Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου, 2024
Αρχική Διάφορα Συνταγή - Χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι

Συνταγή – Χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι

ΥΛΙΚΑ

1 χταπόδι 1-1/2 κιλό

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 καρότο ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο

1 φύλλο δάφνης

1/2 κγ. πιπέρι σε κόκκους

1 αστεροειδή γλυκάνισο

200 γρ. χυμό ντομάτας

400 γρ. κοφτό μακαρονάκι

100 γρ. ελαιόλαδο

1/4 άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Ξεπλένουμε καλά το χταπόδι με νερό και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια περίπου 6-7εκ.

2Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το καρότο και σοτάρουμε για 5 λεπτά.

3Έπειτα, προσθέτουμε το σκόρδο και αφού σοταριστεί ρίχνουμε και το χταπόδι.

4Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το μακαρονάκι και το αλάτι. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.

5Στα τελευταία 15 λεπτά μαγειρέματος προσθέτουμε το μακαρονάκι με 1,2 lt ζεστό νερό.

6Βγάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και το αφήνουμε για 10 λεπτά ώστε το μακαρονάκι να τραβήξει τα υγρά και να βράσει τελείως. Τέλος, αλατοπιπερώνουμε.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Most Popular

Έγινε η νύχτα, μέρα για τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ στο Λευκό Πύργο!

Τη νύχτα μέρα έκαναν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος από τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου. Οι πιστοί ακόλουθοι του...

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Recent Comments