Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχική Basket/Volley «Το σταθερό βήμα του λιονταριού»

«Το σταθερό βήμα του λιονταριού»

Πανσερραϊκός Κρι Κρι – Φιλία Ορεστιάδας: 76-47 (1-0)

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος, όπου τερμάτισε πρώτος μεταξύ όλων των ομάδων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και έπειτα από την κατάκτηση του τροπαίου στον θεσμό του Κυπέλλου, ο Πανσερραϊκός Κρι Κρι ξεκίνησε με σταθερό βήμα τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στη φάση των play off! Στην απόρθητη φέτος έδρα του στο γήπεδο της Ομόνοιας αντιμετώπισε τη «μαχητική» Φιλία Ορεστιάδας που κατετάγη τέταρτη στον Β’  Όμιλο της περιφέρειά μας και πετυχαίνοντας μια δίκαιη και άνετη νίκη έκανε το «1-0» στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Στο αγωνιστικό μέρος της αναμέτρησης, τα «λιοντάρια», παρά το νωθρό τους ξεκίνημα, κατάφεραν να «χτίσουν» υπέρ τους μια διαφορά 7 πόντων στο τέλος της εναρκτήριας περιόδου (20-13), πετυχαίνοντας καλάθια κυρίως με transition παιχνίδι και μέσα από τη ρακέτα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, αν και η ακριτική ομάδα μείωσε αρχικά στους 3 πόντους (26-23), η διαφορά στο σκορ άρχισε να αυξάνει ξανά μετά το 18’ και έφτασε τους 11 πόντους στο πέρας του ημιχρόνου (36-37), γιατί οι «κόκκινοι» με την είσοδο του Πεχλιβάνη βρήκαν λύσεις και από την περιφέρεια. Ήταν προφανές ότι εάν στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης οι δυο ομάδες δεν είχαν τόσο μεγάλη διαφορά στα ποσοστά ευστοχίας από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας» (Πανσερραϊκός 3/14 – Φιλία 11/15) ο νικητής του αγώνα  θα είχε κριθεί νωρίτερα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Πανσερραϊκός Κρι Κρι μπήκε αποφασισμένος για τη νίκη, έβγαλε ενέργεια στο παρκέ και πιάνοντας το γνωστό ρυθμό του σε άμυνα και επίθεση πέτυχε νωρίς τον στόχο του. Με μπροστάρη τον Συμεωνίδη, ο οποίος κυριαρχώντας μέσα στις δυο ρακέτες πέτυχε 10 συνεχόμενους πόντους, έφτασε τη διαφορά στο  +22 (55-33) στο 27′, ενώ η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 59-37.  Η κόπωση των βασικών παικτών της Φιλίας, σε συνδυασμό με την έλλειψη βάθους στον πάγκο της, είχε ως αποτέλεσμα η αναμέτρηση στην τελευταία της περίοδο να λάβει διαδικαστικό χαρακτήρα και να λήξει με περίπου τριάντα πόντους διαφορά (76-47).

Ο προπονητής των λιονταριών κ. Φώτης Κοκολιός δήλωσε στο τέλος του αγώνα: «Πρώτο μέλημα της ομάδας είναι να περάσει στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος με τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Για να το πετύχουμε αυτό απαιτείται πολύ καλή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, ώστε να είμαστε φορμαρισμένοι την κατάλληλη στιγμή! Οι συνεχόμενοι αγώνες τόσο στο κύπελλο όσο και στο πρωτάθλημα έχουν φέρει μια μικρή κόπωση στους παίκτες μου, την οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε και να ανταπεξέλθουμε στη σπουδαιότητα των αγώνων που ακολουθούν».

Διαιτητές: Γιαννούλης – Καντζουρίδης

Δεκάλεπτα: 20-13, 16-14, 23-10, 17-10 (76-47 τελικό)

Πανσερραϊκός Κρι Κρι (Φ. Κοκολιός): Γεωργιανός 2, Ιωσηφίδης 3(1), Κιρκινέζης 3 (1),Πεχλιβάνης 20 (3), Πεχλιβάνος, Σταματόπουλος 6, Συμεωνίδης 21, Τράκας 13 (1), Τσανάκας, Φραγκούλης 4, Χατζηστεφάνου 6.

Φιλία Ορεστιάδας (Ουζουνίδης): Κοντούρης 2, Παρασκευαΐδης, Ριζάκης 3, Σαββουλίδης 14 (1), Τσακαλάκης 7 (1), Ιωάννου 4, Χρήστου 13 (1), Μητκώνης 4

Αξιοσημείωτα από την αναμέτρηση:

 Τα «λιοντάρια» αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό τους μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, το οποίο έθελξε κυρίως τους μικρούς αθλητές της Lions Basketball Academy.

  • Την προσεχή Τετάρτη 10/4 οι «κόκκινοι» θα ταξιδέψουν στην Ορεστιάδα αποφασισμένοι να πετύχουν το 2-0 στη σειρά των αγώνων, ώστε να ξεκουραστούν στη συνέχεια όσες περισσότερες ημέρες μπορούν μέχρι την τελική φάση του Πρωταθλήματος.
  • Στους υπόλοιπους αγώνες ξεχώρισε η νίκη του Αστέρα μέσα στην Ξάνθη που «έσπασε» το πλεονέκτημα του Αρίωνα, ενώ ο Γ.Σ. Σερρών για 35’ τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Αίαντα Κομοτηνής. Τέλος, ο Ορφέας δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα που απέκτησε στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης και ηττήθηκε με 20 περίπου πόντους διαφορά από τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη. Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των υπόλοιπων αγώνων της πρώτης αγωνιστικής των play off του πρωταθλήματος, έχουν ως εξής:
  • Γ.Σ. ΣΕΡΡΩΝ – ΑΙΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: 70-57 (1-0).
  • ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚΟΠΟΥ: 66-47 (1-0).
  • ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: 58-62 (0-1).

Χορηγοί του αγώνα ήταν οι εταιρείες «ΒΕΡΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ» (Οικονομικοί Σύμβουλοι) και «ΦΑΕΘΩΝ» (Κρεατοσκευασμάτα), ο κατασκευαστής επίπλων «ΣΕΜΕΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ», το μεσιτικό γραφείου «ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ» και η παραδοσιακή ταβέρνα/εστιατόριο «ΚΑΠΗΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ».

 

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments