Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχική Basket/Volley Πανσερραϊκός Κρι Κρι - ΔΕΚΑ: 69-64

Πανσερραϊκός Κρι Κρι – ΔΕΚΑ: 69-64

Στην 5η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής τα «λιοντάρια» πέτυχαν σημαντική νίκη απέναντι στη νεανική, μαχητική και καλοδουλεμένη ομάδα της «Ακαδημίας Δέκα» του πρωταθλητή Ευρώπης και πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή Νίκου Χατζηβρέττα!  

Στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Ομόνοιας ο Πανσερραϊκός Κρι Κρι εμφανίστηκε αποφασισμένος για τη νίκη στο παρκέ και, με εξαιρετική λειτουργία κυρίως στην επίθεση, προηγήθηκε με 28-19 στο τέλος της εναρκτήριας περιόδου. Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού η ανομβρία στην επίθεση (μόλις 7 πόντοι στο δεύτερο δεκάλεπτο) και τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ έδωσαν το δικαίωμα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης να κάνει την ολική ανατροπή και να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια με 3 πόντους (35-38). Στην επανάληψη η Σερραϊκή ομάδα έπαιξε εξαιρετική άμυνα, ενώ ο «στρατηγός» Παντελής Γεωργιανός έδωσε ρυθμό και το σύνθημα για τη μεγάλη αντεπίθεση. Έτσι, με ένα εντυπωσιακό σερί 13-0 οι «κόκκινοι» προηγήθηκαν με σκορ 48-38 στο 25’, ενώ με το συνολικό 20-5 έκλεισαν την τρίτη περίοδο με 12 πόντους διαφορά (55-43). Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι κατέβαλαν ύστατη προσπάθεια να ανατρέψουν τη σε βάρος τους κατάσταση και πετυχαίνοντας «μεγάλα» σουτ από την περιφέρεια μείωσαν τη διαφορά στο 62-59, μόλις 4:40 πριν τη λήξη του αγώνα. Οι αθλητές του Ραδή Θεοδωρίδη όμως είχαν την εμπειρία και την ικανότητα να διαχειριστούν την κατάσταση αυτή και κατέκτησα δίκαια το πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνα. 

 

Θεοδωρίδης: Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά!

 

Μετά το πέρας της αναμέτρησης ο προπονητής των «λιονταριών», κ. Θεοδωρίδης Ραδής δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όλη η εβδομάδα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για την ομάδα, καθώς οι τραυματισμοί δεν επέτρεψαν σε αρκετούς παίκτες (Δημητρακάς, Τράκας, Χορτομάρης) να συμμετέχουν στις προπονήσεις. Η αλήθεια είναι ότι αγωνιστικά χθες η ομάδα είχε δύο πρόσωπα. Στο 1ο και 3ο δεκάλεπτο, η εικόνα μας ήταν εξαιρετική, ενώ στο 2ο και 4ο παρουσιαστήκαμε αποδιοργανωμένοι. Αυτό που μετράει ωστόσο είναι η νίκη. Θέλουμε πολύ δουλειά ακόμη και αυτό έχουμε στόχο να κάνουμε.»

Αξιοσημείωτα από την αναμέτρηση:

  • Λόγω της διεξαγωγής των αγώνων Tae Kwon Do στο ΔΑΚ, τα «λιοντάρια» επέστρεψαν στο κλειστό της Ομόνοιας που κατακλείστηκε από τους Σερραίους φίλαθλους, οι οποίοι δημιούργησαν μια πολύ όμορφη μπασκετική ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης και ξέσπασαν σε θερμό χειροκρότημα για την ομάδα τους με το πέρας αυτής!
  • Η νίκη αφιερώνεται στους δύο τραυματίες Νίκο Γεωργιανό και Βαγγέλη Δημητρακά που έλειψαν για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική από την ομάδα.  
  • Εξαιρετικές χαρακτηρίζονται οι σχέσεις μεταξύ των δύο ομάδων, αφού υπάρχει ιδιαίτερη εκτίμηση μεταξύ παραγόντων και προπονητών για την οργάνωση, το έργο και τη μπασκετική φιλοσοφία της καθεμιάς. 
  •  Λόγω της διακοπής του Πρωταθλήματος την ερχόμενη Κυριακή, η επόμενη αναμέτρηση για τους «κόκκινους» θα λάβει χώρα την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη απέναντι στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, μια παραδοσιακή ομάδα στην κατηγορία που, ωστόσο, έκανε φέτος κακό ξεκίνημα. 

 

  • Τον αγώνα προσέφεραν οι χορηγοί και συνεργάτες της ομάδας: η αντιπροσωπεία αυτοκινήτων «ΑΦΟΙ ΙΩΑΝΝΙΔΗ», το «TERRA PARKING»,  η εταιρεία κουφωμάτων «Metal Plus», το «Kouzina Bar» και το ουζερί «Νέο Κρόνιο».

 

 

Δεκάλεπτα: 28-19, 35-38, (ημίχρονο) 55-43, 69-64 (τελικό)

Διαιτητές: Τούσης – Λαζαρίδης

Πανσερραϊκός Κρι Κρι (Θεοδωρίδης): Κάτος 7, Γρίψιος 4, Γεωργιανός 21 (2), Χορτομάρης 2, Συμεωνίδης 12, Δατσιάδης 2, Χατζηανδρέου, Ντίνος 2, Θολιώτης 2, Σταματόπουλος 4, Τράκας 13 (1).

ΔΕΚΑ (Κυριαζής): Δημητριάδης 14, Κριτσικάς, Παπασαβόγλου Αρ., Καρανώτας Ταν. 5 (1), Χρήστου 9, Τσιροπούλης Γ., Τσιροπούλης Μ. 16 (3), Παπασαβόγλου Αν. 12 (1), Θεογιάννης 6 (2), Καρανώτας Τηλ.

M.V.P.: Γεωργιανός Παντελής

 

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments