Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Θρήνος για το ελληνικό πόλο: «Σκοτείνιασε η μέρα» με την απώλεια του...

Θρήνος για το ελληνικό πόλο: «Σκοτείνιασε η μέρα» με την απώλεια του διεθνούς Αδαμάντιου Μαντή – Πώς έγινε το δυστύχημα

Ο 21χρονος διεθνής τερματοφύλακας κατέληξε στο Τζάνειο Νοσοκομείο

Την τελευταία του πνοή άφησε στο Τάνειο Νοσοκομείο ο μόλις 21 ετών πολίστας του Ναυτικού Ομίλου Χίου, Αδαμάντιος Μαντής, μετά από τροχαίο τα ξημερώματα της Κυριακής.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα gazzetta.gr ο 21χρόνος διεθνής τερματοφύλακας του Ναυτικού Ομίλου Χίου έπεσε θύμα τροχαίου. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε στο Τζάνειο ΝΒοσοκομείο, αλλά η κατάστασή του ήταν σοβαρή και κατέληξε στα τραύματά του.

Φέτος ήταν βασικός τερματοφύλακας του ΝΟΧ στην Α1, ενώ έχει αγωνιστεί στην Γλυφάδα, τον Πανιώνιο, το Παλαιό Φάληρο, τον Υδραϊκό και σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες.

Πώς έγινε το δυστύχημα

Τραγικός είναι ο τρόπος με τον οποίο έχασε τη ζωή του σε ηλικία μόλις 21 ετών ο πολίστας Αδαμάντιος Μαντής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τερματοφύλακας του Ναυτικού Ομίλου Χίου ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο φίλου του. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα και ενώ βρίσκονταν επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, στο ρεύμα προς Γλυφάδα, άκουσαν έναν περίεργο θόρυβο. Ο οδηγός σταμάτησε στην αριστερή λωρίδα και ο πολίστας κατέβηκε για να δει αν το όχημα είχε κάποια βλάβη.

Τότε, διερχόμενο αυτοκίνητο που κινούταν με μεγάλη ταχύτητα, έπεσε πάνω τους και παρέσυρε τον Αδαμάντιο Μαντή. Ο 21χρονος πολίστας διακομίστηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο και υπέκυψε στα τραύματα του, το πρωί της Κυριακής (03.11.2019). Ο φίλος του, καθώς και ο οδηγός του διερχόμενου αυτοκινήτου, τραυματίστηκαν ελαφρά.

Η ανάρτηση του Μαυρωτά για τον Μαντή

Με ανάρτησή στoν επίσημο λογαριασμό του στο twitter, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, εκφράζει τη θλίψη του για τον αδόκητο χαμό του Αδαμάντιου Μαντή, τα ξημερώματα της Κυριακής σε αυτοκινητό δυστύχημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ανακοίνωση της ΚΟΕ για τον πολίστα

Η κολυμβητική ομοσπονδία (ΚΟΕ) εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του πολίστα, ο οποίος στην καριέρα του είχε αγωνιστεί στην Γλυφάδα, τον Πανιώνιο, το Παλαιό Φάληρο, τον Υδραϊκό, καθώς και σε όλα τα τμήματα υποδομών των εθνικών ομάδων.

Ήταν μάλιστα ο βασικός τερματοφύλακας της εθνικής Εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2015, που είχε γίνει στο Μπακού, στο πλαίσιο των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων, βοηθώντας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Μετά από αρκετές σεζόν ως αναπληρωματικός σε διάφορες ομάδες, το φετινό καλοκαίρι μεταγράφηκε στη Χίο και καθιερώθηκε ως βασικός. Μάλιστα, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη μοναδική ως τώρα νίκη του ΝΟΧ στο πρωτάθλημα, το 9-5 επί του ΠΑΟΚ στις 19/10.

Το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Χίου, σε έκτακτη συνεδρίασή του, εξέδωσε ψήφισμα όπου αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Να παραστεί σύσσωμο στην Εξόδιο Ακολουθία

2. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στον επόμενο εντός έδρας αγώνα του ΝΟΧ

3. Να κυματίζει μεσίστια η σημαία στις εγκαταστάσεις του Ομίλου για 3 ημέρες

4. Να διαβιβαστούν δια του παρόντος ψηφίσματος τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δ.Σ. στην οικογένεια του εκλιπόντος

5. Να διατεθεί χρηματικό πόσο εις μνήμην του, στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

6. Να δημοσιευθεί το παρών ψήφισμα στον τύπο.

Συγκλονισμένη από τον αδόκητο χαμό του Μαντή, δηλώνει και η διοίκηση του ΝΟΒ, απέναντι στον οποίο αγωνίστηκε, χθες, ο ΝΟΧ. «Η οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης είναι συγκλονισμένη από τον αδόκητο χαμό του ταλαντούχου αθλητή υδατοσφαίρισης Αδαμάντιου Μαντή του Ναυτικού Ομίλου Χίου, σε τροχαίο δυστύχημα σήμερα. Μόλις χτες παίζαμε μαζί του στο κολυμβητήριο του Ν.Ο.Β. για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος και είναι ασύλληπτο πώς αλλάζει η πραγματικότητα. Εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Αδαμάντιου».

 

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments