Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχική Χωρίς κατηγορία Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΣΤΟ “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I” ΦΑΚΕΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ...

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΣΤΟ “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I” ΦΑΚΕΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης την Τρίτη 23 Απριλίου 2019 για να ενημερώσει τους Σερραίους πολίτες, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του κολυμβητηρίου στο αθλητικό πάρκο Ομόνοιας.

Ο  κ.Αγγελίδης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου είπε τα εξής:

 

“Η σημερινή συνέντευξη τύπου παραχωρείται για να ενημερωθούν οι Σερραίοι πολίτες, σχετικά με τη νέα εξέλιξη στο θέμα του κολυμβητηρίου του αθλητικού πάρκου Ομόνοιας, μετά την πρόταση του Υφυπουργού Αθλητισμού – Πολιτισμού κ. Βασιλειάδη Γιώργου προς το Δήμο Σερρών.

Κατ΄αρχήν θέλω να υπενθυμίσω ότι η δημοτική αρχή από το 2011 μέχρι και τώρα έχει επιδείξει μεγάλο ενδιαφέρον και υπερβάλλοντα ζήλο για το θέμα του κολυμβητηρίου του αθλητικού πάρκου Ομόνοιας. Η δημοτική αρχή απευθύνθηκε σε όλα τα αρμόδια Υπουργεία, στην Περιφέρεια κ.λ.π. για την ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου του αθλητικού πάρκου Ομόνοιας, δυστυχώς όμως δεν υπήρχαν προγράμματα και χρηματοδοτήσεις για την κατασκευή ή ολοκλήρωση κολυμβητηρίων. Ποτέ μάλιστα κάποιος δεν κατέθεσε πρόταση ότι υπάρχει κάποιο πρόγραμμα ή χρηματοδοτική πηγή που μπορεί να χρηματοδοτηθεί το συγκεκριμένο έργο.

Στις 05 Απριλίου 2019 που επισκέφτηκα τον Υφυπουργό Αθλητισμού – Πολιτισμού κ. Βασιλειάδη Γιώργο για την υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια και εγκατάσταση του νέου ταρτάν του δημοτικού σταδίου του Δήμου Σερρών, ο κ.Βασιλειάδης πρότεινε την υποβολή φακέλου από το Δήμο Σερρών για το κολυμβητήριο του αθλητικού πάρκου Ομόνοιας προκειμένου να κατατεθεί στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I”.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I” υποβάλλονται προτάσεις και μπορούν να χρηματοδοτηθούν κολυμβητήρια ενεργά και όχι ανενεργά, όπως το κολυμβητήριο του αθλητικού πάρκου Ομόνοιας, το οποίο είναι ένας σκελετός, δεν είναι ενεργό και γι αυτό το λόγο δεν μπορούσαμε να καταθέσουμε πρόταση στο “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I” για το έργο αυτό.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού – Πολιτισμού κ. Βασιλειάδης Γιώργος, δείχνοντας το ενδιαφέρον του και την πολιτική του βούληση για την ολοκληρωση του κολυμβητηρίου του αθλητικού πάρκου Ομόνοιας, διότι πολλές φορές του το είχα θέσει το θέμα αυτό και το γνώριζε πολύ καλά, είπε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πείσει το Υπουργείο Εσωτερικών να εντάξει το έργο αυτό στο “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I” χρησιμοποιώντας μία άλλη λέξη π.χ. επανεκκίνηση του έργου η όποια λέξη βρει που να βολεύει κατά περίπτωση.

Μετά από την πρόταση αυτή του Υφυπουργού Αθλητισμού – Πολιτισμού και την πολιτική βούληση που επέδειξε για να βοηθήσει στην υλοποίηση του έργου, η δημοτική αρχή εισήγαγε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στις 22-04-2019, για να ληφθεί απόφαση υποβολής πρότασης για ένταξη του έργου “κλειστό κολυμβητήριο αθλητικού πάρκου Ομόνοιας Δήμου Σερρών” με ενδεικτικό προϋπολογισμό 4.500.000ευρώ, στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I”, όπως επίσης να ληφθεί απόφαση για να εκπονηθεί μια υπηρεσία από εξωτερικούς συνεργάτες που θα προτείνουν διάφορες εναλλακτικές λύσεις για το πως θα αποπερατωθεί το κολυμβητήριο στο αθλητικό πάρκο Ομόνοιας και μετά να ακολουθήσει μελέτη εφαρμογής.

Η προαναφερόμενη υπηρεσία ζητήθηκε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου να εκπονηθεί, διότι από την αρχική μελέτη του έργου εώς σήμερα, έχουν αλλάξει σε πολύ σημαντικό βαθμό οι αρχές κατασκευής κτιριακών εγκαταστάσεων, καθώς έχουν εισαχθεί παράμετροι ενεργειακοί, βιοκλιματικοί,καινοτομίες σε υλικά κ.λ.π. ,γεγονός που καθιστά τον αρχικό σχεδιασμό ξεπερασμένο και σε πολλές περιπτώσεις ανεφάρμοστο με τους νέους κανονισμούς. Ο φάκελος πρέπει να κατατεθεί στο Υπουργείο μέχρι τέλος Μαϊου 2019.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Αθλητισμού – Πολιτισμού κ.Βασιλειάδη Γιώργο για το ενδιαφέρον του και την πολιτική βούληση που επιδεικνύει προκειμένου να υλοποιηθεί η ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου του αθλητικού πάρκου Ομόνοιας και θα πρέπει όλοι οι Σερραίοι ενωμένοι μακρυά από σκοπιμότητες να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να γίνει πράξη το όνειρο όλων των Σερραίων το νέο κολυμβητήριο στο αθλητικό πάρκο Ομόνοιας”.

 

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments