Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχική Μ.Γ.Σ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ «Ταξιδεύει με 4x4 προς την άνοδο!»

«Ταξιδεύει με 4×4 προς την άνοδο!»

Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ 2019 – ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Πανσερραϊκός Κρι Κρι – Αστέρας Καβάλας: 63-59

Ακόμη ένα κρίσιμο ντέρμπυ έληξε νικηφόρα φέτος για τον Πανσερραϊκό Κρι Κρι, ο οποίος αυτή φορά επιβλήθηκε δια πυρρός και σιδήρου του Αστέρα Καβάλας στο κατάμεστο -και πάλι- γυμναστήριο  της Ομόνοιας, διευρύνοντας το αήττητο ρεκόρ του σε  4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στa play off.

Αγωνιστικά η αναμέτρηση τα είχε όλα! Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν σκληρά και αποφασισμένα για να εκμεταλλευτούν την τελευταία τους ευκαιρία που θα τους κρατούσε σε τροχιά τίτλου, ενώ οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν νευρικοί, επηρεασμένοι ίσως και αποχώρηση του Γεωργιανού μόλις στο 5’ από τραυματισμό.

Στο όλο σχεδόν το πρώτο δεκάλεπτο που ολοκληρώθηκε με τελικό σκορ 13-15 οι Καβαλιώτες διατηρούσαν ένα ισχνό προβάδισμα. Στη δεύτερη περίοδο, παρότι δεν άλλαξε ο ρυθμός του αγώνα, οι «κόκκινοι» κατάφεραν να περάσουν μπροστά και να μείνουν στη θέση του οδηγού μέχρι το ημίχρονο (28-25). Στην επανάληψη το προβάδισμα στο σκορ άλλαζε συνεχώς χέρια, αφού τα «λιοντάρια» συνέχισαν να είναι άστοχα από την περιφέρεια.

Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 44-43 προμηνύοντας ένα συναρπαστικό τέλος. Πέντε λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης και ενώ οι Καβαλιώτες προηγούνταν με ένα καλάθι (48-50), οι έμπειροι παίκτες του Κοκολιού ισοφάρισαν, πέρασαν μπροστά και με τρίποντο του Ιωσηφίδη ξέφυγαν με 55-50 στο 3:20’. Ο Αστέρας αντέδρασε ξανά μειώνοντας στον πόντο (55-54), αλλά ένα ακόμη τρίποντο του Πεχλιβάνη αυτή τη φορά διαμόρφωσε το 58-54 στο 38:30’’. Η ύστατη προσπάθεια των παικτών του Μαγιάννη έκανε το 62-59 μόλις 13″ πριν το τέλος του αγώνα, το οποίο όμως δε στάθηκε ικανό  να τους δώσει και το πολυπόθητο ροζ φύλλο.

Μετά το τέλος του ντέρμπι ο προπονητής των «λιονταριών» κ. Φώτης Κοκολιός δήλωσε ανακουφισμένος: «Μπήκαμε στο παιχνίδι με διάθεση να το τελειώσουμε από το πρώτο λεπτό. Ήμασταν βιαστικοί στην επίθεση και σε συνδυασμό με την αστοχία μας από τη γραμμή των 6,75 δε μπορέσαμε να ανοίξουμε τη διαφορά. Κρατάμε τη νίκη και την αφιερώνουμε στον Νίκο Γεωργιανό που τραυματίστηκε στο 5’ και δεν αγωνίστηκε ξανά. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για να πετύχουμε».

Διαιτητές: Ζαχαριάδης  – Ισιγώνης

 Δεκάλεπτα: 13-15, 15-10, 14-18, 19-16 (63-59 τελικό)

 Πανσερραϊκός Κρι Κρι ( Κοκολιός): Γεωργιανός, Ιωσηφίδης 8 (2),  Παρχαρίδης 13 (2), Πεχλιβάνης 14 (2), Συμεωνίδης 16,  Σταματόπουλος, Τράκας 5, Τσανάκας 5 (1), Φραγκούλης, Χατζηστεφάνου 2,  Χορτομάρης.

 Αστέρας Καβάλας (Μαγιάννης): Παπαζώτος 2, Σαμαράς 11 (3), Μπόζης 21 (4), Σουλίδης, Μακαρατζής 2, Αθανασιάδης 13(1), Ιωαννίδης 1, Χαριζάνης, Γεωργιάδης 9.

Αξιοσημείωτα από την αναμέτρηση:

  1. Αρκετά νωρίτερα από το τζάμπολ του ντέρμπι οι Σερραίοι φίλαθλοι γέμισαν την κερκίδα στο γήπεδο της Ομόνοιας και, για άλλη μια φορά, με μπροστάρηδες τους οργανωμένους «CHE GUEVARA» βοήθησαν την ομάδα να διατηρήσει το φετινό αήττητο της έδρας της! Όπως συνηθίζουν φέτος, στο τέλος του αγώνα πανηγύρισαν μαζί σα μια οικογένεια!
  2. Ο τραυματισμός του Γεωργιανού στη μύτη αξιολογήθηκε άμεσα από τον κ. Βαλσαμίδη Κωνσταντίνο, ειδικό Ω.Ρ.Λ., ο οποίος ενσωματώθηκε στο ιατρικό επιτελείο της ομάδας και εκτελεί αφιλοκερδώς τα χρέη του ιατρού αγώνα!
  3. Οι «κόκκινοι» πέτυχαν την πέμπτη σερί νίκη σε ισάριθμους αγώνες απέναντι στον Αστέρα που αντιμετώπισαν φέτος για το Πρωτάθλημα, το Κύπελλο και τα Play Off.
  4. Στον άλλο αγώνα της τελικής φάσης του Πρωταθλήματος o Γ.Σ.Σ επικράτησε του τοπικού Εθνικού στην Αλεξανδρούπολη με σκορ 50-70, οπότε η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής:
  • ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΚΡΙ ΚΡΙ 8,
  • Γ.Σ. ΣΕΡΡΩΝ 7,
  • ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 5
  • ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 4.

 Χορηγοί του αγώνα ήταν οι εταιρείες «ΘΕΡΜΗ-ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ» και «ΑΓΡΟΕΦΟΔΙΑ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ», η εταιρεία ανελκυστήρων «ΚΩΣΤΙΔΗΣ Η.», το cafeé -bar «1800» και το εστιατόριο «ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ».

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments