Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023
Αρχική Ποδόσφαιρο Super League ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτό είναι το σχέδιο της FIFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτό είναι το σχέδιο της FIFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ένα ποδοσφαιρικό μνημόνιο (από τον βαθμό υιοθέτησης του οποίου θα εξαρτηθούν οι εξελίξεις) σκοπεύει να επιβάλλει η FIFA. Δείτε πώς θα στελεχωθεί και πόση διάρκεια θα έχει η προσωρινή διοίκηση της ΕΠΟ.
 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτό είναι το σχέδιο της FIFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Σχέδιο που θα θυμίζει έντονα ποδοσφαιρική εκδοχή μνημονίου προσανατολίζεται να επιβάλλει στην Ελλάδα η FIFA.

Την προσεχή Δευτέρα θα βρεθεί στη χώρα μας ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, προσκομίζοντας το πλάνο που σκοπεύει να εφαρμόσει η παγκόσμια ομοσπονδία, ώστε να επιβάλλει τις αρχές της ομαλότητας και της νομιμότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε πλήρη συνεννόηση με τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη, ο Κύπριος διαμεσολαβητής θα ξεκινήσει σειρά συζητήσεων με πρόσωπα που μπορούν να τοποθετηθούν στην προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ. Κι αφού ολοκληρώσει τις επαφές του, θα ταξιδέψει στη Νιόν και λογικά τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει το σχήμα που θα αναλάβει τις τύχες της ελληνικής ομοσπονδίας.

Όσο για το εύρος που θα έχει αυτό, προς το παρόν γίνονται διάφορες συζητήσεις. Το σενάριο, ωστόσο, που μοιάζει να προκρίνεται είναι μια πολυμελής επιτροπή, που θα απαρτίζεται από 15 έως 21 μέλη. Είναι δεδομένο, δε, ότι θα επιδιωχθεί να είναι πολυσυλλεκτικό και να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκπροσώπηση όλων των τάσεων.

Σε κάθε περίπτωση, η FIFA θα έρθει με έτοιμο σχέδιο, το οποίο θα συμβαδίζει απόλυτα με τους κανονισμούς της και, εκτός των άλλων, θεωρείται βέβαιο ότι θα περιλαμβάνει και την επιλογή ξένου αρχιδιαιτητή.

Από την αντιμετώπιση λοιπόν που θα τύχει, θα εξαρτηθεί ποιες θα είναι οι εξελίξεις και πόσο γρήγορα θα τρέξουν. Αν γίνει αποδεκτό ως έχει, οι εκλογές στην ΕΠΟ δεν θα αργήσουν και μπορεί να γίνουν ακόμα και σε δυο μήνες. Αν, από την άλλη, μπει σε διαβούλευση ώστε να προσαρμοστεί περισσότερο στα μέτρα του ελληνικού ποδοσφαίρου (πάντα με κυρίαρχη βάση ωστόσο το καταστατικό της FIFA) ο χρονικός ορίζοντας μπορεί να επεκταθεί σε διάστημα ακόμα και έξι μηνών.

 

ΠΗΓΗ:NOVA SPOR FM

Most Popular

Μια εμφάνιση που δεν περιμέναμε, ένα καλοκαίρι που δε φανταζόμαστε

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε με εντυπωσιακό τρόπο στην ενεργό δράση, με το επόμενο διάστημα να αναμένεται «καυτό» -Γράφει ο Γιάννης Κουβόπουλος. Πριν από το χθεσινό ματς...

Loreen: Ουκρανή τραγουδίστρια την κατηγορεί ότι αντέγραψε το κομμάτι της

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η νίκη της Loreen στη φετινή Eurovision, καθώς το τραγούδι της φαίνεται πως μοιάζει με τρία άλλα κομμάτια. Η εισαγωγή του «Τattoo»...

Προειδοποίηση ενόψει τελικού η φτηνή ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό

Ψυχρολουσία και απογοήτευση από μια ακόμη φτηνή ήττα. Ωστόσο και προειδοποίηση εν όψει του τελικού, πως δεν θα πρέπει να επαναληφθούν λαθεμένες επιλογές που...

Η επιλογή Τερζή κρύβει μικρότερο ρίσκο από επιλογές τύπου… Μπούργος ή Πάρντιου

Παρακολουθώ με προσοχή την συζήτηση που γίνεται για τον Απόστολο Τερζή, από την ώρα που αποφάσισε η ΠΑΕ Άρης να τον διατηρήσει στη θέση...

Recent Comments