Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Πανελλαδικές: Σε ποια ύλη θα εξεταστούν οι υποψήφιοι - Πότε θα γίνουν

Πανελλαδικές: Σε ποια ύλη θα εξεταστούν οι υποψήφιοι – Πότε θα γίνουν

Οι συστάσεις των ειδικών θα κρίνουν αν και πότε θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία που παραμένουν κλειστά λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Καθημερινή, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει καταλήξει στην απόφαση ότι οι φετινοί υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων θα εξεταστούν στην ύλη που διδάχτηκε στις σχολικές αίθουσες μέχρι τις 11 Μαρτίου, οπότε και άρχισε η εφαρμογή των μέτρων αναστολής λειτουργίας των σχολείων. Εντός των επόμενων ημερών αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις για την εξεταστέα ύλη.

Στο υπουργείο μέσα από την τακτική ενημέρωση των σχολείων έχουν την εικόνα ότι αυτά στην πλειονότητά τους έχουν καλύψει τον ίδιο όγκο ύλης.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας την Τρίτη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εξήγησε ότι προτεραιότητα έχουν τα παιδιά της τρίτης λυκείου και γι’ αυτό εξετάζονται τα εξής μέτρα:

1) Η μείωση της ύλης, για να μην αγχώνονται οι μαθητές και να εστιάσουν στη μελέτη τους. Θα υπάρξει ανακοίνωση το προσεχές διάστημα.

2) Επέκταση του σχολικού έτους. Όπως εξήγησε η υπουργός συνολικά θα έχει χαθεί διδακτικός χρόνος 4,5 εβδομάδων από τα σχολεία, αλλά είναι εφικτό να καλυφθεί.
Σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των Πανελλαδικών, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι σταθερή επιδίωξη είναι να γίνουν «όσο πιο κοντά στον Ιούνιο»

 

 

Thestival.gr

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments