέλοντας να δώσουμε κοινωνικό χαρακτήρα συνεργαζόμενοι με την ΙΜΣΝ σε όλη την διάρκεια της Πολιτείας θα συλλέγονται τρόφιμα που  θα αποδοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητροπόλεως. Επίσης γίνεται μια αποκέντρωση της Πολιτείας μιας και τουλάχιστον δέκα δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε δυο κεντρικές πλατείες της πόλης μας, δηλαδή στην Πλ. Ελευθερίας και στην Πλατεία Κρονίου. Θα έχουμε και άλλες όπου θα περιδιαβαίνουν τους δρόμους όπως είναι τυμπανιστές και οι Καλλαντιστές.

Και να μην ξεχνάμε ότι η «Πολιτεία των Ευχών» δεν είναι μόνο όσα προβλέπει η Κανονιστική ήταν και το World Music Festival και η Δεύτερη συνάντηση Εκκλησιαστικής και Θρησκευτικής μουσικής και πολλές άλλες δράσεις που διοργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών μιας και ο Δήμος Σερρών είναι ενιαίος και οι πολιτιστικές του δομές φροντίζουν να συμπληρώνουν το εορταστικό Χριστουγεννιάτικο Δεκεμβριανό Πρόγραμμα του Δήμου. Συγκεντρικά πάνω από 35 εκδηλώσεις συν αυτές της Πολιτείας λαμβάνουν χώρα από 2 Δεκεμβρίου έως κα την ημέρα των Φώτων. Ένα πρόγραμμα που προσπαθούμε να μην προκαλούμε με υπέρογκα ποσά αλλά και προσπαθούμε να έχουμε τον κόσμο τόσο κοντά και κοντά στο Πνεύμα των Ημερών.

Και να μην ξεχνάμε εκδήλωση δεν είναι μόνο ένα τρανταχτό όνομα που θα βγάλει τους νέους έξω στα πεζοδρόμια και στους δρόμους για να ακούσει κάποια τραγούδια, υπάρχουν και εκδηλώσεις όπως είναι οι Θρησκευτικές, οι Πνευματικές, είναι τα θέατρα. Όλα αυτά μαζί συνθέτουν το φετινό εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου που επικεντρώνεται στην Πολιτεία των Ευχών».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το κόστος, απάντησε: «Υπάρχουν δυο κατηγορίες που περιλαμβάνουν τα κόστη της «Πολιτείας των Ευχών».Είναι το Κατασκευαστικό μέρος και το ψυχαγωγικό. Το κατασκευαστικό μέρος περιλαμβάνει τη δημιουργία των θεματικών σπιτιών, στολισμό, εξοπλισμό σπιτιών. Αυτό το κόστος ανέρχεται με το ΦΠΑ γύρω στις 55 με 60.000 ευρώ. Όλα αυτά είναι και παρακαταθήκη του Δήμου Σερρών εδώ και δυο χρόνια στον Δήμο είναι κατασκευές που μπορούν κάθε χρόνο να χρησιμοποιούνται και σε άλλες δράσεις και εκδηλώσεις του Δήμου, Από εκεί και πέρα έχουμε το δεύτερο μέρος το ψυχαγωγικό το οποίο ανέρχεται ισότιμο ποσό το οποίο είναι περίπου στις 60.000. Συγκεντρωτικά λοιπόν όλη η «Πολιτεία των Ευχών» με τις αδειοδοτήσεις, την ασφάλεια και security είναι 145.000 ευρώ. Ο ακριβής απολογισμός θα γίνει στο τέλος της «Πολιτείας των Ευχών».

Σχετικά με άλλες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτή τη περίοδο σε άλλους Δήμους και προσελκύουν περισσότερο κόσμο ο κ.Τερζής απάντησε: «Νόμιζω πως ήταν άκαιρο να συγκρίνουμε την Πολιτεία των Ευχών» με άλλες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Εμείς μπορούμε να κάνουμε δράσεις για να προσελκύσουμε κόσμο όχι μιμούμενοι θα έλεγα άλλες αγορές ή άλλους Δήμους. Η πόλη των Σερρών φημίζεται για το Αυτοκινητοδρόμιο φανταστείτε παράδειγμα να κατακρίνουν οι πολίτες της Δράμας τον Δήμαρχο τους γιατί δεν έχει κάνει παράδειγμα Αυτοκινητοδρόμιο.

Η δικιά μιας προοπτική και φιλοδοξία είναι να γεμίσουμε χαρά τους πολίτες μας πρωτίστως και αν μπορούμε χρόνο με το χρόνο να κάνουμε μια μικρή παρακαταθήκη, διότι με 150,000 ευρώ δεν μπορείς να στήσεις Χριστουγεννιάτικη Πολιτεία όπως αυτή στο Βόλο, στα Τρίκαλα, στη Λάρισα, στη Δράμα όπου όπως σας είπα πριν είναι υπερπολλαπλάσια τα κόστη και τα χρήματα που δαπανούνται».

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments